Hyperactiviteit op het werk: hoe op te sporen en te waarderen?

Vooruitgang op het werk

Hyperactiviteit op het werk detecteren

De hyperactieve volwassene denkt veel, spreekt (te) snel, springt van de ene gedachte naar de andere zonder overgang. Hij wordt vaak overspoeld met ideeën, weet niet waar te beginnen. Daarom komt hij laat op zijn werk. Aan de cognitieve agitatie van de hyperactieve is geënt a verbale en motorische impulsiviteit. Concreet spreekt een hyperactieve veel, snel en luid. In een open ruimte is hij zelden de meest discrete. Deze houding is vermoeiend voor hem, maar ook voor iedereen die naast hem werkt.

Stelt u zich uw kantoorbuur eens voor met een hyperactief persoon die niet langer dan 10 minuten stil kan zitten, constant gebarend, continu aan het chatten is, wanneer u zich op een groot bestand moet concentreren!

Tot lees ook >> Gefocust blijven op het werk: hoe doe je dat?

Hyperactiviteit op het werk waarderen

>> Begeleiden van de moeilijkheden van organisatie en prioritering

Voor een volwassene met een hyperactiviteitsstoornis, onmogelijk om te plannen en te organiseren. Geef hem 2 maanden van tevoren een groot dossier: hij duikt er zeker een week voor de brainstorm in enkel en alleen. Een echte aanwinst voor projectcreativiteit stimuleren. Je hyperactieve medewerker zal zeker geen actieplan kunnen opzetten om zijn ideeën te concretiseren. Aan de andere kant is hij in staat om interessante denkrichtingen op gang te brengen om te verkennen.

Evenzo, wanneer de hyperactieve overloopt van energie, kan hij meerdere projecten tegelijkertijd starten. Probleem: geen enkele is voltooid. Oplossing: zet hem in een team met een “doener” profiel dat graag structureert, plant, managet. De hyperactieve geeft dan de aanzet, terwijl zijn partner garant staat voor de uitvoering.

Tot lees ook >> Manager: hoe geeft hij betekenis aan het werk van zijn team?

Hyperactiviteitsstoornis op het werk: hoe uitputting voorkomen?

Als u een hyperactief persoon beheert, zal uw uitdaging daarom zijn om de uitputtingsfase te vermijden. Onderzoek de tekenen die erop wijzen dat uw medewerker een te hoog agitatieniveau ingaat, wat kan leiden tot burn-out. Probeer zijn stress te temperen en hem te stabiliseren.

Om de impact op de rest van het team te minimaliseren, vermijdt u open ruimtes: een geïsoleerde werkruimte zal de hyperactieven in staat stellen zich te concentreren zonder al te veel externe prikkels en zonder het risico van vervelende collega’s.

Het is ook aan jou om te weten hoe je de overstromende energie van de hyperactieven kunt benutten volgens de context. Organisatie van bedrijfsevenementen, onboarding van nieuwe medewerkers, brainstorm creatief voor nieuwe projecten of producten: de hyperactieve die dynamiek over heeft, zal ongetwijfeld een flinke dosis energie in de rest van het team kunnen blazen.

Kan hyperactiviteit een troef zijn op het werk? Het antwoord is ja, als het wordt geïdentificeerd, begeleid en verstandig gebruikt.

Tot lees ook >> Burn-out op het werk, hoe voorkom je het?