Laure Closier: “Dames, kom naar de media! »

Nieuws

Tribune door Laure Closier, co-host van Good Morning Business op BFM Business en RMC Découverte:

10 van de 40

Ik heb geteld en hier is precies het aantal aanwezige vrouwen de ochtend van BFM Business vorige week. 10 vrouwen / 30 mannen.

Wiens fout is het ?

Wij eerst, journalisten die diepte missen in onze adresboeken?

Ja, dat is zo en we moeten het beter doen. Maar iedereen die programma’s programmeert, weet het: vaak is het een mislukking.

In januari, tijdens een conferentie in de Medef, had ik de kamer, die grotendeels uit vrouwen bestond, beledigd door ontroerd te raken door onze moeilijkheid om experts op onze platforms. Velen hadden geprotesteerd tegen mijn kwade trouw, met het argument dat ze nooit persoonlijk waren gebeld. Sommigen stuurden me berichten op Linkedin om te verschijnen. Ik heb een aantal van hen voorgesteld om de volgende dag of overmorgen op de ochtendset van BFM Business te komen. Ik heb een blanco getekend.

Dus je gaat me vertellen, dat hebben we het recht om niet beschikbaar te zijn, hebben we het recht om te denken dat we niet ten dienste staan ​​van journalisten. Kom op, we fluiten je, en we komen terug om je te bedanken! Je hebt zeker gelijk om nee te zeggen!

Er is veel goede redenen om nee te zeggen.

Schoolvakanties bijvoorbeeld! Dat is een goede reden.

“Ik begeleid mijn kinderen naar school”dit is ook een heel goed argument.

Er zijn tal van goede argumenten om niet naar de media te komen:

“Het is niet het juiste moment”

“Dit is niet het juiste onderwerp”

“Het is niet de juiste zender”

“Ik ben geen expert”

“Ik weet er niets van”

“Het doet me niets”

“Geen zin om interessant te zijn op een set om 7 uur ’s ochtends … bovendien heb ik werk”

Dit zijn allemaal heel, heel goede redenen.

Maar opeens: 10 vrouwen / 30 mannen.

Ik kom hierop terug, want dat kan niet meer.

Is er een enkele goede reden om het daarbij te laten? Ik geloof niet.

Dit is dan ook een oproep: dames, kom naar de media! Kom om verschillende goede redenen: hoe minder u komt, hoe minder anderen komen. Hoe minder je komt, hoe minder onze kinderen zien dat de succesmodellen divers zijn.

Dus kom ! Fouten maken, stotteren, jezelf corrigeren, zeggen dat je het niet weet, niet overal een antwoord op hebt, maar kom.

We wachten op je.

Goedemorgen zaken is een ochtendshow gewijd aan de economie, met een afwisseling van kronieken van gespecialiseerde journalisten en opeenvolgingen van getuigenissen of debatten waarin gasten interveniëren: grote bazen, politieke leiders, topmanagers, experts in een veld worden geïnterviewd om hun strategie te ontcijferen of commentaar geven op economisch, financieel of internationaal nieuws.