10 tips om een ​​goede Business Developer te worden

Vooruitgang op het werk

Een visie om de bedrijfsstrategie te bepalen

Ken uw markt perfect, voel de evolutie ervan om nieuwe opportuniteiten te identificeren: de Business Developer is een uitstekende analist en een visionair op het gebied van opkomende behoeften. Hij plaatst zijn actie op de middellange en lange termijn om de zakelijke oriëntaties van het bedrijf te bepalen.

Profiteer van uw ervaringen om risico’s te nemen

Gebruikt u vandaag een formule die werkt binnen uw bedrijf? Blijf je liever op je lauweren, dan ben je geen Business Developer. Omdat een Business Developer zoekt voortdurend nieuwe wegen. De lancering van nieuwe producten en diensten vormt de kern van haar activiteiten. Met het inherente risico van falen.

De Business Developer is verantwoordelijk voor het signaleren van kansen, het maken van keuzes en het overnemen van de gevolgen van mogelijke mislukkingen.

Bovendien, hoe meer banen en ervaring je hebt opgedaan, hoe beter je in staat bent om “de juiste risico’s” te nemen.

Reflecteren, analyseren en handelen

Met je beheersing van de markt heb je een commerciële strategie gedefinieerd, rode draad van de commerciële ontwikkelingsacties van je bedrijf.

Stap 2 is het implementeren van deze strategie. Want als een goede Biz Dev is jouw profiel zowel strateeg als operationeel. En ja, je zult je handen vuil moeten maken!

De Business Developer: een complete verkoper

Ben je uitstekend in het detecteren van marktkansen, maar heb je een hekel aan handel? In dit geval bent u misschien ongelukkig in de functie van Biz Dev. Want deze is als Super Commercial verantwoordelijk voor zowel onderhandelen als loyaliteit. En aangezien hij altijd de toekomst in het oog heeft, geeft hij het zoeken nooit op – zelfs niet in het geval van intense activiteit!

Lees ook >> Business developer: een baan waar je van gaat dromen

Jouw prioriteit: goed georganiseerd zijn

Geen ruimte voor verveling voor de Business Developer! Uw uitdaging: slagen in het verzoenen van alle activiteiten die op u afkomen. Prospectie, zakelijke bijeenkomsten, herinneringen, strategieaanpassing, organisatie- en teambeheer.

Om te voorkomen dat je overspoeld wordt door noodsituaties, leer je om in tijdsblokken te werken en je eraan te houden. Focus op het urgente en belangrijke, delegeer wat gedelegeerd kan worden. En houd een zeer nauwkeurig overzicht van uw dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse prioriteiten.

tools en methodologie

Weten dat je georganiseerd moet zijn is goed. wegdoen effectieve hulpmiddelen om echt te zijn, is het beter!

Er is een oplossing waar de Business Developer niet zonder kan: de CRM, uw tool voor klantrelatiebeheer. Alle informatie over uw prospects en klanten moet u daar invullen. De CRM maakt het mogelijk om uw klantendatabase te consolideren, routes te optimaliseren, bepaalde vervolgacties te automatiseren. Het is dé tool van Business Developer bij uitstek. Andere handige tools: gedeelde takenlijsten, agile organisatiesoftware, Marketing Automation tools…

Lees ook >> 10 essentiële tools om uw efficiëntie op het werk te vergroten

Een brede visie, voorbij het commerciële

Veel verder dan de traditionele reikwijdte van een commerciële functie, de Business Developer integreert een marketing- en communicatiedimensie in zijn job.

Het is ook een positie op het snijvlak van het juridische en het financiële. Vandaar de noodzaak van een open benadering, met een groot vermogen om gerelateerde expertise te integreren en te communiceren met de andere afdelingen van het bedrijf.

Soft Skills: de essentie van een goede Biz Dev

In constant contact met prospects, klanten, interne bedrijfsafdelingen, teams en management, is de business developer ook een manager. Hij moet laten zienempathie en vriendelijkheid met zijn teams en al zijn gesprekspartners. Zijn interpersoonlijke kwaliteiten hangen gedeeltelijk af van zijn succes.

Lees ook >> Soft skills: waar vechten bedrijven voor?

Weten hoe je jezelf kunt waarderen: de uitdaging van Personal Branding

Omdat de Business Developer vaak in de schijnwerpers staat, kan hij een deel van het werk van zichtbaarheid en/of geruststelling verzekeren door zijn persoonlijke merkimago. Investeren in professionele sociale netwerken en aanwezig zijn op Afterworks bevordert zowel de bekendheid als die van het bedrijf.

onfeilbare weerstand

Aanwezig op alle fronten, moet de Business Developer een buitengewone weerstand hebben: tegen vermoeidheid, tegen de werkdruk… en vooral tegen stress, wat onvermijdelijk is in een functie met een hoge blootstelling.