Te laat komen op het werk: top 10 van de beste excuses

Vooruitgang op het werk

Transport en files: de grote favoriet voor excuses om te laat op het werk te komen

Treinstaking, busstoring, RER-vertraging, files… Ongelukken op de reis hebben al minstens één keer als excuus gediend voor elke zichzelf respecterende laatkomer. Wees voorzichtig, als je het te veel gebruikt, zullen we uiteindelijk op onze hoede zijn, en het is verifieerbaar! Als uw herhaalde vertragingen worden verklaard door uw vervoersproblemen, kunt u uw werkgever misschien voorstellen om één of twee keer per week te telewerken?

Goed om te weten : om te voorkomen dat de woon-werkreis een hindernissenparcours wordt, bestaan ​​er tal van toepassingen om u wat gedoe te besparen.

Het weer: om vertraging op het werk op bepaalde tijden te verklaren

Je bent vastgelopen in de sneeuw of een overstroming. We geloven je zolang het consistent is. Moeilijk om de sneeuw in juli in Marseille op een relevante manier op te roepen. Tijdens een hittegolf kan de hitte ook het transport beïnvloeden en vertragingen op het werk veroorzaken. Weet dat als aan bepaalde elementen wordt voldaan, die we je beschrijven in ons artikel Hittegolf op het werk, wat zijn je rechten?, je zelfs thuis kunt blijven.

Kinderen: het onstuitbare excuus om te laat op het werk te komen

Uw kinderen kunnen ziek worden. Op school of kleuterschool kunnen er problemen zijn. Geen enkel mens met empathie zal het je kwalijk kunnen nemen als je je erfgenamen op de eerste plaats zet, zelfs als dat betekent dat je een paar minuten te laat op kantoor bent.

De wekker: te moderniseren

Zelfs als je een dagpas hebt, kun je het je niet veroorloven om elke ochtend op elk moment aan te komen. Een stroomstoring waardoor je wekker kapot ging… Dit excuus gold toen je je aan het voorbereiden was op het baccalaureaat, maar nu gebruikt iedereen zijn smartphone-alarm. Geef de voorkeur aan de lege batterij boven de balletjes die springen.

Het ongeluk: om mededogen aan te trekken

Ga je met de fiets naar je werk? Het kan zijn dat u een ongeluk heeft gehad. Of gewoon van de trap vallen. De ernst van het ongeval kan afhangen van de mate van uw vertraging. 10 minuten? Een verzwikte enkel is voldoende. twee uur ? Het was een echte opstapeling.

De slechte dag: maak er geen misbruik van

Er zijn verschillende variaties. Je hebt misschien gedacht dat het je vrije dag was of dat je thuis werkte, of je hebt je vergist toen de tijd veranderde. Wees spaarzaam, want je afleiding zal er onprofessioneel uitzien.

Blokkering: auto, lift, deur, alles is mogelijk om vertraging op het werk te rechtvaardigen

Er stond iemand voor uw garage geparkeerd, waardoor u niet kon uitstappen. Je brak de sleutel in het slot en bevond je opgesloten in je eigen huis. Je zat vast tussen twee verdiepingen in een lift.

Ziekte: doorgaan voor een gewetensvolle werknemer

Je voelde je onwel, je hebt migraine, je hebt griep, maar nee, het is goed, dank je, je kunt nog werken. Het kan zijn dat u voor een dag naar huis wordt gestuurd.

Externe beïnvloeding: een niet te verifiëren excuus

Je ging naar de bank, de dokter, het postkantoor, de bakker (om croissants naar het team te brengen!), enz. en de wachtrij was veel langer dan verwacht of er was een technisch probleem zoals een black-out van het computersysteem of een storing in de kassa.

Urenlang aanwezig: verdacht!

Het werkt alleen als je in een groot pand werkt waar de afdelingen niet met elkaar communiceren. U kunt doen alsof u op tijd arriveerde, maar dat u een belangrijk punt besprak met HR of de IT-afdeling.

Als de vertraging uitvalt tot afwezigheid, ontdek dan ook onze 7 (geloofwaardige) excuses om niet te gaan werken.