Originele uitgaande post: 3 voorbeelden ter inspiratie

Vooruitgang op het werk

Voorbeeld van een e-mail voor een uitnodiging voor een origineel afscheidsfeest

Of je collega’s je nu zien als een uitbundig of discreet persoon, niets weerhoudt je ervan om ironie te gebruiken. Want om in de originele uitgaande mail te doen, moeten we toegeven dat we niets effectievers hebben gevonden. Dus als je je toekomstige ex-collega’s uitnodigt voor je afscheidsfeestje, dan kan dat breek de gebruikelijke codes en formele formules… Voorbeeld.

“Beste collega’s,

Het is tijd om een ​​einde te maken aan de geruchten die al een tijdje in onze wandelgangen circuleren. Nee, ik heb niet besloten om geiten te gaan fokken in de bergen van de Ardèche. Nee, ik ben niet van plan om een ​​professionele surfer te worden op Hawaï. Nee, ik wil niet de politiek in. Nee, het uur van pensionering is nog niet aangebroken. Nee, ik ga geen waterputten bouwen in Sub-Sahara Afrika. Nee, ik ga geen ijssalon openen in Groenland. Nee, ik koop geen ranch in Texas. Nee, ik heb om de hoek geen contract voor pizzabakkers getekend. Nee, ik heb niet de ambitie om een ​​influencer uit Dubai te worden. Ja ik ga…

Om het einde van het verhaal te hebben, ontmoet je op vrijdag 30 september om 18.00 uur, Jean Némar-zaal.

E-mailsjabloon voor het aankondigen van pensionering

Hou je van donkere humor? Hopelijk je collega’s ook. Omdat dit voorbeeld van een originele uitgaande e-mail sommige mensen zou kunnen choqueren. Maar als je doel is om met een knal te vertrekken, op een bericht waarvan je voormalige collega’s zullen het zich herinneren, u wordt bediend. Een kleine uitleg is op zijn plaats voordat het idee wordt onthuld. pensioen, einde professionele carrière, wordt beschouwd als een kleine dood. Terwijl sommigen er naar uitkijken, zijn anderen er bang voor en zien deze fase als een test. Toch kun je spelen op de finaliteit van deze stap door een overlijdensaankondiging na te bootsen.

“Late collega’s,

Met grote droefheid melden wij u het vertrek van de heer X na een lang ziekbed dat 172 kwartalen heeft geduurd. Hij zal eindelijk vrede kunnen vinden door zich bij zijn familie te voegen in zijn laatste huis.

Overeenkomstig de laatste wensen van dhr. X zal er op vrijdag 30 september een ceremonie plaatsvinden in de Jean Némar zaal. Zijn naaste collega’s zullen de kist die om 18.00 uur is gepland aanwezig kunnen zijn en hun afscheidswoorden kunnen schrijven in het ter beschikking gestelde condoleanceregister.

Idee voor een originele vertrekmail aan het einde van een stage- of leercontract

Als het gebruikelijk is om een ​​e-mail te sturen voor een origineel afscheidsdrankje op het moment van pensionering, na een stage of aan het einde van een leercontract de e-mail is bijvoorbeeld niet bedoeld om een ​​afspraak vast te leggen, maar om hartelijk dank aan zijn collega’s en zijn superieuren. Laten we doorgaan in de ironie voor dit laatste voorbeeld van een bedrijf dat e-mail verlaat als geen ander. Houd er echter rekening mee dat dit type vertrek-e-mail naar zijn naaste collega’s kan worden verzonden, maar niet naar een hele afdeling en naar directeuren. Om de hiërarchie te bedanken, is het beter om in vrij klassieke patronen te blijven. Want je toekomstige ex-baas kan ook je toekomstige baas zijn. In een kring van mensen die je tweede graad kennen, kun je dus starten…

“Herinner je je je eerste professionele ervaring? Ja, ik weet het, het gaat terug, maar doe je best. Koffie? Fotokopieën? Vernederingen? Hier zijn we dan. contract en ondanks herhaalde verzoeken van de hiërarchie en de beloofde zescijferige jaarcontracten , er is geen kans dat ik nog een minuut langer in deze dienst blijf met zijn schadelijke sfeer en incompetente medewerkers. Ik ga te ver? Neem me niet kwalijk. Dit is mijn eerste baan, dus mijn eerste e-mail die ik verlaat. Ik’ ik ga terug…

Beste collega’s,

Ik deel je mee dat ik vandaag het bedrijf ga verlaten na deze bijzonder leerzame stageperiode. Daarom wil ik jullie allemaal bedanken voor jullie welkom en deze intensieve training. Ik zal nooit vergeten hoeveel suikers je in je koffie neemt, of zelfs hoe je een dubbelzijdige kopie maakt. Twee sterke punten die ik aan mijn cv kan toevoegen.

Sorry, het is sterker dan ik. Maar neem me niet kwalijk: het is mijn eerste baan… Een laatste kans?

Beste collega’s,

Dankjewel.”