Professionele vaardigheden voor je cv: voorbeelden en advies

Zoek werk

Lijst met meest gezochte vaardigheden

Als we het hebben over vaardigheden op een cv, waar hebben we het dan precies over? Op het gebied van aanwerving zullen recruiters zowel technische vaardigheden (de traditionele knowhow), als uw gedragsvaardigheden (de beroemde soft skills of interpersoonlijke vaardigheden) onder de loep nemen.

1- Technische vaardigheden

Gedurende uw professionele leven heeft u vaardigheden ontwikkeld. Essentieel voor werving, uw technische vaardigheden, ook wel Voorbeeld van verspreide vaardigheden genoemd in de sectie Professionele ervaring:

Missie: Hoofd juridische activiteit ondernemingsrecht, afdeling Fusies en Overnames.

Ontwikkelde vaardigheden: * Management * Beheer van de juridische aspecten van fusies, overnames, desinvesteringen, aandeleninvesteringen en alle grote en strategische transacties * Werk nauw samen met de teams voor bedrijfsontwikkeling, belasting en boekhouding * Opstellen, beoordelen en onderhandelen van vertrouwelijkheid, engagement brieven, intentieverklaringen.

  • Het gedeelte Interesses voor gedragstechnische vaardigheden. Dit laatste kan worden verworven door het beoefenen van een sport of sportwedstrijden of door deelname aan verschillende extra-professionele projecten. Maak een lijst van uw interessegebieden en geef voorbeelden van gerelateerde vaardigheden.

Als je bijvoorbeeld een voetbalteam coacht, zal je leidinggevende kwaliteit daar te zien zijn. Als u al een paar jaar schildert en uw werken tentoonstelt in uw gemeentehuis, wordt u erkend voor uw creativiteit.

Goed om te weten : naast de traditionele rekruteringsmethoden op basis van het cv en het sollicitatiegesprek, zijn nieuwe vaardigheden steeds interessanter voor recruiters. Bovenaan de lijst staan ​​gekke vaardigheden of gekke vaardigheden.

Maak een specifieke bijlage voor gedragsvaardigheden

Om de lijst met je gedragsvaardigheden op een cv te markeren, kun je een apart vak maken om je soft skills samen te vatten. Zonder een opeenvolging van trefwoorden op te sommen, raden we je aan om de recruiter details te geven, zowel concreet als kort.

Eerste publicatie van het artikel: 4-6-2020. Bijgewerkt: 3/5/2022.