5 tips voor een succesvolle eerste werkdag

Vooruitgang op het werk

Maak uzelf vertrouwd met de organisatie van het bedrijf om uw eerste werkdagen tot een succes te maken

Het gaat erom te begrijpen wie wat doet en hoe het bedrijf is georganiseerd. Let dus goed op de verschillende afdelingen en als uw leidinggevende u niet voorstelt om op de eerste dag een rondleiding te krijgen, neem dan zelf de informatie op door vragen te stellen. Aarzel niet om deel te nemen aan het kantoorleven om zo snel mogelijk relaties op te bouwen met uw collega’s: koffie, lunchpauze, teambuildingactiviteiten, na het werk…

U kunt ook naar het intranet van het bedrijf gaan en het organigram uitprinten. U kunt gemakkelijker visualiseren wie wat doet als werk.

Bekijk hoe uw nieuwe bedrijf werkt

Voor een succesvolle onboarding moet u proberen de cultuur en waarden van het bedrijf te begrijpen. Neem hiervoor de houding van de waarnemer aan. Probeer niet per se jezelf naar voren te schuiven of probeer alles vanaf de eerste dagen te revolutioneren. Kijk gewoon hoe het bedrijf werkt, in ieder geval de eerste maand.

Ons advies : blijf jezelf terwijl je je onderdompelt in de werkingscodes van je nieuwe bedrijf. Observeer bijvoorbeeld de kledingstijl, rituelen en communicatiewijzen.

Na observatie, actie

Aan het einde van uw eerste maand schaduwen, zult u een veel beter begrip hebben van het bedrijf en uw positie. Het is tijd om een ​​kracht van voorstellen te worden. U kunt uw opmerkingen en voorstellen bundelen in een e-mail naar uw N+1, tijdens een formele vergadering of zelfs in een verrassingsrapport.

Ons advies : Let op hoe je je zinnen schrijft. Zorg ervoor dat u ze altijd positief formuleert en met iets nieuws komt. Bijvoorbeeld liever “Ik merkte op dat het bedrijf een meer ecologische benadering wilde hanteren in zijn manier van werken. Ik stel echter een zekere vaagheid vast rond de te volgen procedure. Misschien moeten we medewerkers een praktische gids bieden voor groene gebaren op kantoor? in plaats van “er is niets gedaan om een ​​groener bedrijf te worden”.

Onthoud dat een nieuwe rekruut ook een frisse blik is die elk bedrijf nodig heeft. Dat is ook de reden waarom je bent aangenomen.

Maak de balans op met je manager om van je eerste werkdagen een succes te maken

U hoeft niet te wachten tot het einde van uw proeftijd om de balans op te maken met uw manager. Het handigst is om het halverwege te doen. Waarom ? Tout simplement pour rectifier le tir si les choses ne se passaient pas comme vous le désiriez, ou si votre hiérarchie souhaite vous faire passer des messages, qu’ils soient positifs (on est content de vos premiers jours) ou négatifs (certaines choses sont à terugzien). Het is beter om de kans om te verbeteren en de tijd om dat te doen, te hebben gelaten. En het gaat twee kanten op!

Ons advies : en als het mis gaat? Het kan heel goed zijn dat de eerste dagen in je nieuwe baan niet doorslaggevend zijn. Om meerdere redenen: functie die niet past bij uw project, relationele problemen, stress van de eerste werkdagen… Daar is ook de proefperiode voor. Maar voordat u denkt aan het beëindigen van uw proefperiode: communiceer! Praat met uw manager om te begrijpen wat hun verwachtingen zijn en wat zij u kunnen bieden. Nieuwe missies, trainingen, verandering van dienst: er zijn veel mogelijkheden om dingen te verbeteren. En mocht je uiteindelijk op zoek gaan naar een nieuwe baan, dan zullen wat contacten en adviezen binnen je eerste bedrijf zeker nuttig voor je zijn.

Socialiseer om uw eerste stappen in het bedrijfsleven tot een succes te maken

Voor een volledig succesvolle onboarding in het bedrijfsleven is integratie binnen je team in eerste instantie een belangrijk element. Je kunt dan natuurlijk uitbreiden naar andere afdelingen van het bedrijf, dat is zelfs sterk aan te raden.

Hoe ga je beetje bij beetje te werk om contacten te leggen met je collega’s? Begin met het identificeren van zorgzame mensen om je heen. Stel voor dat ze de balans opmaken van hun missies onder het genot van een kopje koffie, en, als je je op je gemak voelt, waarom niet lunchen. Wees nieuwsgierig en geïnteresseerd in hun achtergrond en werk in het bedrijf.

Deze eerste dagen in het bedrijfsleven zullen niet gemakkelijk zijn en u zult veel informatie moeten verwerken. Wat er ook gebeurt, en zelfs als de vermoeidheid terrein wint, verlies je motivatie, je enthousiasme en je glimlach niet. Gelukkige integratie!