15 van de beste leiderschapspodcasts voor professionele groei

Vooruitgang op het werk

Ga naar sectie

15 van de beste leiderschapspodcasts die je nu kunt streamen

Word een leider op het volgende niveau met behulp van podcasts

Ondanks de populariteit van de uitdrukking ‘geboren leider’ is niemand geboren om te leiden. Terwijl sommigen misschien meer geneigd zijn om leiding te geven aan groepen of een aangeboren gevoel van zelfvertrouwen hebben, vergt het worden van een groot leider werk en de bereidheid om te leren.

En sterke leiders weten dat dit leren constant is terwijl ze draaien leiderschapsstijlen en technieken voor verschillende teams en medewerkers. Ze moeten effectief delegeren, denk strategischen maak gebruik van karaktereigenschappen zoals empathie En integriteit – terwijl ze hun aanpak aanpassen aan de persoon of het bedrijf waarmee ze werken.

Iedereen die leiding wil geven, moet deze en andere vaardigheden aanscherpen en onderhouden. En dat betekent dat managers, ondernemers en bedrijfseigenaren een groeimindset moeten hebben en voortdurend moeten zoeken naar bijscholing.

Een uitstekende manier om te blijven leren is door af te stemmen op leiderschapspodcasts. Deze bronnen van onschatbare waarde bieden relevante lessen van topprofessionals die hebben gestaan ​​waar jij nu staat en hebben geleerd een hoger niveau te bereiken.

15 van de beste leiderschapspodcasts die je nu kunt streamen

Een van de beste eigenschappen van podcasts is dat ze altijd beschikbaar zijn, zodat je kunt leren een betere leider te worden volgens jouw planning. De volgende keer dat u twintig minuten de tijd heeft – of u nu op weg bent naar uw werk of tijdens een avondwandeling – kunt u een app zoals Spotify of Apple Podcasts inschakelen en luisteren.

De vraag is alleen: waar moet je beginnen met zo’n schat aan informatierijke podcasts? Hier zijn 15 van de beste leiderschapspodcasts om vandaag op te spelen.

1. De leiderschapspodcast van Andy Stanley

Andy Stanley is een bestsellerauteur, motiverende spreker en maker van The Andy Stanley Leadership Podcast, die 20 minuten durende kennisdroppings biedt over onderwerpen als communicatie, veerkracht en intuïtie. Deze tweemaandelijkse podcast brengt denkers zoals professoren en auteurs samen, en het streamen van deze afleveringen is alsof je in een korte les zit: alleen jij mag het onderwerp van de lezing kiezen.

2. Leadership Biz Cafe met Tanveer Naseer

Deze podcast hanteert een ontspannen benadering van leiderschapslessen met afleveringen in koffiepauze-stijl waarin gasten unieke inzichten krijgen.

Luister naar de bekroonde onderzoeker en consultant Dr. Tina Opie die de rol van een leider bespreekt bij het elimineren van raciale en genderongelijkheid, of naar conflictbeheersingsexpert Marlene Chism die haar kennis deelt over het effectief omgaan met meningsverschillen op de werkplek.

Leadership Biz Cafe is zelfs voor de meest ervaren leiders een uitstekende keuze dankzij het brede scala aan niche-, eye-openende onderwerpen.

3. Hoe leiders leiding geven met David Novak

Novak, CEO van David Novak Leadership, denkt groots en wil zijn luisteraars leren hetzelfde te doen. In How Leaders Lead interviewt de presentator professionals zoals bekende atleten en CEO’s van grote bedrijven, waarbij hij hun unieke carrièrepaden verkent.

Ontdek waarom het laten groeien van uw bedrijf niet altijd de oplossing is, hoe belangrijk het is om aanwezig te zijn voor anderen en hoe u zowel met uw hoofd als met uw hart kunt denken.

4. De podcast tegen leiderschap tegengif

Doe je oordopjes in of zet je stereo harder voor de lessen van Dr. Kim Hires over waarom oude leiderschapstechnieken niet langer werken. Op de Leadership Antidote Podcast bespreken Dr. Kim – een erkend keynote spreker en coach – en haar gasten kwesties als het overwinnen van afleidingen in een chaotische wereld, het zich meer richten op de reis dan op de bestemming, en het nemen van verantwoordelijkheid als leider.

Deze cast is een uitstekende optie voor op persoonlijke groei gerichte leiders die bereid zijn goed te onderzoeken waarom stagnerende methoden niet werken.

5. Leiderschap is belangrijk

Leadership Matters gastheer en Laurel Strategies Inc. CEO Lan Fleischmann interviewt gasten met een levendig scala aan standpunten en ervaringen.

Luister naar welzijnsexpert Deepak Chopra over het belang van geestelijke gezondheid, Operation HOPE-oprichter John Hope Bryant over de vijf pijlers van succes, en VN-functionaris Christiana Figueres over leiderschap in een publieke rol. Deze cast zal zeker onverwachte perspectieven en lessen bieden waarvan je niet eens wist dat je ze moest leren.

6. Aan tafel

Consultant en bestsellerauteur van ‘De vijf disfuncties van een team’, spreker Patrick Lencioni gebruikt zijn tafelchats om complexe leiderschapsonderwerpen met zijn gasten (of alleen) aan te pakken.

Ontdek wat een onredelijke leider is, waarom kleine gebaren een aanzienlijke impact kunnen hebben en waarom iedereen zich van tijd tot tijd moet verontschuldigen. At the Table hanteert een kenmerkende, ongelimiteerde aanpak en zal uw leiderschapspodcast-afspeellijst opschudden.

7. De EntreLeadership-podcast

In deze podcast voor coaching voor leiders geeft financieel expert Dave Ramsey eenvoudig advies voor bedrijfseigenaren, managers en ondernemers. De EntreLeadership Podcast biedt praktische hulpmiddelen voor het omgaan met externe druk om te presteren, ervoor te zorgen dat uw collega’s hun werk serieuzer nemen en een bedrijf te redden dat vastloopt.

Deze cast is een must-list voor leiders die niet alleen geïnteresseerd zijn in zelfverbetering of het bevorderen van interpersoonlijke relaties, maar ook in het verbeteren van de algehele gezondheid van hun bedrijf.

8. Leiderschap en loyaliteit bij Dov Baron

De podcast Leiderschap en Loyaliteit biedt frisse perspectieven. Dov Baron – een expert op het gebied van psychologie van leiderschap – interviewt auteurs, een Emmy-winnaar en wetenschappers in tot nadenken stemmende afleveringen over alles, van het waarderen van neurodivergentie tot slechte representaties van leiderschap in de popcultuur.

De show prijst zichzelf aan als een van de hoogst gewaardeerde podcasts over zakelijk leiderschap voor leidinggevenden uit de Fortune 500, waardoor het een geweldige luisterervaring is voor degenen die hun zinnen hebben gezet op functies in de top van hun sector.

9. Dit is jouw leven met Michael Hyatt en Michele Cushatt

This is Your Life richt zich op doelgericht en gepassioneerd leiderschap. De podcast eindigde in 2016, maar je kunt de archieven verkennen voor tijdloos advies over het verwezenlijken van een droom, het vertellen van je verhaal of het ontsnappen aan het gevoel van overweldiging. De afleveringen van 45 minuten zijn perfect voor forensen die een cursus van 101 niveaus willen over een van de vele onderwerpen van de cast.

10. Coaching voor leiders met Dave Stachowiak

De 40 minuten durende afleveringen van deze podcast bevatten gesprekken met opinieleiders die gespecialiseerd zijn in management, psychologie, overheid – de lijst gaat maar door. Elke geïnterviewde heeft een intrigerend verhaal te vertellen en doordachte punten om ter tafel te brengen. Luisteraars van Coaching voor Leiders kunnen onderwerpen verkennen als emotionele veiligheid op de werkplek, onderhandelingsvaardigheden en zelfbewustzijn.

11. De HBR IdeaCast

Oproep aan alle bedrijfsleiders en managers: Idea Cast van de Harvard Business Review-laser richt zich op nuttige onderwerpen voor leiders in bedrijfsomgevingen.

Leer nichelessen over het dichten van de aandelentekorten in durfkapitaalfinanciering, het aanpassen aan overheidsinterventie en het implementeren van een sabbaticalbeleid. Of luister naar bredere inzichten, zoals hoe u leiderschapsvaardigheden kunt ontwikkelen waarmee u opvalt of wat de valkuilen zijn van het of-of-besluitvormingsproces.

12. Durf leiding te geven met Brené Brown

Professor en auteur Brené Brown praat met leiders die zij ‘veranderingskatalysatoren’, ‘cultuurveranderaars’ en ‘onruststokers’ noemt. Met een focus op innovatie en het aanscherpen van een creatieve geest, serveert Brené’s Dare to Lead-cast levenslessen over thema’s als verandering, aandacht en het belang van inclusie om een ​​echt gevoel van verbondenheid te bevorderen.

Deze podcast is rijk aan bereik en heeft een aflevering voor iedereen, vooral voor degenen die onbevreesd een leiderschapsrol op zich nemen met een open geest en het vermogen om kwetsbaar te zijn.

13. Wijsheid van bovenaf met Guy Raz

Guy Raz, presentator van de razend populaire How I Built This-podcast, is terug met een nieuwe show gericht op leiderschap. In Wisdom from the Top interviewt Guy visionairs van merken en overheden over hun leiderschapservaringen. En de verhalen konden niet diverser en meeslepender zijn.

Luister naar een herstelexpert van NASA over de terugkomst van een tragedie en de advocaat van BET die van een klein station een grote kabelhit maakte. Deze podcast is perfect voor degenen die van hun collega’s willen horen en praktijkvoorbeelden van leiderschap in actie willen ontdekken.

14. LEADx Leiderschapspodcast met Kevin Kruse

De LEADx Leadership Podcast richt zich op het helpen van luisteraars om hun volledige potentieel te bereiken. Door bruikbare adviezen te verzamelen van enkele van de wijste leiders ter wereld – van een zen-monnik tot de executive coach op C-niveau, Jennifer Eggers – gaat de show over onderwerpen als het bevorderen van veerkracht, goed werken op afstand en het stimuleren van de betrokkenheid van medewerkers. De 30 minuten durende afleveringen van de cast zijn ideaal om te streamen tijdens het woon-werkverkeer of tijdens het joggen.

15. Laten we dit offline halen met Kishshana Palmer

Let’s Take this Offline is voor ‘alledaagse leiders’, wat inhoudt dat u kunt profiteren van de lessen van de show, of u nu een medewerker op C-niveau bent bij een bedrijf, een non-profitorganisatie runt of hoopt uw ​​huishoudelijke taken beter te kunnen prioriteren.

Luister mee terwijl Kishshana – een internationale spreker met een carrière van meer dan twintig jaar – met gasten praat over gemeenschap, chaos en authenticiteit. Deze podcast, gericht op de meer menselijke kant van leiderschap, is een must-stream voor degenen die de psychologische aspecten van hun werk willen ontleden en out-of-the-box advies willen ontvangen.

Word een leider op het volgende niveau met behulp van podcasts

Er bestaat niet zoiets als een geboren leider, en er bestaat niet één correct leiderschapstraject. Sommigen leren op de spreekwoordelijke school van het leven en verwerken de lessen uit hun ervaringen. En anderen zoeken naar inzichten uit leiderschapsboeken, cursussen en mentoren voor professionele ontwikkeling. Al deze methoden zijn geldig en vormen sterke leiders.

Leiderschapspodcasts zijn een andere educatieve bron die professionals uit de 21e eeuw aan de mix kunnen toevoegen. Ze bieden anderszins moeilijk te vinden toegang tot de ideeën van opinieleiders, en luisteraars hoeven niet veel geld of tijd te investeren in het verzamelen van deze essentiële leringen.

Bovendien vormen podcastluisteraars een gemeenschap en proberen hosts tegemoet te komen aan de behoeften van hun nichepubliek. U kunt zelfs een podcaster overtuigen om een ​​gast uit te nodigen van wie u graag wilt leren, of een aflevering wilt maken over een onderwerp dat voor u interessant is.