Manager CV: 5 tips en een voorbeeld om je leidinggevende kwaliteiten naar voren te brengen

Zoek werk

Toon leiderschap op je manager-cv

Leiderschap is een vaardigheid die door recruiters wordt gewaardeerd als het gaat om het inhuren van een manager. De manager leider, of de manager coach, is in staat om een ​​team te leiden naar het behalen van gestelde doelen.

  • De vorm van een cv kan direct een bepaald charisma uitstralen, en soms zelfs voordat het gelezen is! Een cv wordt eerst diagonaal gelezen. Een synthetisch cv, op één pagina, toont uw vermogen om uw professionele achtergrond samen te vatten.
  • Nog meer dan de anderen moet het cv van een goede manager aantrekkelijk overkomen en direct ter zake komen. Het CV
  • Op het formulier betekent dit dat zijn foto, als die er is, goed gekozen is en vooral dat het cv niet meer dan één pagina mag bedragen.
  • Een beetje kleur kan worden gewaardeerd, en zal je CV energie geven.

Manager CV en managementvaardigheden

De vorm van je cv zegt natuurlijk niet alles. Om ervoor te zorgen dat een recruiter jou de volgende manager van het felbegeerde bedrijf wil maken, moet de achtergrond aanwezig zijn. En vooral alle of een deel van de kwaliteiten van een goede manager moeten in je cv voorkomen. Stressbeheersing, beschikbaarheid, conflicthantering, ondersteuning van medewerkers en het vermogen om je team te motiveren, dit zijn de managementvaardigheden die op je cv moeten staan ​​als je op zoek bent naar een leidinggevende functie.

Wat betreft waar ze op je cv moeten verschijnen, verspreid ze gerust. Hoewel het grootste deel van de managementvaardigheden onder de kop Professionele ervaring zou moeten vallen, kun je sommige ervan beginnen te gebruiken zodra je cv aansluit. Aan de andere kant heeft het geen zin om in de titel van het cv alleen “manager” te vermelden, tenzij deze vermelding voorkomt in de titel van de vacature.

Goed om te weten : als je deze 5 managementvaardigheden niet hebt, hoef je niet op je cv te liegen, de recruiter ontmaskert je snel door je twee of drie vragen te stellen. Het is beter om er minder van te hebben, stevig gedocumenteerd in het cv van uw manager, dan allemaal, maar ze zijn aan de oppervlakte gekomen.

Rechtvaardig je managementvaardigheden met concrete resultaten

Zeggen dat het goed is, bewijzen dat het nog beter is! Met wat concrete cijfers laat je de recruiter zien dat je weet waar je het over hebt en dat de resultaten er zijn. Door jou aan te nemen, zorgt hij ervoor dat hij het profiel heeft van een ervaren, autonome manager wiens resultaten niet lang op zich laten wachten. Dit is niet te verwaarlozen in tijden van crisis, waar tijd gelijk is aan geld.

Hoe rechtvaardigt u uw managementvaardigheden in uw cv? Je moet een verhaal ontvouwen dat dicht bij de realiteit staat: zeg waar je heen wilde, wat je kon neerzetten, met welke middelen en met welk resultaat. Twee of drie regels kunnen voldoende zijn.

Een manager is net zo goed iemand die een team overziet als iemand die een doel weet te bereiken. Deze twee aspecten van je job kun je dus goed illustreren op je cv.

Ons advies : verdeel uw managementkwaliteiten niet in een speciaal gedeelte van uw cv. Het ideaal is om ze in cijfers te beschrijven door ze te associëren met concrete en bereikte doelstellingen. Het gedeelte Beroepservaring van het cv leent zich hier het beste voor.

Stel referenties voor in het cv van je manager

Wat is er concreter dan de medewerkers die met u hebben gewerkt aan het praten te krijgen over het cv van uw manager? Andere managers en leden van uw teams zijn in de beste positie om uw managementvaardigheden bij de recruiter te promoten.

Aarzel niet om uw professionele referenties op te nemen in het cv van uw manager. Recruiters zullen zeker contact met hen opnemen om over je werk te praten. Naast je knowhow zullen ze ook een beter beeld krijgen van je persoonlijkheid en je soft skills. Sommige, zeer gewaardeerd door recruiters, zullen ongetwijfeld een fooi geven aan je sollicitatie en je in staat stellen de baan van je dromen te vinden. Dit zijn bijvoorbeeld teamgeest of gevoel voor service, die zeer gewild zijn bij het solliciteren naar een leidinggevende functie in een bedrijf.

Interesses en manager CV

Verbannen naar het einde van het cv, zelfs voor een manager, negeer het gedeelte Belangen van het cv niet. Bekwame recruiters zullen waardevolle managementkwaliteiten zien door deze paar goed geïnformeerde lijnen. Managers kunnen praten over koken in hun interessegebieden om hun kunst van synthese te illustreren. Evenzo kun je praten over je smaak voor theatrale improvisatie, wat ook handig is voor het leiden van een team.

Ben je op zoek naar leidinggevende verantwoordelijkheden? Bereid je van tevoren voor op de speciale managervragen die recruiters je kunnen stellen. En dan vooral op de vraag Waarom manager worden?

Voorbeeld manager CV

Ben je op zoek naar inspiratie voor het schrijven van je manager-cv? Ons model kan u daarbij helpen.