5 tips om te lezen voor een sollicitatiegesprek in een start-up

Zoek werk

1. Moet ik in pak en stropdas komen?

En waarom niet met schoon haar, terwijl je toch bezig bent? Kom met je weekendkleding. Die op zondagavond, bij voorkeur. Het pak en de stropdas is een dubbele fout: het laat zien dat je de codes van de nieuwe economie niet hebt begrepen en stuurt uw rekruteerders, op een meer verraderlijke manier, naar deze conventionele wereld waar ze de rug toe hebben gekeerd, maar wiens geneugten van financiële zekerheid ze in het geheim van hun hart betreuren. Let wel op: de casual look is slechts een schijn. Het ontslaat u bijvoorbeeld geenszins van deze afschuwelijke taal van adviseurs (“Waardeketen”, “Gebruikerservaring”…) die uw rekruteerders, ondanks hun twintig dagen durende baard en hun pakjes chips, van ’s morgens tot ’s avonds oefenen. geloofwaardigheid winnen.

2. Moeten we bepaalde evaluatiepraktijken verwachten?

Ten eerste bent u veilig voor grafologische analyse, aangezien uw recruiters geen pen hebben. Anderzijds zijn scenario’s en praktijkgevallen niet uit te sluiten. Maar de waarheid is dat jijout wordt gespeeld op de gevoel van de ontmoeting. PASSIE tonen. Stel dat je trilt voor het project, dat je van avontuur houdt, dat ondernemerschap de grootste uitvinding is sinds Colbert. Dit zijn de enige geloofwaardige drijfveren, want als je solliciteert voor de EC en baanstabiliteit, zou je misschien teleurgesteld zijn. Zeg ook dat het salaris voor jou secundair is. Als deze goede mensen je in fiches zouden kunnen betalen, zouden ze heel blij zijn.

3. Is er een technische taal om te beheersen?

Niets speciaals. Je hoeft alleen maar te weten hoe je een beetje kunt borduren op de kunst van responsiviteit, op Google Analytics-gegevensrapporten of de KPI’s van epics en sprints, met als doel natuurlijk om de conversieratio te verhogen en churn te verminderen. Maar verder niets bijzonders.

Lees ook : Een korte woordenlijst om te lezen voordat u zich aanmeldt bij een start-up

4. Als er tijdens het interview maar één kwaliteit naar voren zou komen, wat zou dat dan zijn?

Houd een gerichte toespraak. Start-ups zijn op zoek naar zeer specifieke profielen, die bovenal gemotiveerd, getalenteerd, gepassioneerd door het web, creatief, analytisch, goede communicators, attent, autonoom, met een globale visie, gehecht aan detail, bescheiden, grote monden, twee of drie keer Nobelprijs en geen geld willen verdienen. Eenmaal op de post, kan het zijn dat u grafisch ontwerp, telefonisch werven en een beetje afwassen moet doen. Probeer je argument te concentreren.

5. Wordt buigen aanbevolen tijdens onderhoud?

Wat een domme vraag… De startende schepper heeft een veel sterker ontwikkeld narcistisch gebrek dan de gemiddelde mens, anders was hij bij Lafarge interne controller gebleven. erg kwetsbaar, zijn zelfrespect fluctueert van het ene uiterste naar het andere, afhankelijk van het verkeer op zijn site of het aantal likes van zijn community. Probeer hem dus rijkelijk te vleien op zijn concept, op zijn enorme groeipotentieel, door hem te zweren dat hij binnenkort de eenhoorn zal zijn waar Frankrijk op heeft gewacht. Met jou aan boord natuurlijk.

En jij, wat zijn jouw ervaringen met interviews in start-ups? Getuig op de Facebook-pagina van Benjamin Fabre

Lees ook : 7 kwaliteiten om uit te lichten om van een start-up naar een grote groep te gaan