UGT roept op 23, 24, 30 en 31 december een staking uit in Madrid bij verschillende supermarktketens

Nieuws

Het gebrek aan afspraken blijft een realiteit onder de werknemers van verschillende supermarktketens Madrid voor hun arbeidsbehoeften en de verbeteringen in hun omstandigheden. Gezien deze situatie heeft de vakbond UGT Heeft opgeroepen vier dagen staking midden in de kerstcampagne, precies op de belangrijkste dagen waarop de aankopen in december toenemen: 23 en 24 en 30 en 31 december. Maar wat heeft tot deze situatie geleid?

De reden voor deze staking is de stagnatie van de overeenkomsten en de stagnatie in de onderhandelingen over de collectieve overeenkomst van werknemers die hun activiteiten uitoefenen in supermarkten en grote winkels.

Zoals de vakbond aangeeft en verzamelt 20 minuten, “De oproep tot stakingsdagen beantwoordt aan de mislukte pogingen maandenlang door de UGT Commerce-sector aan “de onderhandelingen openen over de collectieve overeenkomst van de voedselhandel in de gemeenschap van Madrid”. Dit verklaart waarom supermarkten het zwaarst getroffen zijn door deze staking.

Hieraan moet worden toegevoegd dat er sinds de zomer van vorig jaar, sinds september 2022, over dit document wordt onderhandeld. Het heeft geen ander doel dan de salarissen van assistent-kouters, assistenten, griffiers en schoonmaakdiensten verhogen, Dat wijzen ze uit de organisatie onder leiding van José María Álvarez. En al deze beroepsprofielen “verdienen minder dan het Interprofessioneel Minimumloon” (momenteel 1.080 euro per maand).

Welke supermarkten en grote winkels zijn getroffen door de staking in Madrid?

De grote ketens en supermarkten die deze stakingen op de bovengenoemde belangrijke data zullen zien zijn: Alcampo, Hiper Usera, Hiber, La Sirena, Carrefour, de bedrijven vertegenwoordigd door ACES en Asedas. Maar niet de enige; het zal ook de traditionele markten beïnvloeden.

“Onze zorg is het toenemende verlies aan koopkracht waar de beroepsbevolking in de sector last van heeft, ondanks de enorme winsten die de bedrijven boeken”, legt de vakbond uit. Dat is de reden waarom zij de staking rechtvaardigen als een noodzaak om “de arbeidsomstandigheden van deze groep in Madrid” te verbeteren.