Wat zijn harde vaardigheden, zachte vaardigheden en gekke vaardigheden?

Vooruitgang op het werk

Wat zijn harde vaardigheden?

Je hoort over harde vaardigheden – of harde vaardigheden – en weet niet wat het betekent? Dit zijn gewoon de technische vaardigheden die nodig zijn voor een functie, die worden geleerd op school, verworven in een opleiding of geleidelijk aan door verschillende professionele ervaringen. Gemakkelijk identificeerbare en meetbare, harde vaardigheden waren tot voor kort de belangrijkste vaardigheden die door recruiters werden beoordeeld in sollicitatiegesprekken. En de meest gewaardeerde op het cv.

Bedrijven op zoek naar soft skills

Het is goed om uw vak binnen handbereik te hebben. Maar nog beter is het als je erin slaagt om in team te werken, je aan te passen aan je werkomgeving, correct te communiceren met je collega’s of je teams te managen. Kortom, een knowhow tonen die toelaat om goed in het bedrijf te integreren en de collectieve evolutie te bevorderen.

Moeilijker te meten, zachte vaardigheden omvatten karakter, gedrag in de gemeenschap, flexibiliteit, kritisch denken van een persoon. Ze zijn gebaseerd op relationele en emotionele intelligentie. Deze nieuwe vormen van intelligentie, onlangs gepromoot, hebben nu hun eigen meetindicator: het emotionele quotiënt (EQ), dat complementair wordt aan het intelligentiequotiënt (IQ) om de relevantie van een kandidaat voor een functie te beoordelen.

Ons advies : zet je soft skills op je cv.

Gekke vaardigheden: wanneer uniekheid het verschil maakt

Onlangs hebben recruiters hun analyse van kandidaten voltooid in het licht van gekke vaardigheden. “Gekke vaardigheden”, ook wel “vrijetijdsvaardigheden” genoemd, zijn de vaardigheden die kunnen worden afgeleid uit het beoefenen van een sport of een hobby en die een hoge toegevoegde waarde kunnen hebben in de context van werk.

Uit een kandidaat die fan is van Grieks-Romeins worstelen, kan een recruiter een doorzetter afleiden, met een zekere voorliefde voor tegenspoed.

Breng je al je weekenden door met het kijken naar roze flamingo’s die zwemmen? Je geduld, je kalmte en je aandacht zijn waarschijnlijk troeven voor activiteiten met grote precisie, of voor het aansturen van een team van overgevoelige mensen.

Aarzel dus niet om je gekke vaardigheden op je cv te vermelden: ze kunnen echt op de balans wegen als de recruiter aarzelt tussen jou en een andere kandidaat met gelijkwaardige technische vaardigheden.

U zult het begrepen hebben: vandaag is de combinatie van harde, zachte en gekke vaardigheden waarmee recruiters een persoon kunnen beoordelen. Om een ​​baan te krijgen, moet u deze 3 soorten vaardigheden leren waarderen: de eerste zal geruststellen, de tweede zal bewijzen dat u erin past en de derde zal het bedrijf laten zien dat u in staat bent om het buiten de gebaande paden te brengen.

helpt je de gekke vaardigheden te identificeren die echt worden gewaardeerd door recruiters op basis van je leeftijd.

Hoe melden?