In jezelf geloven: 8 positieve invloeden op succes op het werk

Vooruitgang op het werk

Geloof in jezelf om te slagen in je projecten

In jezelf geloven betekent niet een oogje dichtknijpen voor moeilijkheden – of ze nu verband houden met de context of met je zwakheden -, maar geloven in je eigen vermogen om ze te overwinnen.

Als het niet aangeboren is, kan er aan zelfvertrouwen worden gewerkt. Elke keer dat je tegen jezelf zegt: “Ik ga het niet doen”, herformuleer je zin als “Ik ga het doen, en om dat te doen, hier is wat ik ga doen”.

Deze manier om de moeilijkheden te overwegen, stelt u in staat om niet overweldigd te worden door stress op het werk, om in een positieve gemoedstoestand te zijn en om rationeel na te denken over een actieplan dat u in staat stelt te slagen in uw projecten.

Lees ook>> Wat is het Zeigarnik-effect bij een werknemer

Geloof in jezelf om het vertrouwen van je manager te winnen

Twijfel je over je vermogen om een ​​project te managen, een team goed te managen, deadlines te halen of nieuwe verantwoordelijkheden op je te nemen?

Bij nieuwe professionele uitdagingen is het normaal om te twijfelen, zelfs een paar gipsverbanden te ondergaan. Maar het draait allemaal om houding. Als je openlijk tegen je manager zegt: “Ik heb dit nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het aankan”, zal zijn gevoel heel anders zijn dan wanneer je hem antwoordt: “Weet je echt zeker dat ik dit kan? “.

Geloven in jezelf wekt vertrouwen in anderen: jij bent het die de basis legt van de vicieuze cirkel van succes.

Geloof in jezelf om professioneel te groeien

Zoals een kind dat leert lopen in het begin iemand nodig heeft die zijn hand vasthoudt, zo hebben bepaalde professionele start-ups ondersteuning nodig – min of meer lang – totdat het vertrouwen voldoende is om op zo’n manier autonoom van start te gaan.

Als je niet in jezelf gelooft, zal je dit moment uitstellen, zelfs als je er klaar voor bent. Deze periode van stagnatie kan leiden tot verveling, in de kast worden gezet of zingeving in je professionele activiteit.

Als je in jezelf gelooft, begin je sneller en rustiger alleen. Je leert van je fouten: dit is het proces van leren, vooruitgang en succes.

Geloof in jezelf om te slagen in management

Bij teammanagement is zelfvertrouwen essentieel omdat het communicatief is. Natuurlijk kunt u uw zwakke punten met uw team bespreken en uitleggen wat u doet om vooruitgang te boeken. Aan de andere kant kan het onbetaalbaar zijn om niet in jezelf te geloven als je een leidinggevende functie bekleedt. Medewerkers moeten ondersteund worden in hun professionele ontwikkeling. Hun vertrouwen in uw vermogen om deze rol te vervullen is een verplichte voorwaarde om de door de manager beheerde professionele relatie te laten werken. Vandaar het belang van geloven in de eigen vaardigheden om de functie van teammanager te kunnen vervullen.

Geloof in jezelf om professionele uitdagingen aan te gaan

Uw N+1 moet een nieuw team vormen om een ​​project uit te voeren dat essentieel is voor het voortbestaan ​​van het bedrijf. Gezien de uitdaging zal hij uiteraard de voorkeur geven aan de meest betrouwbare en solide medewerkers om deze verantwoordelijkheid op zich te nemen.

Als je twijfelt aan je vermogen om te slagen en systematisch je eigen vaardigheden in twijfel trekt, heb je weinig kans om tot de gelukkigen te behoren.

Integendeel, als je in jezelf gelooft, heb je misschien de kans om deel te nemen aan een ultra-stimulerend professioneel project.

Geloof in jezelf om leiderschap te krijgen

Veel meer dan autoriteit of kennis, is leiderschap een essentiële troef voor professioneel succes. Dit vermogen om te inspireren, te verbinden en mensen te laten handelen is sterk verbonden met zelfvertrouwen. Het bevordert assertiviteit en ontwikkelt de invloedskracht binnen het bedrijf: twee essentiële hefbomen voor professionele groei en succes op het werk.

Geloof in jezelf om te slagen in een sollicitatiegesprek

Je hebt de baan van je dromen geïdentificeerd: nu hoef je hem alleen nog maar te krijgen. Geconfronteerd met andere kandidaten – die, net als jij, waarschijnlijk alle vakjes voor de vereiste vaardigheden en ervaring aanvinken – is het door je zachte vaardigheden dat de recruiter kan beslissen.

Je hebt dus een uur de tijd om hem ervan te overtuigen dat jij de juiste persoon bent: gemotiveerd, inspirerend, in staat om te integreren in een team. Kortom, zoveel eigenschappen die vereisen dat je in jezelf gelooft.

Geloof in jezelf om te innoveren

Het vermogen om buiten de gebaande paden te denken, nieuwe paden te verkennen en nieuwe modellen te bedenken wordt bijzonder gewaardeerd in een snel veranderende wereld. In jezelf geloven is echter essentieel om je te kunnen bevrijden van het bestaande en vernieuwende.

Dus of je nu werknemer bent van een KMO, manager van een grote groep of oprichter van een start-up, geloof in jezelf zal een sleutelfactor zijn voor professioneel succes.