Hoe een coach voor kleine bedrijven u kan helpen een hoger niveau te bereiken

Vooruitgang op het werk

Een klein bedrijf runnen is veel dingen tegelijk. Het is opwindend en de moeite waard om een ​​passie te volgen, en het is frustrerend en vaak eenzaam om alleen of met een klein team door markten te navigeren.

Je zult niet alle antwoorden hebben, vooral niet aan het begin van je reis. Je zult wegversperringen tegenkomen en Maak fouten – en dat is een vast onderdeel van het proces.

Het bezitten van een klein bedrijf is het leukst en meest impactvol als u plannen maakt voor de komende reis. Je moet hebben eindige doeleneen tijdlijn om af te vinken actie artikelenen manieren om uw werk-privébalans te behouden. En een kleine ondernemerscoach kan je helpen.

Coaching biedt de tools die je nodig hebt om tegenslagen te overwinnen en zelfs grote overwinningen te vieren. Een coach met bedrijfservaring kan de persoon zijn die u in uw hoek nodig heeft, die u bij moeilijke beslissingen begeleidt en ruimte biedt voor actieve, productieve probleemoplossing.

Of je nu een doorgewinterde bent ondernemer of als je van je bijbaan een fulltime onderneming wilt maken, vind je hier een gids met alles wat je moet weten en waarom een ​​coach een goede keuze voor je kan zijn.

Wat is coaching voor kleine bedrijven?

Klein zakelijke coaching is een tak van professionele begeleiding waarmee u een bedrijf kunt lanceren of verbeteren. Een coach begeleidt u bij het identificeren van behoeften, doelen stellenen het opstellen en uitvoeren van actieplannen om uw bedrijf te ondersteunen.

Coaches fungeren als klankbord en motivator voor de problemen en onderwerpen die u elke sessie bespreekt. Ze moedigen je aan om je open te stellen, brainstormen zelf ideeën verfijnen, ondersteuning bieden en goede vragen stellen als je vastloopt. Ze helpen je ook om verwachtingen te managen en je eraan te houden haalbare doelen in plaats van te hoog te mikken en overweldigd te raken.

Coaches voor kleine bedrijven kunnen u helpen:

4 voordelen van coachingdiensten voor kleine bedrijven

Volgens de Small Business Administration (SBA) bleef tussen 1994 en 2020 68% van de nieuwe bedrijven minstens twee jaar open. In hetzelfde tijdsbestek overleefde minder dan 50% vijf jaar, en slechts 26% overleefde vijftien jaar.

Deze cijfers laten zien dat hoewel sommige bedrijven sterk kunnen beginnen, veel bedrijven het momentum niet kunnen vasthouden, of dat nu komt omdat ze niet weten hoe te budgetterenplannen maken of door moeilijke markten navigeren.

Als u hulp zoekt bij het starten van uw bedrijf en het draaiende houden ervan, krijgt u de tools die u nodig hebt om de kansen te verslaan en een levensvatbaar bedrijf met een toegewijd publiek te creëren. A management adviseur of financieel adviseur kan u effectieve tips geven voor het nemen van verstandige economische beslissingen, maar een coach is meer dan dat: zij helpen u in het algemeen een betere zakenman te worden.

Hier zijn vier belangrijke voordelen van het toevoegen van een coach voor kleine bedrijven aan uw ondersteuningsteam:

1. Helpt je duidelijkheid te krijgen

U heeft waarschijnlijk al een visie over hoe u wilt dat uw bedrijf eruit ziet. Misschien blijf je 's nachts wakker om app-ideeën te genereren en de software te visualiseren die je wilt maken. Of misschien stel je je een bloeiende gemeenschap van mensen voor die allemaal dankzij jou met elkaar verbonden zijn.

Hoewel deze dromen krachtig zijn, hebben ze een duidelijke richting nodig om echt van de grond te komen en de doelstellingen te bereiken die u wilt. Een startup-coach voor bedrijven helpt u vertrouwen te krijgen in deze doelen en een pad te creëren om deze te bereiken.

Nadat u een aantal zakelijke doelen heeft gesteld, zal een coach u helpen duidelijkheid te vinden in het planningsproces. U neemt dat doel, namelijk het maken van een app, en zet deze om in taken met vaste einddatums.

Misschien besluit u binnen dezelfde maand een businessplan te schrijven, uw bedrijf te registreren en ontwikkelaars in dienst te nemen. Je coach houdt je verantwoordelijk en fungeert als klankbord als je moet overstappen op Plan B of de tijdlijn moet aanpassen.

2. Identificeert pijnpunten

Misschien ondervindt u problemen bij het starten van een nieuw bedrijf, of daalt de winstgevendheid van uw bedrijf. De eerste stap om het probleem op te lossen is het vaststellen van pijnpunten: wat niet werkt.

Pijnpunten hebben niet voor niets hun naam gekregen. Het kan een uitdaging zijn om de feiten onder ogen te zien als uw bedrijf pijn heeft en u beslissingen moet nemen die u niet had gepland, zoals het verschuiven van uw primaire aanbod of het sluiten van een fysieke winkel. Maar pijnpunten bieden uw kleine bedrijf ook de kans om te genezen en sterker terug te komen.

Een coach helpt je kwetsbaar worden en onderzoek de ware oorzaak van wat er aan de hand is. In de veilige ruimte van een sessie onderzoekt u mogelijke operationele inefficiënties die een negatieve invloed hebben op de resultaten, problemen met de toeleveringsketen of problemen met het behouden van klanten.

Samen beoordeelt u alles kritisch, van marketing- en verkoopstrategieën tot de producten en diensten die u aanbiedt, en zoekt u naar manieren om deze te verbeteren.

Pijnpunten kunnen ook persoonlijk zijn. Misschien kost het runnen van een klein bedrijf meer wekelijkse uren dan je had verwacht, en dat is ook zo uitbrandenof je bent ermee begonnen met een vriend en hebben het moeilijk met elkaar overweg kunnen. Een coach zal je ook helpen deze problemen te bespreken en manieren te vinden om te groeien als persoon en als professional.

3. Implementeert strategie

Coaches kunnen je helpen bij het bepalen van de strategie voor het lanceren van een initiatief of het redden van een initiatief dat in moeilijkheden verkeert. Nadat ze de pijnpunten hebben geïdentificeerd, zullen ze met u samenwerken om een ​​duidelijke strategie voor verbetering te plannen en te implementeren, of dat nu het verbeteren van uw professioneel netwerk of het herwerken van uw oorspronkelijke businessplan.

Maar in plaats van u te vertellen wat u moet doen, zal een coach met u samenwerken om uw eigen beslissingen te nemen en weloverwogen plannen te ontwikkelen. Ze bieden de structuur en ondersteuning om zelf problemen op te lossen en geven je zelfs inzichten waar je anders niet aan zou denken. En mocht je plan mislopen, dan kan een coach het met je bespreken.

4. Verhoogt je zelfvertrouwen

Volgens het Bureau of Labor Statistics (BLS) heeft de meerderheid van de kleine bedrijven in alle sectoren minder dan vijf werknemers. En als je een klein team hebt, ben je niet gewend om leiding te gevenehof als u niet zeker weet wat u doet, is dit gemakkelijk te voelen bedrieger syndroom en zorgen dat uw bedrijf niet zal slagen.

Een coach kan je helpen deze negatieve zelfpraat om te zetten in een groeimindset. In plaats van stil te staan ​​bij potentiële negatieve punten, identificeert u uw sterke punten en krijgt u een vernieuwde gevoel van vertrouwen in uw kenmerken als ondernemer.

En door samen met de coach een uitvoerbaar plan op te stellen, kun je een helderdere horizon voor ogen krijgen, wat je vooruitzichten kan verbeteren weerstand wanneer de volgende wegversperring zich voordoet.

twee-vrouw-praten-over-business-coach voor kleine bedrijven

Wat je kunt verwachten tijdens coachingsessies voor kleine bedrijven

Het starten van het coachingproces is een spannende en soms overweldigende stap, en als u weet wat u kunt verwachten, kunt u er met meer zelfvertrouwen aan beginnen. Houd er rekening mee dat uw relatie met uw coach persoonlijk is en dat deze alles kan zijn wat u maar wilt – of het nu gaat om strategische planning of om persoonlijke ontwikkeling.

Dit is wat u kunt verwachten van een coachingprogramma voor kleine bedrijven:

1. Begeleiding, niet adviserend

In tegenstelling tot een consultant die advies geeft, pushen coaches je om antwoorden in jezelf te vinden. Coaching geeft je de keuzevrijheid die je nodig hebt om op je instinct te vertrouwen, problemen op te lossen en je vaardigheden te verbeteren. Het is een krachtig proces dat u laat zien wat u kunt doen en tegelijkertijd de ondersteuning biedt die u nodig heeft.

2. Harde gesprekken

Uw coach zal een veilige, vertrouwelijke ruimte voor u creëren waarin u kunt vertellen hoe het met u en uw kleine onderneming werkelijk gaat, terwijl u zich misschien niet op uw gemak voelt als u dit met vrienden of collega's bespreekt. Een coach is een derde partij die er niet is om te oordelen, maar om u te helpen de juiste weg voorwaarts te vinden. En hoe eerlijker u bent, hoe beter het werk dat u samen kunt doen.

Coaches zijn deskundig actieve luisteraars. Ze proberen geen verhaal te creëren, maar begrijpen in plaats daarvan de nuances van uw bedrijf en wat het nodig heeft om te floreren. Ze oordelen ook niet en hoewel je coach je misschien lastige vragen stelt, probeert hij je niet in de maling te nemen. Ze helpen je een doel of start te definiëren het grote geheel zien.

Stel dat u een kledingboetiek wilt starten, maar nog niet zeker weet wat u gaat verkopen. Je gaat heen en weer tussen het targeten van een jonger publiek met trendy accessoires of het verkopen van hoogwaardige basics voor alle leeftijdsgroepen.

Je geeft aan je coach toe dat je denkt dat je beide kunt doen, maar hij of zij kan je vragen er goed over na te denken. Door uw gesprek realiseert u zich misschien dat het hebben van een duidelijke niche gemakkelijker te beheren is.

3. Mogelijkheden om te groeien

Je zou naar je moeten gaan eerste coachingsessie met een open geest over waar uw professionele reis u verder zou kunnen brengen. Met de steun van uw coach komt u erachter wat uw werkelijke doelen zijn, stelt u doelstellingen op om u te helpen deze te bereiken en maakt u een schema voor uw professionele ontwikkeling.

En terwijl je coach zal inspireren en je motiveren, het is jouw verantwoordelijkheid om verantwoordelijk te blijven en toch de drive in jezelf te vinden.

Het kan ook zijn dat je de realiteit onder ogen moet zien dat je nog niet klaar bent voor deze volgende carrièrestap. Misschien wilt u een beginnend bedrijf uitbreiden, maar beschikt u niet over de middelen. Uw coach helpt u bij het bedenken van een fondsenwervings- en spaarstrategie of bij het optimaliseren van uw activiteiten, zodat uw bedrijf eerst betere inkomsten genereert.

Of je zou kunnen ontdekken dat je terug naar school moet om je leiderschap aan te scherpen zakelijke vaardigheden voordat u deze stappen zet. Deze plannen kunnen tijd vergen, maar je bouwt een sterkere basis voor succes op de lange termijn.

4. Ondersteuning, maar geen therapie

Eigenaars van kleine bedrijven kunnen hier last van hebben van stress En slechte balans tussen werk en privé, die een negatieve invloed hebben op hun welzijn. Als je voelt gespannendepressief, of uitgebrandzoek de steun van a professionele therapeut.

Een businesscoach hanteert geen therapeutische aanpak, en heeft daar ook geen licentie voor. A welzijnscoach kan u helpen een beter evenwicht tussen werk en privéleven tot stand te brengen door u aan te moedigen tijd vrij te maken voor sociale activiteiten zelfzorgmaar ze kunnen geen levensadvies geven of trauma’s uitpakken.

vrouw-actief-luisteren-coach voor kleine bedrijven

Hoe vind je een coach voor kleine bedrijven?

De één-op-één-relatie met uw coach is persoonlijk, dus het is belangrijk om iemand te vinden met wie u een band heeft en die ook begrijpt waar u als bedrijfseigenaar vandaan komt. Hier zijn enkele tips om u te helpen de juiste persoon voor u te vinden:

1. Bepaal wat je zoekt

De eerste stap naar het vinden van een ideale coach is bepalen welke diensten u nodig heeft. Als u concreet zakelijk advies wilt of hulp bij het maken van een financieel plan, wilt u misschien in plaats daarvan een adviseur of consultant. Maar als je je professioneel wilt ontwikkelen en ondersteuning wilt hebben terwijl je bedrijf groeit, is een coach een prima optie. Zorg ervoor dat uw doelen aansluiten bij de reikwijdte van het coachingswerk.

U moet ook beslissen welke expertise of vaardigheden u wilt dat de coach heeft. Als je hoopt samen te werken met iemand die zich richt op een bepaalde branche, zoals technologie, moet je een coach vinden met kennis van zaken in het veld.

En als u geïnteresseerd bent om samen te werken met iemand die zich verdiept in een bepaald aspect van het runnen van een bedrijf, moet u wellicht een specialist zoeken, zoals een marketingcoach of leiderschapscoach voor kleine bedrijven. coach.

2. Meld je aan voor een coachingplatform

Registreer u bij een gerenommeerd coachingplatform zoals BetterUp. BetterUp geeft haar leden toegang tot doorgelichte, deskundige coaches die u online ontmoeten. Virtuele sessies maak het coachingproces flexibel – u kunt ze ontmoeten waar u ook bent – ​​en zorg ervoor dat u samenwerkt met de best mogelijke coach, ongeacht hun geografische locatie.

3. Match met de juiste coach

Met BetterUp neem je een korte vragenlijst om uw aandachtsgebieden en behoeften te bepalen, en u wordt gekoppeld aan een coach die past bij uw achtergrond en expertise. Als je geen verbinding met ze maakt zoals verwacht, kun je altijd overstappen en een nieuw iemand ontmoeten om de juiste match te vinden. Misschien ontdekt u ook dat u een levenscoach of algemene loopbaancoach.

aantekeningen maken tijdens het coachen van een man-coach voor kleine bedrijven

Ga verder met coaching

Bij het runnen van uw eigen bedrijf is succes op het volgende niveau subjectief, maar wel definieerbaar. En een coach voor kleine bedrijven kan u helpen een bedrijfsvisie vast te stellen, zodat u weet waar u naartoe werkt.

Het loopbaancoachingproces is een uitnodiging voor succesvolle bedrijfsleiders om te groeien. Elke eigenaar van een klein bedrijf – zelfs iemand met een bloeiend bedrijf – kan op deze hulpbron vertrouwen om meer innovatieve ideeën te genereren, zijn ondernemersgeest op te bouwen en zakelijk succes te boeken. Jouw coach is er om zowel jouw bedrijf als jezelf te verbeteren.