Karine Schrenzel, CEO & mede-eigenaar van 3Suisses en Rue du Commerce: “In moeilijke tijden nemen we uiteindelijk de beste beslissingen!”

Vooruitgang op het werk

Welk advies zou je managers geven om deze ongekende periode door te komen?

Het eerste advies: luister naar je teams. Ten tweede: durven, beslissingen nemen, risico’s nemen. In moeilijke tijden nemen we uiteindelijk de beste beslissingen. En dan het derde advies: wees transparant met uw teams, zowel over de realiteit, de ondervonden moeilijkheden als over de successen.

Wat is het beste advies dat je ouders je in het leven hebben gegeven?

Geen ondernemer zijn, aangezien ik altijd tegen de stroom in ga, en inderdaad, mijn vader zei, toen ik mijn baan bij een investeringsfonds opgaf, tegen me: “maar je bent gek, ga daar niet heen niet !”

In moeilijke tijden nemen we uiteindelijk de beste beslissingen…

Karine Schrenzel, CEO & mede-eigenaar van 3Suisses en Rue du Commerce

Een eenvoudig gebaar op kantoor om onze planeet te helpen redden?

Dus breng ik mijn dagen door met het uitschakelen van onnodige lichten. We hebben natuurlijk ook aan iedereen bekers aangeboden om plastic bekers uit te roeien. Zet de schermen ’s nachts uit als je weggaat. Daar heb je het, een heleboel kleine simpele gebaren die ons allemaal samen gelukkiger zullen maken op deze prachtige planeet.

Welke softskills zijn nodig om met jou samen te werken?

Zonder aarzeling, jaloezie! Het is vooral een gemoedstoestand om dingen voor elkaar te krijgen, om deel te nemen aan een wereldwijd project voor de prachtige reconstructie van het merk 3 Suisses, en het zijn geen specifieke vaardigheden waarnaar we op zoek zijn, maar eerder profielen. We hebben veel stagiaires die daarna bij ons zijn gebleven, dus het is de wens om deel uit te maken van een project.

Welk advies zou je je kinderen geven als ze de arbeidsmarkt zouden betreden?

Ik zal ze eerst zeggen: “doe altijd je best”. Ten tweede: weet hoe je jezelf in vraag moet stellen. En het derde element is: ga echt altijd een stapje verder dan wat er van je wordt gevraagd, wees dus nieuwsgierig naar je omgeving en durf vragen te stellen.

Welk advies geef je mensen die bij jouw bedrijf willen komen werken?

Om altijd met nieuwe ideeën te komen, mee te denken over innoveren. We hebben het geluk om op het web te werken, in extreem flexibele beroepen te zijn, een extreem flexibele samenleving en daarom, een idee dat we op maandag hebben, kunnen we het vanaf woensdag live op de site plaatsen. En als we dan toevallig een fout hebben gemaakt, het maakt niet uit, we kunnen altijd teruggaan of het idee verbeteren.

Alstublieft !