Over mij in het CV: tips en voorbeelden om deze sectie goed te schrijven

Zoek werk

Wat te zeggen in het gedeelte over mij van het cv?

Met een paar goed doordachte zinnen kun je jezelf zeker voorstellen en je onderscheiden van andere kandidaten.

Analyseer de jobaanbieding

Om erachter te komen wat de recruiter van het ideale cv verwacht, hoef je alleen maar de gepubliceerde vacature te analyseren. Ze zit vol met aanwijzingen waarmee je haar kunt vertellen dat jij de perfecte kandidaat bent voor deze functie. Het is nog steeds noodzakelijk om te weten hoe een advertentie te ontcijferen. Als je nog niet bekend bent met de oefening, volgen hier enkele vragen die je kunnen helpen om tussen de regels door te lezen en het samengestelde portret te schetsen van de kandidaat die je zoekt:

  • Wat zijn de vereiste kwaliteiten voor de functie, knowhow maar ook interpersoonlijke vaardigheden?
  • Wat is het gewenste profiel?
  • Wat kun je meenemen naar het bedrijf?
  • Zit er een bijzonderheid in de vacature? Bijvoorbeeld een bepaalde kennis om te hebben: beheersing van computersoftware, een vreemde taal, een activiteitssector.

We raden je aan om de oefening te doen en jezelf deze vragen te stellen. Schrijf voor elk antwoord uw antwoorden op. Omcirkel met een kleurpotlood de elementen die overeenkomen met je eigen profiel. Als dat zo is, is dat goed nieuws voor u: u heeft dingen te waarderen in het gedeelte Over mij.

Over mij: een paar regels introductie

Zoals de naam al doet vermoeden, kun je in het gedeelte Over mij de recruiter over jezelf vertellen. Zonder narcistisch over te komen, is het je doel om in een paar zinnen te overtuigen dat je cv overeenkomt met het profiel dat in het bedrijf wordt gezocht.

Om het gedeelte Over mij te voltooien, schrijft u een korte tekst waarin de kwaliteiten van uw cv en de elementen van uw profiel worden benadrukt die vergelijkbaar zijn met die in de advertentie.

Als dit onderdeel correct is ingevuld, weet de recruiter meteen dat je een serieuze kandidaat bent en leest hij de rest van je cv aandachtig door.

Noteren : je hoeft niet lang te gaan. 5 of 6 regels zijn voldoende om het gedeelte Over mij in te vullen en op te vallen tussen andere kandidaten.

Fouten die je niet mag maken als je over jezelf praat op je cv

Over mij in het cv moet je punten verdienen in de ogen van de recruiter, je niet kwetsen. Er zijn een paar valkuilen die u moet vermijden. Dit zijn de meest serieuze:

  • Geef geen uitgebreide lijst van kwalificaties aan die niet worden ondersteund door concrete voorbeelden: serieus, beschikbaar, gemotiveerd, ervaren, veelzijdig, beginner, georganiseerd …

Een slecht voorbeeld : Ervaren commercieel, ik ben serieus, mobiel en gemotiveerd om de opdrachten te vervullen die mij zullen worden toevertrouwd.

  • Omgekeerd, verontschuldig je niet voor het solliciteren. Zelfs als u niet alle vakjes aanvinkt, kunnen bepaalde aspecten van uw achtergrond interessant zijn voor de recruiter. Dit zijn degenen die u moet markeren in het gedeelte Over mij, niet uw zwakke punten.

Een slecht voorbeeld : Ik zag dat u op zoek was naar een ervaren verkoper. Ik heb niet de vereiste jaren ervaring, maar mijn profiel kan je nog interesseren.

  • Wees kort! 5 of 6 regels zijn voldoende.

Over mij, de goede voorbeelden

Als je wat inspiratie wilt, zijn hier twee voorbeelden om over jezelf te praten in je cv.

“9 jaar ervaring in de gezondheidssector, waarvan 5 jaar als Business Developer en 4 jaar als Business Unit Manager”.

“Ik beheers al meer dan 10 jaar de subtiliteiten van natuurlijke referenties en de technieken voor het produceren van print- en webcontent. Graag stel ik mijn vaardigheden ten dienste van uw bedrijf om uw artikelen beter op Google te positioneren en zo hun zichtbaarheid te vergroten. De bestuurlijke dimensie van uw aanbod komt overeen met de oriëntaties die ik aan mijn professionele project wil geven”.

Over mij: waar zet ik het op het cv?

Het gedeelte Over mij kan onder de titel van je cv worden geplaatst. Het kan de haak van je cv zijn. Dankzij deze positionering in het cv ziet de recruiter op het eerste gezicht dat jouw sollicitatie aan zijn verwachtingen voldoet.

Een andere optie is dat je over jezelf kunt praten in een speciaal gedeelte van je cv.

Zorg er in ieder geval voor dat het zichtbaar is, want het moet de aandacht van de recruiter trekken. Helemaal aan het einde van je presentatie is dus geen goede berekening.

Een cv-sjabloon om over jezelf te praten

We bieden u een voorbeeld van een cv met een speciale sectie Over mij. Enkele zinnen om de ervaring van de kandidaat en de verschillende functies te benadrukken. Ter ondersteuning van de zelfpresentatie, enkele cijfers en resultaten die zijn verkregen tijdens de eerdere beroepservaring van de persoon.