Tips voor een modern cv in 2021

Zoek werk

Welk kader voor een modern cv?

Er zijn meerdere opties voor cv-lay-out. De moderniteit van een cv kan op verschillende manieren worden benaderd.

Hier zijn enkele kaderideeën voor een modern cv:

  • Begin aan een iets aantrekkelijkere mockup of lay-out om je vaardigheden, achtergrond of opleiding te laten zien, rekening houdend met de vereisten van de functie waarnaar je solliciteert. Moderne cv’s zijn dus vaak in blokken gebouwd, praktisch om de verschillende secties van het cv duidelijk van elkaar te onderscheiden.
  • Je kunt ook gewoon een vleugje moderniteit brengen met een paar kleuren, pictogrammen of afbeeldingen. Zo gebruiken steeds meer cv’s meters in plaats van termen om het vaardigheidsniveau van een kandidaat aan te geven.
  • De moderniteit van een cv kan nog steeds bestaan ​​uit het invoegen van hypertekstlinks of het maken van een webpagina om uw informatie te publiceren en te koppelen aan uw profielen op professionele netwerken. Voor bepaalde digitaal georiënteerde beroepen is deze optie bijzonder geschikt.
  • Een ander idee, niet ingewikkeld om uit te voeren, is om met de typografie te spelen: het is mogelijk om originele moderne CV-lettertypen te downloaden en deze te gebruiken om een ​​CV te maken dat wat meer trendy is.

Denk na over de afbeelding die je terug wilt sturen. Een cv, modern of niet, moet voor recruiters effectief en overzichtelijk blijven. De hele moeilijkheid is om een ​​cv aan te bieden waarmee je opvalt, maar zonder het risico te lopen de recruiter in verwarring te brengen.

Ons advies : om je cv te moderniseren, beperk je inspanningen om aan de vorm te werken niet. Ook de inhoud van het cv, en met name de gebruikte termen en trefwoorden, tellen mee. Het wordt bijvoorbeeld aanbevolen om dynamische woordenschat en infinitieve actiewerkwoorden te gebruiken om uw vaardigheden en kwaliteiten te beschrijven.

Hoe maak je een modern en effectief cv?

Om te slagen in een modern cv heb je twee opties. U kunt beginnen met een CV-sjabloon waarvan de lay-out al is gemaakt, en deze aanpassen. Er zijn genoeg aanbiedingen online. U kunt ook uw tekstverwerkingsprogramma gebruiken, en zo laten zien dat u weet om te gaan met office-tools.

Hoe maak je een modern CV met Word?

Om je cv op te maken met Word of Open Office, moet je bepaalde functies van je tekstverwerkingsprogramma kennen. Niets raketwetenschap, vooral omdat er verschillende tutorials online beschikbaar zijn om de verschillende stadia van het maken van een cv te beschrijven.

Hier zijn enkele ideeën voor het ontwerpen van uw mockup:

  • Gebruik tabellen om uw onderwerpen te maken. Met verschillende kolommen is het gemakkelijker om uw informatie op te maken en lege ruimtes op de pagina te vermijden. U kunt dan de zwarte contouren verwijderen en mooie, goed geordende tekstblokken krijgen.
  • Om een ​​presentatiekop te maken, is de functie “tekstvak invoegen” perfect. Kies op het eerste gezicht een model, afhankelijk van of je het blok horizontaal of verticaal wilt plaatsen. U kunt vervolgens de kleur van de arcering, de ingevoegde tekst en de grootte van het gebied aanpassen.
  • Lijsten met opsommingstekens, handig voor het opsommen van de taken die u hebt uitgevoerd of uw knowhow, kunnen worden gepersonaliseerd met behulp van de bestaande symbolen in de software of met elke afbeelding of pictogram die u hebt gedownload.
  • Gebruik ten slotte kaders, lijnen en kaders als u een grafisch tintje of een beetje kleur wilt toevoegen om de presentatie van uw cv te verbeteren.

Goed om te weten : als u bang bent om met een lege pagina te beginnen, weet dan dat sommige sites veel online sjablonen bieden die u kunt downloaden en gebruiken in Word.

Welke sites of software om een ​​modern CV te maken?

Een andere oplossing, eenvoudig en snel, is het gebruik van sites die het mogelijk maken om online cv’s te maken, zoals Canva, CVDesignR of zelfs My Perfect CV. De aangeboden moderne CV-modellen zijn talrijk, gevarieerd en aantrekkelijk. In de meeste gevallen ontwerp je je cv online. Bereid je informatie en het schrijven van je cv ook ruim van tevoren voor. Over het algemeen zijn sjablonen aanpasbaar. We raden je aan om daar een paar details aan te passen, zodat je cv niet hinderlijk identiek is aan een ander.

Er zijn ook gratis cv-builders die u naar uw computer kunt downloaden. Hun voordeel is om te voorkomen dat u uw persoonlijke gegevens vrijgeeft en om u in staat te stellen uw cv gemakkelijk te wijzigen, of u nu een correctie of een update wilt aanbrengen.

Moderne CV-sjablonen

Voorbeeld van een modern cv gemaakt met Word

Voorbeeld van een modern cv zonder foto