Kerst op kantoor: 4 ideeën voor een feestelijke uitstraling

Vooruitgang op het werk

1. Maak een kerstversiering op kantoor

Hoe fleur je je werkplek op tijdens de feestdagen? Als u en uw team een ​​creatieve ziel hebben, kunt u van de kerstvakantie profiteren om uw kantoren en uw open ruimte een feestelijke uitstraling te geven. Een boom, een lichtslinger, een miniatuur kerstman, feestartikelen zijn allemaal min of meer kitsch ideeën om aan uw team voor te stellen voor creëer een kerstsfeer op het werk.

Om de teams rond dit project te bundelen, kun je de decoratie een thema geven of een wedstrijd voor het beste idee voor kerstdecoratie op kantoor.

En waarom niet een klein budget samenstellen om uw feestkleding aan te bieden? Kitty, verkoop van taarten of gewoon het gebruik van een restant van het jaarlijkse budget, er zijn verschillende oplossingen mogelijk om happy few te verzamelen om goedkoop in de decoratiewinkels uit te geven. Onmogelijk of geen tijd om er voor te zorgen? Kies voor herstel! Bied uw medewerkers aan om ongebruikte kerstballen en slingers mee te nemen en leg alles bij elkaar.

2. Organiseer een geheime kerstman om Kerstmis op kantoor te vieren

De “Secret Santa”, of “Mystery Santa Claus”, is de trend van het moment op het werk. Als je het principe niet kent, haal dan de opdracht in dit artikel in.

Het concept is vrij simpel: bied een medewerker een klein kerstcadeautje aan. Het budget moet vooraf worden vastgesteld, meestal rond de 5 of 10 euro. Voor de organisatie is het voldoende dat elk lid van de dienst de naam trekt van iemand aan wie hij een geschenk zal moeten aanbieden, managers inbegrepen.

“Secret”: iedereen weet voor wie ze een cadeau moeten zoeken, maar niemand weet wie hun mysterieuze kerstman zal zijn. Vrij aan de laatste om zich te openbaren zodra het geschenk is aangeboden.

Kerst op kantoor met secret santaje bent er zeker van dat je een echte moment van gezelligheid tussen alle leden van je team en je bent niet immuun voor het tegenkomen van gekke geschenken.

3. Houd een kersttrui-wedstrijd op kantoor

Ken je de onvergelijkbare lelijke kersttrui van Marc Darcy? Over het algemeen hebben alle leden van je team gehoord van deze cultscène uit de film Bridget Jones. Hier is een leuk thema om Kerstmis op kantoor te vieren:verkiezing van de lelijkste kersttrui op kantoor.

Het principe is vrij eenvoudig, maar vraagt ​​toch een kleine investering van de medewerkers: iedereen brengt en draagt ​​een lelijke kersttrui op D-Day. Dan ga je door naar de verkiezing van de lelijkste trui, gegarandeerde sfeer.

De rage voor lelijke kersttruien is zo groot dat veel confectiemerken nu rond de feestdagen kitscherige truien verkopen.

4. Stel een solidaire Kerstman voor op kantoor voor een vereniging

Sommige geëngageerde bedrijven bieden werknemers een Solidariteit Kerstmis op het einde van het jaar, ten voordele van een stroomopwaarts gekozen vereniging. Heb je speelgoed in huis dat nieuw of in goede staat is?

Als manager kun je je team aanbieden om ze op te halen, in te pakken en vervolgens naar de gekozen vereniging te brengen. Een goede daad om het jaar af te sluiten? Aarzel niet !

Wil je de routine van het traditionele zakelijke kerstfeest doorbreken? Geheime Kerstman, oogverblindende versiering, verkiezing van de lelijkste kersttrui of solidariteitskerst… Aarzel niet langer en bied uw teams gezellige momenten aan.