8 duidelijke signalen dat je van baan moet veranderen

Nieuws

Veel werknemers voelen zich niet goed in hun werk. Ze vinden het niet leuk, ze voelen zich niet vervuld, ze voelen zich niet gesteund… Er kunnen veel redenen zijn. Het kan ook zo zijn dat ze, ook al is het niet 100% hun ding, zich op hun gemak voelen en niet zien dat het tijd is voor verandering. Maar hoe weet je dat?

De professionele heruitvindingscoach en mentor, expert op het gebied van werkgelegenheid en personal branding, Mayte García, heeft de signalen die het meest worden herhaald en die een aanwijzing kunnen geven dat het tijd is om de beslissing te nemen en van baan te veranderen. Deze kunnen niet alleen voorkomen bij langdurige dienstverbanden, maar ook bij korte dienstverbanden, zelfs als je nog maar een week met een project bezig bent.

De 8 tekenen dat het tijd is om van baan te veranderen

Via haar LinkedIn-profiel somt deze loopbaanadviseur enkele aanwijzingen op die waarschuwen dat het tijd is om dat te doen kijk voor een andere job die het beste bij onze behoeften en interesses past.

  1. Disconnectie met de bedrijfscultuur. Wanneer u het gevoel heeft dat u niets gemeen heeft met het bedrijf of zijn waarden, missie, visie of doelstellingen. Hetzij door veranderingen binnen de organisatie waarmee wij ons niet identificeren, hetzij doordat het beeld dat zij naar buiten hebben gegeven niet overeenkomt met het werkelijke beeld dat wij van binnenuit kennen.
  2. Het gevoel niet op zijn plaats te zijn. Als je niets gemeen hebt met het team en er geen verbindingspunt is, zelfs als je vergaderingen of sociale bijeenkomsten met collega's vermijdt.
  3. Verveel je met wat je doet. Wanneer er geen interesse of motivatie is voor de taken die worden uitgevoerd, en er geen verrijking of professioneel leren wordt gevoeld.
  4. Wanneer er geen projectie of mogelijkheid tot verandering of verbetering is. Het gevoel dat je stagneert en dat je je plafond hebt bereikt en dat er geen optie meer is om verder te groeien.
  5. Extreme vermoeidheid en apathie. Als je zonder enig enthousiasme of energie naar je werk gaat, worden de dagen lang en zwaar en slepen we de ene dag na de andere, altijd wachtend tot het tijd is om uit te stappen.
  6. Als alles ons slecht lijkt. Slecht humeur, woede, prikkelbaarheid…
  7. Wanneer we vaker dan normaal ziek worden en vaker last hebben van hoofdpijn, spierpijn, verkoudheid, problemen met de spijsvertering…
  8. Wanneer we onszelf voortdurend de vraag stellen “wat doe ik hier?”

Wat deze laatste vraag betreft, is het tijd om actie te ondernemen zodra we stoppen met het stilletjes stellen en beginnen met het hardop stellen. Als u uiteindelijk de beslissing neemt, vergeet dat dan niet Bij het indienen van uw (vrijwillig) ontslag is het noodzakelijk dat u aan de voorafgaande opzegging voldoet, wat kan variëren afhankelijk van de collectieve overeenkomst (doorgaans is dit meestal 15 dagen). Daarnaast is het raadzaam om dit schriftelijk te melden en persoonlijk te bespreken met de verantwoordelijken.