3 e-mailobjecten waar een recruiter op wil klikken

Vooruitgang op het werk

Te vaak verwaarloosd speelt het onderwerp van een sollicitatie-e-mail, die meestal vergezeld gaat van een begeleidende brief en een cv, een belangrijke rol bij de beslissing van uw ontvanger. Het doel is om ervoor te zorgen dat mensen de e-mail willen openen en lezen. Het zou inderdaad zonde zijn om de best mogelijke inhoud in de hoofdtekst van uw e-mail te schrijven, als deze niet achterop wordt gelezen. Hoe schrijf je het beste e-mailonderwerp? Dit is wat we je hieronder onthullen.

Het “vierkante” e-mailonderwerp waar een recruiter op wil klikken

Met het vierkante e-mailobject is er geen twijfel mogelijk voor de recruiter, hij weet waarom u contact met hem opneemt en heeft de belangrijkste informatie in de hoofdtekst van de e-mail. Je hebt alle kans dat je proza ​​gelezen wordt.

Het onderwerp van de e-mail als u reageert op een jobaanbieding

Gebruik de exacte titel die in de advertentie wordt weergegeven en specificeer het doel van uw benadering, namelijk een sollicitatie voor een functie. Jobaanbiedingen zijn gemakkelijk te ontcijferen.

Voorbeelden van functietitels:

  • Business Developer BtoB Services
  • Marketing- en verkoopmedewerker
  • Advocaat internationaal contract, n°123456

Voorbeelden van onderwerpregels voor uw e-mail:

  • Solliciteren voor de functie Business Developer BtoB Services
  • Sollicitatie naar de functie van Marketing en Commercial Officer
  • Sollicitatie voor de functie van International Contract Lawyer, n°123456

Met deze trefwoorden kan de recruiter je sollicitatie gemakkelijk en snel terugvinden in zijn mailbox. Als je meer wilt weten over het perfecte onderwerp van een sollicitatie-e-mail, dan zal ons speciale artikel al je vragen beantwoorden.

Het onderwerp van de e-mail als je spontaan solliciteert

Je hebt besloten om spontaan te solliciteren. Een recruiter moet een duidelijk beeld hebben van de inhoud van je e-mail voordat hij deze opent. Voor een spontane sollicitatie, specificeer deze in het onderwerp: “Spontane sollicitatie voor een functie van +++” en voeg de positie toe die u zou willen hebben in het beoogde bedrijf.

Het onderwerp van de e-mail als je een sollicitatiegesprek hebt gehad met de recruiter

Als je al een sollicitatiegesprek hebt gehad met de recruiter, vermeld dit dan in het onderwerp van je e-mail. Herinner hem ook aan de titel van het aanbod.

Voorbeeld : Naar aanleiding van ons interview van [date] voor de functie van Marketing en Commercieel Medewerker

Het “gepersonaliseerde” e-mailonderwerp waar een recruiter op wil klikken

Met de “gepersonaliseerde” onderwerpregel van de e-mail kunt u uw aanvraag belichamen en menselijk maken. In een goed verzadigde inbox zal het oog van de recruiter meer gericht zijn op een voor- en achternaam dan op een functietitel.

Bijvoorbeeld : Toepassing: Stéphanie Dupond, hoofd creatie

Ons advies : Ban overtollige hoofdletters, leestekens of speciale tekens. Gebruik in plaats daarvan streepjes en dubbele punten om ideeën te scheiden.

Het “ondersteunde” e-mailobject waar een recruiter op wil klikken

U wordt gecoöpteerd of aanbevolen door een medewerker van het doelbedrijf, zet zijn identiteit in het onderwerp om onmiddellijk de aandacht van de recruiter te trekken.

Bijvoorbeeld : Aanbeveling van [prénom] [nom] voor de functie van XXX

Twee laatste tips voor onderweg! Probeer niet op te vallen door een object te proberen met een eigenzinnige titel, geformuleerd in de hoop mensen aan het lachen te maken of de aandacht van de recruiter vast te houden. Vermijd ook het niet specifiek genoeg object van het type “toepassing”.

Aangezien e-mails zonder onderwerp niet op een bepaald verzoek reageren, worden ze niet met voorrang geopend. Dus pak je mooiste toetsenbord en schrijf een mooi object!