Hoe maak je een CV in 2021?

Zoek werk

Hoe kies je de juiste ondersteuning voor het schrijven van een cv?

Hoe ga je je cv schrijven? CV op papier of digitaal, het hangt allemaal af van de zichtbaarheid die u aan uw CV wilt geven en hoe u deze gaat adresseren (een CV fysiek deponeren bij de recruiter of reageren op een online advertentie).

In de overgrote meerderheid van de gevallen zal het digitale CV de voorkeur hebben. Met dit formaat kan het worden verspreid op de verschillende jobaanbiedingsplatforms, zoals cadremploi of keljobof sociale netwerken.

Ons advies : Geef voor elk digitaal cv de voorkeur aan het PDF-formaat, zodat het door alle recruiters kan worden geopend. Let ook op het lettertype dat je op je cv gaat gebruiken.

Hoe de koppen van het cv benadrukken?

Een goed cv moet in één oogopslag alle informatie bevatten die de recruiter nodig heeft. Duidelijkheid in je cv moet de originaliteit overtreffen. Sommige secties zijn essentieel voor de recruiter om je beter te leren kennen, je kunt ze bijna niet negeren. Bepaalde informatie moet ook uit je cv worden gewist.

Er zijn twee opties voor CV-presentatie mogelijk:

  • een presentatie per kopje : het zal de ervaringen van de kandidaat belichten zonder de chronologie van de loopbaan te onthullen. De meest voorkomende rubrieken: persoonlijke presentatie, achtergrond en opleiding, beroepservaring en tot slot uw interessegebieden. Aarzel niet om een ​​sectie Referenties toe te voegen als je goede aanbevelingen hebt die relevant zijn voor de functie in kwestie.
  • een presentatie door vaardigheden : het zal uw prestaties tijdens uw professionele carrière meer benadrukken dan de titel van uw functies.

Ons advies : gebruik het op vaardigheden gebaseerde cv alleen als je voldoende professionele ervaring hebt. Anders zal uw cv er bijzonder slecht uitzien.

Om je te onderscheiden van andere kandidaten, kun je je klassieke cv begeleiden met een videopitch.

Welke gegevens moet ik op een cv zetten?

Verzamel voordat u uw cv schrijft de informatie die in de hoofdsecties moet verschijnen of die u wilt benadrukken: uw achtergrond en uw opleiding, uw gesproken talen, uw professionele ervaring, maar ook uw hobby’s of interesses.

Uw cv moet uw achtergrond getrouw volgen. Pas op dat u niet in het valse CV valt!

Om een ​​volledig CV te schrijven, vindt u hieronder de informatie die u moet invullen:

  • Persoonlijke presentatie : achternaam, voornaam, contactgegevens. U kunt ook uw foto toevoegen die, hoewel verplicht, wordt gewaardeerd door recruiters.
  • Cursus en training : academische achtergrond, diploma en wat je hebt geleerd.
  • Professionele ervaring : in welk(e) bedrijf(en) heb je gewerkt, de titel van je verschillende functies en wat je daar deed.
  • Verscheidene : interessegebieden, beoefening van een sport in competitie, niveau Engels…

Het advies : vermijd “gaten” in je professionele carrière, ze wekken geen vertrouwen. Leer ze te verantwoorden door middel van opleidingen, betrokkenheid bij verenigingen, enz.

Welke titel moet je aan je cv geven?

Welke titel moet je aan je cv geven? De eenvoudigste manier is om de advertentie aandachtig te lezen en de belangrijke woorden op te schrijven.

Dit betreft alle gebruikte termen, in alle rubrieken. Van de sector van de activiteit tot de titel van de functie of de vereiste ervaring via het opleidingsniveau, ze moeten in het cv worden gevonden, zodat de recruiter vindt dat je overeenkomt met het gezochte profiel.

Het advies : als de advertentie aangeeft dat de functie bedoeld is voor een “bedrijfsingenieur”, moet deze exacte uitdrukking worden gebruikt in de titel of in de beschrijving van een functie in de sectie “ervaring”. Als u deze functie uitoefende, maar hij werd “sales engineer” genoemd, herhaal dan woord voor woord de titel van de aankondiging, het is veiliger. Vandaar het nut om je cv aan te passen aan elk aanbod waarop je reageert.

Om een ​​goed cv te maken en zoveel mogelijk naar het perfecte cv te streven, moet je wat advies vermijden. Ontdek in ons artikel de slechtste tips voor het schrijven van een cv.