Waarom Franse start-ups hun rekrutering minder bevriezen dan andere

Nieuws

zij zijn getuige

  • Claude Calmonoprichter van Calmon Partners Group, een driepartijenbedrijf dat een wervingsbureau, een ondersteunende structuur voor fondsenwerving en een communicatiebureau combineert
  • Emmanuel Stanislasdirecteur van het wervingsbureau Clémentine

Wereldwijde bevriezing van start-ups

Is dit voor start-ups ook het einde van de “overvloed” die president Emmanuel Macron op 24 augustus 2022 voorspelde? Een studie* van NGP Capital, een durfkapitaalbedrijf gespecialiseerd in technologie, bevestigt in ieder geval een wereldwijde bevriezing.

In dit onderzoek, dat de polsslag van banen in 12.000 start-ups over de hele wereld, “Vacatures daalden tussen februari en juni 2022 wereldwijd met 40%” en zelfs 60% voor BtoC-startups (toegewijd aan verkoop aan particulieren).

Als er in de week van 30 januari 2022 14.944 banen openden, waren dat er in de week van 19 juni nog maar 8.813…

Weerbaarder Franse start-ups

Surprise: “Franse start-ups hebben minder geleden dan hun Europese of Amerikaanse tegenhangers, legt NGP Capital uit. Hun aantal vacatures is in 5 maanden slechts met 9% gedaald” vergeleken met een daling van bijvoorbeeld 60% in Zweden en Duitsland of 53% in Groot-Brittannië…

Bron: NGP Capital-onderzoek*

Hoe deze weerstand te verklaren?

Bedankt staatssteun

Claide Calmon

“De belangrijkste verklaring ligt in het feit dat deze start-ups veel meer staatssteun konden genieten dan hun Europese of Amerikaanse tegenhangers, met name de door de staat gegarandeerd plan (PGE). Hierdoor konden Franse start-ups het hoofd boven water houden of zelfs groeien en geen werknemers ontslaan”, legt Claude Calmon, oprichter van Calmon Partners Group, uit. Er is dan ook weinig impact op de werving en de fondsenwerving is goed doorgegaan”.

Voorzichtigere investeringen en een meer beschermend BtoB-tropisme

Het culturele speelde ook mee. Franse investeerders zijn gevoeliger voor risico’s, investeren minder, concentreren hun geld in de meest solide start-ups, met complexere, langere processen en meer diepgaande analyses…

Hieraan moeten Franse investeerders worden toegevoegd die BtoB-startups financieren, bedrijven die minder risico nemen dan degenen die werken voor individuele consumenten (BtoC), die veelzijdiger en minder “gelukkig” zijn.

Is het nog veilig om te solliciteren bij start-ups?

Emmanuel Stanislas

Moeten leidinggevenden, gezien deze crisis, start-ups in de steek laten?

“Ik zal niet spreken van een crisis, tempert Emmanuel Stanislas, directeur van het rekruteringsbedrijf Clémentine, gespecialiseerd in het aannemen van executives die experts zijn in digitalisering. Maar eerder van temporisering en zuinigere start-ups uit angst voor een trendomslag. Maar hoe dan ook, de leidinggevenden van deze bedrijven hoeven zich nergens zorgen over te maken. Ze zijn niet afhankelijk van de financiële gezondheid van hun bedrijf, maar van hun inzetbaarheid. En dat laatste is uitstekend. Ik zie een vrij unieke “decorrelatie” tussen een mogelijke economische vertraging en het aannemen van personeel. Deze zijn aan het firmament. Ik nodig tech executives daarom uit om kalm te blijven. Er zijn veel vacatures op de markt. en als ze geen baan kunnen vinden in een start-up of als ze hun baan verliezen, zoeken alle andere werkgevers specialisten in digitale transformatie. 10% van mijn omzet wordt gemaakt door publieke werkgevers zoals de CAF, de CNED of de CCI’s. Ook grote groepen werven massaal.