Begeleid je cv met een videopitch

Zoek werk

Schrijf het script voor je videopitch dat bij je cv hoort

Als je hebt besloten om pitching, en met name video pitching, te gebruiken bij het zoeken naar een baan, is de eerste stap om erachter te komen wat je moet zeggen. U moet een frame opschrijven dat een “script” wordt genoemd. Een paar tips voor een succesvol script:

 • Stel jezelf voor : bereid een antwoord voor op vijf vragen.
 1. wie ben jij ;
 2. wat doe jij ;
 3. Wat zijn je projecten;
 4. waarom solliciteer je naar deze baan;
 5. wat kun je meenemen naar het bedrijf?
 • Vertel een verhaal : reciteer niet alleen je cv (je opleiding, je professionele achtergrond, enz.), de recruiter heeft het tot zijn beschikking. Om indruk te maken, denk aan een anekdote waarmee u zich onderscheidt van anderen of een kenmerk van uw carrière dat uw profiel interessant maakt. Je kunt ook praten over je gedragsvaardigheden (ook wel Soft skills genoemd).
 • Vind de juiste conclusie : de gemakkelijkste manier is om uw gesprekspartner te bedanken voor de tijd die hij heeft genomen om de video te bekijken en hem uit te nodigen om bovendien uw cv te bekijken of om contact met u op te nemen als hij meer wil weten.

Het belangrijkste is om de aandacht van de recruiter te trekken.

Lees ook >> “Vertel eens over jezelf”: 4 voorbeelden van speeches om je sollicitatiegesprek goed te beginnen

Let op de opmaak van je videopitch

Net als bij het cv, is het niet alleen de achtergrond die telt. Aandacht voor bepaalde details kan het verschil maken, te beginnen met:

 • de kleding : denk zakelijk. Stel jezelf in gespreksomstandigheden en kleed je zoals je zou doen om je toekomstige werkgever persoonlijk te ontmoeten: pak of kleermaker vereist.
 • De omgeving : het moet neutraal, netjes en schoon zijn. Het lijdt geen twijfel dat uw gesprekspartner zich afvraagt ​​of het een vuile sok is die op de rugleuning van uw stoel ligt of welke film de poster achter u voorstelt! Elimineer ook alles dat u zou kunnen afleiden, zoals een tv aan, zelfs als het geluid gedempt is.
 • De blik : houd contact met de kijker van je video door naar de camera te staren. Kijk vooral niet naar je eigen imago, ook al kan het verleidelijk zijn om te controleren of je haar goed zit.

Lees ook >> Een foto op je cv: is die echt nuttig?

Je cv vergezellen met een videopitch: fouten die je moet vermijden

Wat je absoluut niet in je video mag vinden:

 • parasitaire geluiden : bladeren die je aan het draaien bent, de maaier van de buren door het open raam, de spelende kinderen in de kamer ernaast… Het klinkt allemaal niet professioneel. Sluit het raam en, als je niet alleen thuis bent, eis volledige stilte van de mensen om je heen terwijl je incheckt.
 • Hele pagina’s met script : het concept van de elevator pitch is dat je de tijd van een liftrit moet kunnen afschrijven. Je videopitch mag maximaal tussen de één en drie minuten zijn.
 • slechte kwaliteit : U houdt de aandacht van de ontvanger niet lang vast als de afbeelding korrelig is of het geluid kraakt. Pas camera- en microfooninstellingen aan voor optimale definitie en bekijk de video voordat u deze verzendt. Niets belet u om opnieuw te beginnen als dat nodig is.

Zodra je videopitch is gemaakt, voeg je je cv en je videopitch toe in een begeleidende e-mail en stuur je alles naar de recruiter.

Lees ook >> Gebreken in een sollicitatiegesprek: welke kunnen we toegeven?