4 tips voor een succesvolle verhuizing naar een andere regio

Vooruitgang op het werk

Voor een succesvolle verhuizing: breng tijd door in de felbegeerde regio

Een fout die niet gemaakt mag worden als je jeukt om je baan en je regio te verlaten, om alles – huisvesting, werkgelegenheid, professionele netwerken… – in een opwelling te laten vallen. Een verandering van leven is voorbereiden en anticiperensoms maanden of jaren van tevoren, om succesvol te zijn.

Eerste tip als je een regio op het oog hebt, is het absoluut noodzakelijk om er een weekendje of in de vakantie heen te gaan om te kijken of je je daar goed voelt. Van persoon tot persoon verschillen de criteria voor een succesvolle vestiging in een nieuwe regio. Als u gevoelig bent voor het klimaat, zijn de mate van zonneschijn, regenval en vervuiling punten die u niet over het hoofd mag zien. Als je kinderen hebt, zul je moeten kijken naar het aanbod van scholen of de vrijetijdsactiviteiten die de stad aanbiedt. Als reistijd een drijvende kracht is achter uw wens om uw huidige baan te verlaten, controleer dan of u in de gekozen regio niet dezelfde problemen zult vinden.

Nonze -adviseur : som alle criteria op die voor u belangrijk zijn en die bijdragen aan een succesvolle verhuizing. Je kunt ze prioriteren in verschillende categorieën: de essentiële criteria, de belangrijke criteria die eventueel herzien kunnen worden, en tot slot de “kers op de taart” criteria.

Lees ook : Parijs verlaten om in het Westen te gaan werken

Voor een succesvolle verhuizing naar een andere regio: ontdek de vastgoedprijzen

Het vinden van woonruimte is een essentiële stap in regionale mobiliteit. Of je nu van plan bent om onroerend goed huren of kopen, in beide gevallen zult u zich moeten informeren over de vastgoedmarkt in de gekozen regio. Sommige regio’s zijn het slachtoffer van hun populariteit en zien de huizenprijzen omhoogschieten. Dit is met name het geval in New Aquitaine, Pays de la Loire en Auvergne-Rhône-Alpes, waar hun grootste steden – Bordeaux, Nantes, Lyon – populair zijn bij Parijse kaderleden die de hoofdstad willen verlaten.

Nonze -adviseur : maak een afspraak met het gemeentehuis. Veel regio’s zetten hun deuren wagenwijd open en vergemakkelijken uw installatie. Sommige bieden installatiehulpmiddelen.

Lees ook : Vastgoed: in Bordeaux, Nantes en Lyon zijn de prijzen in één jaar tijd gestegen

Zoek een baan voordat je gaat verhuizen

Stop niet in een opwelling. Zorg ervoor dat je eerst de baan krijgt die je nodig hebt. Raadpleeg hiervoor de vacatures in de regio op de vacaturesites, in het bijzonder of keljobstuur dan je sollicitatie (cv en motivatiebrief).

Als je een sollicitatiegesprek krijgt met een recruiter, bereid je dan zorgvuldig voor om je kansen op het vinden van de baan te optimaliseren. Ben ook van plan om naar de stad te reizen waar hij is geïnstalleerd om hem te ontmoeten.

Nonze -adviseur : de recruiter zal waarschijnlijk proberen de redenen te achterhalen die uw verhuiswens hebben gemotiveerd. Aarzel niet om oprecht te zijn en uw echte motivaties naar voren te brengen (bijvoorbeeld op de vlucht voor vervuiling of transporttijden). Het idee is om de boodschap over te brengen dat je je permanent in de regio gaat vestigen.

Lees ook : Van regio veranderen : 5 tips voor het vinden van een baan

Bereid je voor op je verhuizing

Een verhuizing moet worden voorbereid: kies uw verhuismethode (schakel een vakman in of alleen bewegen) en maak je dozen niet op het laatste moment klaar. Vraag gerust meerdere offertes aan, of u nu verhuizers inhuurt of een vrachtwagen huurt.

Heeft u recht op financiële hulp om u te helpen verhuizen? Als u langdurig werkloos bent en uw WW-uitkering gelijk is aan of lager is dan het minimumbedrag van de ARE (Werkhervatting), zijnde € 29,38/dag in 2020, komt u in aanmerking voormobiliteitshulpmiddel betaald door Pôle emploi voor een contract van meer dan 3 maanden en meer dan 60 km van huis.

Met ten minste drie kinderen ten laste en als u de APL of de ALF voor uw nieuwe huisvesting ontvangt, betaalt het CAF een verhuisbonus. Het bedrag is geplafonneerd en hangt af van het aantal kinderen ten laste.

Action Logement biedt ook twee hulpmiddelen:

  • De Mobili Pass-lening : prêt de 3 000 à 3 500 € pour les salariés d’entreprises de 10 salariés ou plus qui doivent changer de lieu de résidence principale ou trouver un second lieu de résidence, suite à une embauche, une mutation professionnelle, un déménagement de l’ onderneming. Dit is een voorschot dat in drie jaar moet worden terugbetaald tegen een tarief van 1%.
  • Mobiliteitshulp : steun van € 1.000,-, afhankelijk van het inkomen, voor werknemers die verhuizen om dichter bij hun bedrijf te komen of die een arbeidsovereenkomst aangaan (vast, voor bepaalde tijd, leercontract, tijdelijk contract of leercontract). De locatie van de nieuwe accommodatie moet hem in staat stellen gebruik te maken van het openbaar vervoer of zijn reistijd met de auto te verminderen tot minder dan 30 minuten.

Bwij moeten weten : als je al aan het werk bent en je bedrijf verhuist je naar een andere regio, raadpleeg dan in je cao of het bedrijf de verhuiskosten geheel of gedeeltelijk dekt.

Lees ook : 5 belangrijke punten om te onthouden voordat je gaat verhuizen