Audit- en boekhoudkundige expertise: salarisschalen 2015

Loon

Het variabele deel van de salarissen van accountants en accountants zal in 2015 stijgen. Dit voorspelt wervingsbureau Hays in zijn beloningsonderzoek 2015 dat op 9 januari exclusief op werd onthuld. Dit variabele deel – aangeboden door 41% van de werkgevers – blijft voorlopig nog steeds minder dan 10% van het loon voor ¾ van de werknemers die het ontvangen.

Een manier om loyaliteit op te bouwen

Deze loonsverhoging weerspiegelt het belang van salaris als middel om het beste talent in de sector aan te trekken en te behouden. Want van de 70% van de bedrijven die in 2014 rekruteerden, deden de meesten dit na interne mobiliteit. Met andere woorden: ze werven om loyaliteit op te bouwen. Alle profielen van het beroep, van boekhoudprofessionals tot IT-profielen, inclusief auditing, sociaal, juridisch en ook sales en marketing, komen aan bod.

Bron : Onderzoek naar vergoedingen uit 2015, Hays.

Methodologie : 5e editie van dit landelijke beloningsonderzoek, uitgevoerd onder een panel van 2.100 kandidaten en opdrachtgevers. De salarissen worden uitgedrukt in bruto jaarlijkse kilo-euro’s, voor Ile-de-France en houden geen rekening met variabele elementen en voordelen in natura.

Let op: De beloning in andere regio’s kan tot 25% lager zijn.

*In Parijs/Ile-de-France zijn bedrijven op zoek naar ervaring en vaardigheden in het veld en niet naar status of een diploma. De bezoldiging kan dus niet worden bepaald volgens het diploma van Registeraccountant.

Bekijk de volledige enquête (deel 1 en deel 2).