6 AI-promptgeneratortools om uw creativiteit een boost te geven

Vooruitgang op het werk

Of u nu grafisch ontwerper, schrijver of schilder bent, u kunt hulpmiddelen voor kunstmatige intelligentie (AI) gebruiken om uw ideeën tot leven te brengen.

Door AI aangestuurde creatieve technologieën vervangen de kunstenaar niet. In plaats daarvan kunt u deze tools gebruiken om inhoud te proeflezen, writer’s block te bestrijden en te inspireren buiten de doos ideeën.

Maar er is één waarschuwing: u moet weten waar u om moet vragen. Deze tools reageren op door de gebruiker gegeven aanwijzingen zoals ‘Lees deze paragraaf na’ of ‘Schrijf mij een e-mail voor het annuleren van een professionele vergadering.” En als u de tool geen effectieve prompt geeft, ontvangt u geen nuttig antwoord.

Dat is waar AI-promptgeneratoren tussenbeide komen.

Hoe werken AI-promptgeneratoren?

Om een ​​AI-aangedreven tool voor het genereren van inhoud te gebruiken, moet je hem iets vragen – en AI-promptgeneratoren creëren geoptimaliseerde prompts die je als vragen kunt gebruiken. Deze aanwijzingen zouden beter moeten presteren dan wat u zou kunnen brainstorm jezelf.

Begin met het invoeren van uw potentieel abstracte, halfgevormde idee van wat u wilt in een promptgenerator. Vervolgens contextualiseert en verfijnt het uw gedachten in verschillende promptopties waaruit u kunt kiezen om in te voeren in uw favoriete tool voor het genereren van AI-inhoud.

Soorten AI-hulpmiddelen voor het genereren van inhoud

Prompts zelf bieden je niet veel: je moet ze in je favoriete AI-aangedreven tool invoeren om iets nuttigs te krijgen, zoals een blogpost of artwork. Hier zijn enkele van de meest voorkomende typen:

  • Tekstgenererend hulpmiddelen: ChatGPT, Jasper AI en WriteSonic produceren geschreven inhoud op basis van elke prompt. U kunt hen vragen een concept voor een blogpost te maken, suggesties te doen voor een bepaald gedeelte van een artikel of een e-mail te proeflezen.
  • Beeldgeneratoren: DALL-E 2 en MidJourney gebruiken tekstprompts om originele digitale kunst te genereren. U wilt de tool een zo nauwkeurig mogelijke prompt geven om het type afbeelding te ontvangen waarnaar u op zoek bent. En tools voor snelle generatie weten precies hoe u uw abstracte ideeën kunt omzetten in eenvoudige tekst die het model begrijpt.
  • Videoscriptgeneratoren: ScriptBook en VEED.IO helpen creatievelingen die moeite hebben met het starten of voltooien van een script door schrijfprompts te gebruiken om eenvoudige scripts te ontwikkelen waarop ze kunnen voortbouwen om een ​​boeiend verhaal te creëren of te voltooien.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van AI-tools voor het genereren van inhoud?

Hoewel je misschien aarzelt om een ​​door AI aangedreven tool te gebruiken uit angst dat je wat creatieve kracht weggeeft, zijn er manieren om deze technologie te gebruiken om je creativiteit te vergroten. Hier zijn een paar voordelen van het gebruik van AI-tools voor het genereren van inhoud:

  • Ze besparen u tijd: deze tools kunnen taken in uw workflow stroomlijnen, zoals het maken van ondertitels voor sociale media en het schrijven van blogs. Als u een schrijver bent, kunt u zelfs tekstgenererende hulpmiddelen gebruiken als hulp bij het bewerken voordat u uw werk publiceert.
  • Ze stimuleren ideeën: Het starten van een schilderij of een stuk schrijven kan aarzeling veroorzaken twijfel aan jezelf. Tools voor het genereren van AI-inhoud halen u uit uw hoofd door u nieuwe ideeën te geven waarop u uw werk kunt baseren.
  • Ze verbeteren uw consistentie: Tekstgeneratoren kunnen u helpen een specifieke toon aan te scherpen en consistent geschreven werk te creëren. U kunt de tekstinhoudgenerator vragen om in een specifieke stijl te schrijven, en deze zal uitvoer produceren die de stem nabootst waarnaar u op zoek bent.

Met name de tools voor het genereren van AI-inhoud zijn niet perfect. Ze kunnen uw vraag verkeerd begrijpen of onnauwkeurige informatie bieden, dus beschouw de uitvoer altijd als iets om mee te werken en niet als het eindproduct.

vrouw-zit-op-bureaustoel-met-tablet-ai-prompt-generatie

Hoe stimuleren AI-promptgeneratoren de creativiteit?

Of je nu een digitale of traditionele kunstenaar bent, het gebruik van AI-tools kan intimiderend zijn. Je bent misschien bang dat het de lol uit je creatieve werk haalt of de bevredigende aspecten van het kunstenaarschap vermindert.

Maar AI-tools hoeven uw creativiteit niet te beperken; ze kunnen deze vergroten. Met behulp van AI kunt u een ideeëncrisis sneller doorbreken en aan uw volgende project beginnen, of uw innovatieve productidee sneller proeflezen om het met potentiële investeerders te delen.

En AI-promptgeneratoren zorgen ervoor dat u AI-tools optimaal kunt benutten, zodat u geen tijd verspilt aan het voeren van ChatGPT of een videoscriptgenerator met een “vraag” die de tool niet kan leveren.

Hier zijn vijf specifieke situaties waarin AI-promptgeneratortools uw creativiteit een boost kunnen geven.

1. Creatief schrijven

Weet u niet zeker hoe u ChatGPT om ideeën voor blogposts moet vragen? Gebruik een AI-promptgenerator om de juiste woorden te vinden die tot een waardevol en accuraat antwoord leiden.

Hier zijn een paar andere scenario’s voor creatief schrijven waarin u mogelijk snelle ideeën wilt opdoen met een AI-tool:

  • Wanneer u hulp nodig heeft bij het uitwerken van een concept
  • Wanneer u twee “vragen” wilt combineren
  • Wanneer je een instrument wilt vragen naar de algehele toon van een stuk

dameshandschrift op notitieboekje met laptop aan de zijkant ai-prompt-generatie

2. Ideegeneratie

Ongeacht uw creatieve sector, AI-promptbouwers kunnen u helpen uw gedachten te ordenen in meer samenhangende en effectieve aanwijzingen. Stel dat u een social media-manager bent en ChatGPT om berichtideeën wilt vragen. U kunt bepaalde vereisten doorgeven aan een maker van prompts, zoals uw demografische doelgroep en het algemene onderwerp, en nuttige aanwijzingen ontvangen die u vervolgens kunt doorgeven aan de door AI-aangedreven contentmaker van uw keuze.

3. Vragenlijsten

Generatieve AI-prompts kunnen uw aanpak bij het verzamelen van gegevens efficiënter maken. U kunt de promptgenerator vragen om een ​​vragenlijst voor teamfeedback te maken, waarbij u eventuele noodzakelijke elementen toevoegt om ervoor te zorgen dat u al uw basisprincipes bestrijkt bij het uitvoeren van onderzoek. De software genereert vervolgens onbevooroordeelde, gepersonaliseerde vragen die zijn afgestemd op het doel en de doelgroep van uw onderzoek.

4. Het maken van kunstwerken

Beeldend kunstenaars als grafisch ontwerpers en animators hoeven niet bang te zijn dat AI hun werk zal overnemen. In plaats daarvan kunnen deze creatievelingen deze technologie gebruiken om nog beter te presteren.

Sommige door AI aangedreven tools creëren visuele kunst die je kunt gebruiken om je eigen werk te inspireren, vooral als je geoptimaliseerde aanwijzingen gebruikt die resulteren in nuttig beeldmateriaal. U kunt ook een promptgenerator gebruiken om geoptimaliseerde zinnen te verkrijgen die u vervolgens in ChatGPT kunt invoeren om artworkconcepten te ontvangen waar u nog niet aan had gedacht.

Of misschien vraagt ​​u een promptgenerator om alternatieve logobeschrijvingen aan te bieden en deze signalen door te geven aan een AI-kunstmaker om een ​​nieuw perspectief op uw branding te krijgen.

vrouw-creëert-kunstwerk-bij-wit-studio-ai-prompt-generatie

5. Productiviteitstips

U kunt ook creatief aan de slag met de manieren waarop u uw tijdmanagement- en productiviteitsvaardigheden verbetert. Probeer een snelle bouwer te vragen alternatieven te bieden voor de volgende ‘vragen’, waarbij u de beste resultaten gebruikt in een tool als ChatGPT om waardevolle inzichten te krijgen:

6 van de beste AI-promptgeneratortools

Net zoals het perspectief van een collega u zou kunnen inspireren, bevordert AI een open dialoog tussen mens en machine die creativiteit stimuleert. Hoewel de inhoud die deze tools bieden niet precies zal zijn wat u nodig heeft (u zult deze willen aanpassen en personaliseren), krijgt u toch een fris perspectief dat uw creatieve sappen laat stromen.

Of je nu een schrijver bent die je lezers wil verbazen met een boeiend kort verhaal of een beeldend kunstenaar die inspiratie zoekt voor een nieuwe interactieve installatie, hier zijn zes AI-promptgeneratoren die ervoor zorgen dat je het meeste uit AI-aangedreven technologie haalt.

1. PromptHero

Met PromptHero kunt u zoeken naar gegenereerde afbeeldingen van verschillende AI-engines om inspiratie op te doen voor uw creatieve projecten. Gebruik de bibliotheek om te zoeken op specifieke AI-modellen of blader op bepaalde kunststijlen en andere categorieën. Geef uw favoriete aanwijzingen een ster, voer ze in een AI-model in en onthul fantasierijke tekst-naar-afbeelding-resultaten.

2. AI-kunstpromptgenerator

AI Art Prompt Generator neemt een abstracte verzameling van uw woorden en transformeert deze in unieke en visueel expressieve aanwijzingen. Vergelijk meerdere uitgangen, kopieer het voorbeeld dat u het leukst vindt en sluit het aan op de door u gekozen AI-kunstgenerator.

3. PromptPerfect

PromptPerfect biedt een eenvoudig te gebruiken interface die aanwijzingen genereert voor AI-modellen zoals ChatGPT en Claude. Dit platform heeft tot doel ‘middelmatige, door AI gegenereerde inhoud’ te elimineren en de resultaten die u ontvangt te verbeteren. Volg de duidelijk omschreven stappen om hoogwaardige aanwijzingen te ontwikkelen en de resultaten van meerdere modellen te vergelijken.

4. promptoMANIE

promptoMANIA biedt gedetailleerde aanwijzingen voor het maken van kunst op platforms zoals CF Spark, MidJourney en DreamStudio. U kunt aanwijzingen genereren door afbeeldingen of tekst toe te voegen, kunststijlen ter inspiratie te selecteren, parameters in te voeren en de gegenereerde aanwijzingen naar het door u gekozen AI-aangedreven platform te kopiëren.

5. AI-tekstpromptgenerator

AI Text Prompt Generator biedt fantasierijke en unieke kunstaanwijzingen. Deze gratis software kan talloze tekenstijlen voorstellen voor tools zoals MidJourney en Stable Diffusion. Voer abstracte, vage zinnen in de tool in en ontvang een beknopte, effectieve tekst die u naar wens kunt aanpassen en gebruiken.

6. Webhulpprogramma

WebUtility is een willekeurige promptgenerator die met een enkele klik concepten creëert. Dit is een uitstekende tool als je creatief geblokkeerd bent en ideeën nodig hebt voor een AI-afbeelding of contentgenerator. Druk eenvoudigweg op de knop ‘nieuwe prompt genereren’ om creatieve natuurlijke taalaanwijzingen te ontvangen die u kunt aansluiten op AI-engines zoals DreamStudio en DALL-E 2.

Haal het beste uit uw creativiteit

De beste AI-generatoren moedigen je aan om problemen creatief op te lossen en conceptueel uit je comfortzone te komen. Vergeet niet om altijd de resultaten te controleren, zodat u de inhoud kunt toevoegen waar kijkers van houden. Als u op tekst gebaseerde resultaten gebruikt, moet u de inhoud grondig proeflezen, aangezien AI-tools niet altijd een zuivere kopie opleveren.

In het ergste geval bieden AI-promptgeneratoren inspiratie. In het beste geval perfectioneren ze uw ideeën, zodat zelfs u ze beter begrijpt, of u dat nu bent een cv schrijven met ChatGPT of het ontwikkelen van de schets voor een roman. Vervolgens kunt u deze signalen gebruiken om uw gedachten om te zetten in kunst waar uw doelgroep van houdt.