Een cv maken: 6 details die u absoluut moet vermijden

Zoek werk

Om een ​​perfect CV te hebben, mag je de titel, de haak en de essentiële secties niet over het hoofd zien. Omgekeerd moeten bepaalde details worden vermeden.

Maak een cv: vermijd het gebruik van een te origineel lettertype

Het lettertype is belangrijk omdat dit het eerste is dat eruit springt bij de recruiter. Het moet prettig leesbaar zijn en de ogen niet vermoeien. Het lettertype kan zelfs een kenmerk van uw persoonlijkheid onthullen. Als je bijvoorbeeld je creatieve kant wilt laten zien, kun je kiezen voor een lettertype dat wat origineler is maar toch leesbaar. Hoe dan ook, één lettertype is voldoende om je cv te maken. Anders loop je het risico de recruiter te ontmoedigen.

Ons advies : geef de voorkeur aan het lettertype Arial of Verdana voor je cv, eenvoudiger en neutraler als je geen specifieke aanduidingen op je profiel wilt geven (Wat is het beste lettertype voor je cv?).

Kies geen te grote lettergrootte om je cv te maken

Je cv is een beetje leeg en je komt in de verleiding om het lettertype te vergroten zodat het onopgemerkt blijft? Trap niet in deze val! Verplaats jezelf in de schoenen van de recruiter om de meest comfortabele maat voor een menselijk oog te vinden. Wat is de normale lettergrootte? Veel recruiters vinden een lettergrootte tussen de 9 en 12 acceptabel.

Lees ook >> CV-voorbeelden om het eenvoudig en mooi te maken

Vermijd de ouderwetse profielfoto

Alles wat een vertraging vertoont bij het beheren van tools en codes kan een applicatie mogelijk categoriseren als een old-school cv. De foto is een echt marketinginstrument en moet de recruiter aanmoedigen om hem te lezen: wees vriendelijk.

Ons advies : ook als de foto niet verplicht is in je curriculum vitae, kan het een pluspunt zijn voor de recruiter. Als je besluit er een te plaatsen, zorg er dan voor: het is beter om je te onthouden dan een slechte foto te plaatsen.

Maak een CV: vergeet je oude vintage e-mailadres

Er zijn aanwijzingen die onmiddellijk maken ouderwets. Vergeet e-mailadressen van het type “caramail”, heerlijk uit de jaren 2000 maar een beetje te vintage! Evenzo wordt aanbevolen om geen duidelijk familieadres te gebruiken. In een tijd waarin je in twee klikken een professioneel en nuchter adres kunt creëren, is het beter om je niet met de boodschap te bemoeien…

Vermeld niet je baccalaureaat dat niet meer bestaat

Bekijk de titel van je diploma’s. Bac A bestaat al lang niet meer, geef in plaats daarvan aan dat je een Literair baccalaureaat (L) hebt behaald. Het is beter om de nieuwe namen van zijn diploma’s te geven. We kennen de leeftijd van de recruiters niet en alles wat het voor de lezer gemakkelijker maakt om te begrijpen, is een pluspunt.

Stuur je cv niet in word-formaat op

Stuur je cv in PDF-formaat, niet in Word-formaat, zodat het door iedereen kan worden geopend. Dit voorkomt dat je opmaak rommelig wordt als de recruiter je cv opent met andere software dan die van jou, of niet in staat is om het te openen als ze het niet hebben.

Om je de beste kans te geven om de baan van je dromen te vinden, zijn er enkele tips die je moet vermijden. Ontdek in ons artikel de slechtste tips voor het schrijven van een cv.