Lijst met verboden sollicitatievragen in 2022

Zoek werk

Wat zegt de wet over verboden (en toegestane) sollicitatievragen?

De informatie die de recruiter tijdens een sollicitatiegesprek van de kandidaat opvraagt, kan maar één doel hebben: (C. trav., art. L1221-6).

Noteren : de toegepaste methoden en technieken voor wervingsbijstand moeten onder de aandacht van de kandidaat en het sociaal en economisch comité (CSE) worden gebracht.

De 8 verboden vragen in een sollicitatiegesprek

Kandidaten, een recruiter mag je in geen geval de volgende discriminerende of persoonlijke vragen stellen in een sollicitatiegesprek. Recruiters, ken jij de vragen die niet besproken mogen worden tijdens recruitmentsessies?

Hoe oud ben jij ? Denkt u dat uw leeftijd een belemmering is voor de functie?

Ben je zwanger ? Wil je de komende maanden een kind?

Welke nationaliteit van herkomst heb je?

  • Burgerlijke staat/seksuele geaardheid

Ben je getrouwd?

Ben je een gelovige?

Waar heb je op gestemd bij de laatste verkiezingen? Wat vind jij van kandidaat Macron? Wat vind je van de laatste wet die is aangenomen?

Heeft u hartproblemen?

Heb je een vakbondslidmaatschap?

Deze lijst is niet uitputtend, het geeft je een overzicht van het soort vraag dat een recruiter niet mag stellen.

Goed om te weten : de recruiter kan je vragen of je in het bezit bent van een rijbewijs als voor de aangeboden baan autorijden vereist is. Omgekeerd kan hij u niet vragen naar uw aantal punten “van zijn afkomst, zijn geslacht, zijn moraal, zijn seksuele geaardheid, zijn genderidentiteit, zijn leeftijd, zijn gezinssituatie of haar zwangerschap, haar genetische kenmerken, de bijzondere kwetsbaarheid die het gevolg is van haar economische situatie, duidelijk of bekend bij haar auteur, haar al dan niet bestaande lidmaatschap, echt of verondersteld, van een etnische groep, een natie of een verondersteld ras, politieke opvattingen, vakbond of wederzijdse activiteiten, religieuze overtuigingen, fysieke verschijning, achternaam, plaats van woonplaats of bankadres, of vanwege zijn gezondheidstoestand, zijn verlies van autonomie of van zijn handicap, van zijn vermogen om zich uit te drukken in een andere taal dan het Frans” (C. trav., art. L1132-1).

Goed om te weten : u bent om een ​​discriminerende reden uitgesloten van een aanwervingsprocedure, u kunt naar de arbeidsrechtbank of de strafrechter stappen (artikelen 225-1 en 225-2 van het Wetboek van Strafrecht veroordelen elke discriminatie bij aanwerving en straffen de daders met 3 jaar gevangenisstraf en een boete van € 45.000). U moet het bewijs van de discriminatie overleggen.

Noteren : ontdek ook, als u verantwoordelijk bent voor het voeren van sollicitatiegesprekken, onze suggestie van 8 relevante vragen om kandidaten te stellen om zeker de zeldzame parel op te sporen.