Het vak “diversen” van de CV is vaak leerzaam. Maar als…

Zoek werk

Want naast het klassieke “lezen, reizen”, komen soms zeldzamere vaardigheden naar voren die de programmeerconsulent of de key account-verkoper wat meer inhoud geven, die bovendien de arbeidsmarktcodes verplichten, zijn ervaring met het striktste formalisme afwijst.

Zo kunnen we invulling geven aan André Dupré die ons leert dat hij naast “een professional die zich inzet voor het zoeken naar motiverende uitdagingen in de marketing van industriële pompen”, zich in de weekenden wijdt aan de studie van de numismatiek en deel uitmaakt van een sushiclub.

Of aan Yann Duvrin die, naast het “uitvoeren van geavanceerde multidisciplinaire technische projecten op nucleair gebied”, zich onlangs onderscheidde in het pingpongkampioenschap en een allesoverheersende passie ontwikkelde voor vooroorlogse cinematografische werken bij het ontwikkelen van stille-filmworkshops in zijn stad.

Kleine, zeer kleine ruimte van vrijheid op de CV, het wordt soms gebruikt als stressverlichting. Sommigen aarzelen niet om hun politieke en religieuze voorkeuren te verkondigen, en maken zo gebruik van de enige lijn van hun leerplan waarin wij geïnteresseerd zijn, zij geloven, in wat zij denken.

En de mijne niets, het kan ook het verschil maken tussen twee toepassingen. Mijn baas met twee boekhoud-cv’s in de hand wees me, half vijg half druif, “Wacht, deze, hij is penningmeester van de sportvereniging van het gemeentehuis van Ploucs-Sur-Toise! Het zet zijn man… “.

Anderen, meer nostalgisch, maken er een mini-biografie van en vermelden hun oppasavonden in 1994, hun gitaarlessen en de plaats van hun huwelijksreis.

Hoeveel leugenaars verschuilen zich dan achter de “regelmatige beoefening van de marathon” of “vrijwillige inzet voor de weeskinderen van Montkasta”, kan niemand zeggen. Maar het maakt niet uit, als X een geweldige sportman wil lijken, is dat omdat hij de kwaliteiten wil worden toegeschreven en daarom is hij ze misschien niet volledig beroofd. . Volg me ?

Dus niemand laat zich voor de gek houden natuurlijk. Als er zoveel “liefhebbers van hedendaagse kunst” zouden zijn, zouden we geen toegang meer hebben tot Parijse musea, omdat de wachtrij voor bedienden lang zou zijn tijdens de lunch.

Maar naast de kant-en-klare formules en de gewone kleine leugens verbergt zich een beetje fantasie in de “diverse” box van je cv. Die van de persoon en de professional die je wilt verkopen.

Aarzel dus niet, stop met “lezen, reizen, vloeiend Engels en regelmatige yogabeoefening”, vertel ons iets over uzelf buiten de overeengekomen professionele toespraken. Zonder in te gaan op het intieme of het belachelijke (eerlijk gezegd, “dagelijkse meditatiebeoefening ???”).

Laten we een beetje dromen…

* Over Marie La Fragette

Marie La Fragette, 27, werkt bij een rekruteringsadviesbureau. Ze is de auteur van toneelstukken en koppensnellen » die de prijs won voor de roman Femme Actuelle.