Salarissen van 60.000 euro: Het land met het beste salaris van Europa zoekt Spanjaarden om te werken

Nieuws

Luxemburg Het is een van de kleinste landen van Europa, maar het maakt dit goed door een van de rijkste landen binnen de eurozone te zijn, en bovendien te worden beschouwd als een van de beste om in te werken. Nu en met de komst van Kerstmis, het netwerk EURES (EURopean Employment Services) heeft in totaal verspreid 3.730 vacatures en waar Spanjaarden de mogelijkheid hebben om toegang te krijgen, zolang ze aan de eisen voldoen. Het goede aan werken in dit land is dat het niet nodig is om uit de eurozone te komen geen type VISA.

Van het totale aantal gepubliceerde aanbiedingen betreft het overgrote deel banen in de horeca, logistiek, onderwijs of voor de zorg voor ouderen en kinderen in woningen en kinderdagverblijven. Er zijn ook andere vacatures die voor de seizoensgebonden kerstperiode zijn, dat wil zeggen dat bedrijven op zoek zijn naar mensen om banen te vervullen voor de vraag die in dit winterseizoen wordt gegenereerd.

Wat het salaris betreft, blijkt uit de laatste gegevens van de staatsdienst voor arbeidsvoorziening (SEPE), de het gemiddelde salaris in Luxemburg was 60.770 euro per jaar, wat neerkomt op 5.064 euro per maand in 14 betalingen. Dit is 242% meer dan het gemiddelde salaris in Spanje, dat 25.041,6 euro per jaar of 2.086,8 euro per maand bedroeg in 12 betalingen.

Echter, het salaris ontvangen in Noorwegen Het zal afhangen van de in te vullen functie en de vereisten en de nodige ervaring. Het verkrijgen van een gekwalificeerde baan is niet hetzelfde als een baan waarvoor geen ervaring of kwalificaties vereist zijn. Wat de taal betreft: hoewel voor de meeste vacatures Noors, Zweeds, Deens, IJslands of Faeröers vereist is, is het bij veel vacatures ook mogelijk om alleen in het Spaans te solliciteren.

Het is niet het enige land in Europa dat op zoek is naar personeel. Ook landen als Noorwegen, Zweden of Tsjechië bieden via het Eures-netwerk werkgelegenheid aan

Hoe te werken in Luxemburg

Het EURES-netwerk beschikt in totaal over 3.730 actieve vacatures. Hoewel voor de meeste van deze aanbiedingen beheersing van het Frans vereist is, bestaat de mogelijkheid om toegang te krijgen tot sommige ervan zonder deze vereiste, wat betekent dat kennis van het Spaans voldoende kan zijn.

Dit zijn de laatste vacatures die vanaf december en vóór eind 2023 ingevuld moeten worden:

  • Zorgpersoneel voor verpleeghuizen
  • Bewaker: voltijds, vast contract en salaris volgens afspraak.
  • Software- en multimedia-ontwikkelaars en analisten voor het bedrijf Lemanik Asset
  • Elektriciens gaan fulltime werken.
  • Airconditioningsingenieur voor het bedrijf Gezim.
  • Kelners, koks en horecapersoneel voor verschillende restaurants.

Al deze en meer vacatures kunnen worden geraadpleegd via de volgende link om toegang te krijgen tot werkloosheidsaanbiedingen in Luxemburg.

Wat zijn de procedures om in Luxemburg te werken

Om in Luxemburg te werken als burger van de Europese Unie, Het is niet nodig om een ​​VISA of werkvisum aan te vragen. In plaats daarvan moet u via de Luxemburgse gemeentelijke administratie een verblijfskaart verkrijgen, die essentieel is om in het land te kunnen wonen en werken.

Zodra u uw verblijfskaart heeft, moet u zich inschrijven bij een Luxemburgs arbeidsbureau, bekend als ADEM. Om deze registratie te voltooien heeft u het Luxemburgse registratienummer nodig dat u bij de registratie ontvangt verblijfsvergunningzoals uitgelegd door het Ministerie van Arbeid en Sociale Economie.

Als u in uw eigen land werkloos bent en van plan bent in Luxemburg te gaan werken, kunt u hulp blijven ontvangen. U moet deze situatie melden aan de openbare dienst voor arbeidsvoorziening (SEPE) in uw land, en zij zullen verantwoordelijk zijn voor het exporteren van de uitkering naar het Luxemburgse bureau (ADEM). Deze link naar de SEPE-website biedt informatie over de te volgen procedures.