Waarom werken tijdens de kerstvakantie?

Vooruitgang op het werk

Waarom werken met kerst minder stressvol is?

Werken tijdens de kerstvakantieis om te profiteren van een paar dagen met minder verkeer als u uw voertuig of minder mensen in het openbaar vervoer… en het is minder stress bij aankomst. U kunt gemakkelijker in uw bedrijf komen, eerder aankomen en een productievere werkdag hebben.

Aangezien veel werknemers waarschijnlijk afwezig zullen zijn, de open ruimtes van het bedrijf zullen minder vol zijn. U kunt genieten van een beetje rust. U hoeft niet te wachten bij de koffieautomaat, in de kantine, of om af te spreken met een leidinggevende of een collega. Minder overbelast en dus minder gestrest, je kunt je voet van het bureau halen.

Goed om te weten : u kunt tijdens de kerstvakantie werken als u dat wilt, op voorwaarde dat eerste kerstdag niet noodzakelijk een feestdag is binnen uw bedrijf en deze niet sluit tijdens de kerstvakantie, of als uw werkgever uw verlofaanvraag weigert. Bij gebrek aan contractuele bepalingen die bepalen dat eerste kerstdag een feestdag en een vrije dag is, kan de werkgever immers een feestdag weigeren aan zijn werknemers voor Kerstmis.

Waarom werken tijdens de kerstvakantie de productiviteit verhoogt?

Hoewel het misschien pijnlijk lijkt om aan het werk te blijven terwijl iedereen zich voorbereidt op de vakantie, troost je met het feit dat het een zeer lonende professionele stap kan zijn. Werken tijdens de kerstvakantie kan een reële impact hebben op de productiviteit.

Op kantoor terwijl de anderen op vakantie zijn, zorg je voor een permanentie op kantoor, wat je collega’s op vakantie zullen waarderen. Een goede gelegenheid om meer autonomie en verantwoordelijkheden hebben dan normaal en om te laten zien waartoe je in staat bent, vooral als je van baan wilt veranderen of een professionele promotie wilt.

U ontvangt minder verzoeken en minder e-mails : profiteer van deze rust om uw werk in uitvoering te voltooien, bij te praten en waarom wat sorteren, uw kantoor te organiseren en nieuwe tools te ontdekken om uw efficiëntie te verhogen?

Je kunt ook een stapje terug doen van je werkwijze, jezelf een betere organisatie of een paar doelen stellen om het komende jaar effectief in betere professionele omstandigheden te beginnen.

Uiteindelijk ben je waarschijnlijk productiever. Werken tijdens de kerstvakantie zal je zeker wat voordelen opleveren voor je job.

Waarom is werken met Kerstmis gunstig voor je vakantie?

De voordelen van werken tijdens de kerstvakantie zijn niet beperkt tot professionele aspecten. U kunt er ook bepaalde meer persoonlijke voordelen aan ontlenen, met name dat u het hele jaar door andere vakanties kunt hebben. U kunt in het bijzonder neem je vakantie vrij, buiten schoolvakanties. Sterker nog, je hebt een grotere kans om het verlof te krijgen dat je wilt als je jezelf “geeft” om met Kerstmis te werken, bijvoorbeeld bij het betalen van je betaald verlof.

Zet in op minder gevraagde data en stel uw rustdagen uit zodat u buiten de schoolvakanties vertrekt: u zult rustiger zijn tijdens uw verblijf en u kunt profiteer van vervoerbewijzen en accommodatie tegen veel aantrekkelijkere prijzen. Waarom zou u uzelf niet trakteren op een mid-jaar lang weekend, of uw zomervakantie verlengen, genietend van wat meer luxe dan normaal?

Goed om te weten : er is maar één verplichte feestdag waarop je werkgever je niet kan dwingen om te komen werken: het is 1 mei (Arbeidswetboek, art. L. 3133-4). Veel cao’s voorzien echter in andere feestdagen, met name Kerst en Nieuwjaar. Wanneer de werknemer tijdens de kerstvakantie werkt wanneer het een normaal niet-werkperiode is in zijn bedrijf, kan hij in ruil genieten van een loonsverhoging en een extra rustdag. Informeer bij uw werkgever over de vergoeding van feestdagen binnen uw bedrijf.

Onze -raad : Twijfel je over je huidige baan? Heb je een nieuwe uitdaging nodig, waarom zou je dan niet profiteren van minder werk en minder personeel? ga verder met je zoektocht naar werk : herschrijf je cv en sollicitatiebrief om de baan van je dromen te krijgen! Aarzel niet om onze jobaanbiedingen te raadplegen.