Van bedrijf veranderen om meer te verdienen: al onze adviezen

Loon

Waarom het veranderen van bedrijf u in staat kan stellen meer te verdienen?

De tijd dat werknemers hun hele loopbaan bij hetzelfde bedrijf doorbrachten, is voorbij. Tegenwoordig verandert de mode voor nieuwe vaardigheden verwerven maar ook voor verdien meer geld. Er wordt niet op je neergekeken door een recruiter als je meerdere bedrijven op je cv hebt staan, integendeel, het is een teken van aanpassingsvermogen.

Twijfelt u over het financiële belang van een verandering van onderneming? Waarom het veranderen van bedrijf u in staat kan stellen meer te verdienen? Omdat de onderhandeling open is over uw totale bezoldiging en de procentuele verhoging aantrekkelijker is dan wat u in hetzelfde bedrijf kunt krijgen, vooral tijdens uw individuele gesprek.

Elke professionele ervaring stelt je in staat om jezelf elke keer te “verkopen” met meer competentie, andere werkmethodes… die gewaardeerd worden en dus geld verdienen.

Zoals u zult hebben begrepen, is het veranderen van bedrijf het ideale moment om uw beloning te verbeteren.

Verander van bedrijf om hoeveel meer te verdienen?

Waar is het persoonlijk gesprek voor? Ter gelegenheid van uw jaarlijkse evaluatievergadering mag u hoogstens hopen onderhandelen over een maximum van 5% verhoging.

Hoeveel meer kunt u verwachten als u van bedrijf verandert? Gemiddeld, u kunt minimaal 15% of 20% meer krijgen op een vaste vergoeding. Wat de andere elementen van het loonpakket betreft, is dit ook het moment om te onderhandelen over een variabele, voordelen in natura (telefoon, bedrijfswagen, huisvesting, enz.) of onderlinge bedrijfsverzekering betaald door de werkgever.

Hoe meer verdienen door van bedrijf te veranderen?

Identificeer de machtsverhoudingen tussen recruiter/kandidaat

U bevindt zich niet in hetzelfde machtsevenwicht, afhankelijk van of u bent opgejaagd voor een functie of dat u een sollicitant bent.

In het eerste geval kunt u domineren de onderhandelingen met de recruiter. We willen je naar een nieuw bedrijf trekken en je daarom uit je huidige functie laten gaan, dus de arbeidsvoorwaarden moeten beter zijn dan die je nu hebt. Als je goed voorbereid bent, kun je meer verdienen. Het is aan jou om te profiteren van de situatie door de inzet te verhogen.

In de tweede hypothese is de positionering anders. Je hebt een jobaanbieding gezien en je sollicitatie ingediend. Het machtsevenwicht is omgekeerd aangezien u de eiser bent. Dat betekent echter niet dat u geen loonkloof kunt maken. Door goed te werken op het gebied van beloning, zou je meer moeten krijgen door van bedrijf te veranderen.

Bereid uw financiële argumenten goed voor om meer te verdienen door van bedrijf te veranderen

Wat is de truc om meer te verdienen? Vermeld hun huidige salarispakket ! Om zo goed mogelijk te onderhandelen over uw totale vergoeding, is het essentieel om te weten wat u momenteel verdient, en niet alleen uw maandelijkse nettowaarde, en wat u waard bent op de arbeidsmarkt.

Of je er nu wel of niet uit wordt geschopt, je moet verwachten dat er naar je salarisverwachtingen wordt gevraagd. Om meer te verdienen, moet u weten wat u verdient. Recruiters spreken in jaarlijkse bruto. Wij raden u aan dezelfde taal te spreken om misverstanden te voorkomen. Tel daarbij je vaste salaris (in jaarlijkse bruto), je variabele, je uitzonderlijke bonussen, de 13e maand, je werknemersbesparingen. Vermeld ook het aantal betaalde vakantiedagen en RTT dat je hebt, want dit wordt allemaal te gelde gemaakt als je van bedrijf verandert.

Om te hopen meer te gaan verdienen, moet je een salarisaanspraak formuleren die groter is dan het bedrag waar je op uitkomt. Hoeveel redelijkerwijs verhogen? 10-15% boven huidig ​​salaris is prima. Je kunt altijd om meer vragen, maar met het risico dat het te hebberig klinkt.

Ben jij de moeite waard op de arbeidsmarkt?

De vergelijking is interessant: de salarisstudies die zijn opgesteld door wervingsbureaus of door grote bedrijven, de raadpleging van vacatures of de meningen en beoordelingen die zijn achtergelaten door huidige of voormalige werknemers van een bedrijf, met name op Viadeo, maken het mogelijk om veel te verzamelen gegevens over de felbegeerde functie, maar ook over het bedrijf in het algemeen.

Veranderende bedrijven om meer professionele verantwoordelijkheid op zich te nemen

Gemakkelijker om verander van bedrijf om hoger in rang te komen en dus meer te verdienen ? Dit kan het geval zijn als uw huidige bedrijf u geen interne doorgroei of functieverandering aanbiedt. Droom jij ervan om manager te worden? Dit is het perfecte moment om van bedrijf te veranderen.

De andere factor die meespeelt is: het niveau van verantwoordelijkheid. Dit is vaak een van de drijfveren om van bedrijf te veranderen: je hebt de indruk te stagneren en ziet geen kansen voor ontwikkeling in de toekomst.

Als gevolg hiervan, wanneer u een nieuwe functie elders krijgt aangeboden waar u in rang stijgt, een groter team of een groter budget aanstuurt, de verandering gaat logischerwijs gepaard met een salarisverhoging.

Na het lezen van al deze tips, ben je nu klaar om slagen in je sollicitatiegesprek en een beter salaris krijgen. Good luck !