Ze werd ontslagen en toen ze deze video maakte, wilden alle bedrijven haar inhuren

Nieuws

Marta Puerto maakte op 29-jarige leeftijd een radicale verandering door als gevolg van het ontslag dat zij en 20% van het personeel moesten ondergaan Xolo, het bedrijf waarvoor hij werkte. Het gebeurde allemaal op een ochtend toen hij de nieuwsmail zag “Toen ik de e-mail zag, was ik geschokt”.

Als gevolg van het ontslag ging hij aan de slag op zoek naar de volgende baan, maar nadat hij honderden cv's naar verschillende bedrijven had gestuurd, antwoordde niemand hem, dus besloot hij een cv-video te publiceren op LinkedIn in een ikwanhopige poging om meer mogelijkheden te hebben voor zichtbaarheid voor potentiële bedrijven.

De video begint met “Hallo, ik ben Marta, Product Marketing Manager, ik was verliefd op mijn werk”, “maar plotseling gebeurde er iets” “Je bent ontslagen”. Gevolgd door een blackshot en de bekende soundtrack van Psychose in de douchescène.

Het idee voor de korte film kwam van zijn partner Nathan Jackson, freelancer van zijn eigen audiovisuele productiebedrijf. De reclamevrouw beweert, nadat zij uit haar functie is ontslagen, dat zij op een groot aantal beschikbare vacatures heeft gesolliciteerd, maar dat zij van geen van hen een reactie op een sollicitatiegesprek heeft ontvangen. “Ik wilde gewoon dat ze mij van aangezicht tot aangezicht zouden zien.”

De video ging binnen enkele minuten viraal.

De hoofdpersoon kwam, na ruim 6 jaar ervaring, op het idee om haar ervaringen te vertellen marketing over zichzelf. In zijn videopresentatie begon hij zijn professionele carrière in verschillende talen te beschrijven.

Hij begon in te spreken Catalaanswaarin hij zei dat hij iemand was met ervaring in verschillende industrieën, startups en reclamebureaus.

Hij vervolgde met het beschrijven van zijn carrière in Frans, die zichzelf omschrijft als “dit alles stelt mij in staat verbinding te maken met klanten en het benodigde publiek.” vervolgde binnen Portugees “Ik werk graag samen met andere afdelingen, verhalen vertellen valt binnen mijn DNI” en hij komt uiteindelijk aan het woord Italiaans “Ik ben een goede communicator”

De plek snijdt en plotseling kun je zien “Testmodus voltooid” Boek een interview. Een strategie om bedrijven geïnteresseerd te krijgen in uw sollicitatiebrief in videomodus en ermee in contact te komen.

Om de clip af te maken hoopt ze dat de kijkers de versie van de drie versies van Marta die ze audiovisueel heeft gepresenteerd leuk vonden, waarbij ze haar persoonlijke e-mailadres achterlaat zodat elke organisatie contact met haar kan opnemen.