3 spelfouten om uit je cv te bannen

Vooruitgang op het werk

Waarom mag je geen fouten maken op je cv?

Een cv met spelfouten brengt, net als een slecht gepresenteerd cv, een zeker risico met zich mee om door de recruiter te worden afgewezen zonder zelfs maar te zijn bestudeerd.

Als u uw cv niet correct leest, wordt u blootgesteld aan de automatische afwijzing van uw sollicitatie. Als de aanwezigheid van een spelfout op een cv niet dezelfde gevolgen heeft voor alle soorten functies, alle beroepen die geen perfecte beheersing van de taal vereisen, zal de recruiter toch het gevoel hebben van een gebrek aan proeflezen en dus van zorgvuldigheid. Tussen twee vergelijkbare profielen of geconfronteerd met tal van toepassingen, zal het “detail” van spelfouten noodzakelijkerwijs helpen om dingen sneller op te lossen

Neem een ​​extra uur de tijd, proeflezen en overweeg onze 8 tips voor het maken van een geweldig cv.

Wat zijn de meest voorkomende spelfouten op een cv?

Hier is 3 soorten fouten om uit je cv te bannen. Ze komen vaak voor en zijn des te onwelkomer en moeilijk te vergeven.

Een verkeerde afkorting of homoniem

  • “Mr” in plaats van “M.” voor “Monsieur”
  • Et cetera wordt geschreven “etc.” en niet “ect” of “etc…”
  • Mondeling gesproken lijken sommige zinnen op elkaar, maar hun spelling maakt het verschil: “zaken hebben” betekent niet hetzelfde als “moeten”, “opdracht” dan “sessie”.

Een fout van overeenkomst

  • Men schrijft “omzet” of “aanbestedingen”, maar het complement van het ontelbare zelfstandig naamwoord komt niet overeen met het zelfstandig naamwoord dat het aanvult. Voorbeeld: “centra van belang”.
  • Controleer het meervoud van samengestelde zelfstandige naamwoorden. Voorbeeld: “kennis”.
  • Besteed aandacht aan de herformuleringen en bewerkingen van de beschrijvingen van uw cv die fouten in de overeenkomst kunnen aanmoedigen: u legt uw “professionele carrière” of uw “professionele ervaringen” bloot.

Drukfouten: omgekeerde letters, accent vergeten, slechte typografie

  • In sommige woorden zijn weglatingen of toevoegingen van medeklinkers gebruikelijk. Hier zijn enkele woorden uit het CV die correct moeten worden gespeld: “professioneeel”, persoonlijkneeel”, “ontwikkelenlohdpment”.
  • Omkeringen of toevoegingen van letters maken een vlek : “accwee » in plaats van « accoog “. Het ontbreken van een accent ook: “diplohleerde kennenheeftches”.
  • Pas op voor de spelling van cijfers : duizend is onveranderlijk, honderdtwintig neem het meervoud wanneer ze worden vermenigvuldigd en alleen aan het einde geplaatst (tachtig, driehonderdtwaalf).

Hoe zorg je ervoor dat je geen fouten maakt op je cv?

Met een beetje voorzichtigheid is het risico op spelfouten op het cv laag. De meeste tekstverwerkers worden geleverd met een spellingcontrole en onderstreep verkeerd gespelde woorden. Het is ook mogelijk om jezelf uit te rusten met efficiëntere en preciezere software zoals Antidote. Als deze hulpmiddelen echter nuttig zijn om u te helpen niets te vergeten, kunnen ze een waakzaam oog niet vervangen. Controleer woord voor woord, en als je twijfelt: zoek het uit.

Ons advies : pas in uw begeleidende brief op voor vervoegingsfouten. Bijvoorbeeld “”Ik was” is niet correct: je moet “Ik ging” of “Ik ging”. Nog een veelgemaakte fout: de uitdrukking “weten hoe dankbaar” wordt gebruikt met het werkwoord hebben: “Ik zou je dankbaar zijn” en niet met het werkwoord zijn. Verwar het gebruik van de voorwaardelijke en de toekomst niet: de eerste persoon enkelvoud neemt geen “s” in de toekomst. Vergeet ten slotte niet om de overeenkomst van voltooide deelwoorden te controleren.