Van regio veranderen: 5 tips om je te helpen een baan te vinden

Vooruitgang op het werk

Verander van regio: maak je professionele project goed volwassen

Volgens de laatste -studie van april 2021* raadpleegt 1 op de 5 leidinggevenden van Ile-de-France vacatures in de regio, een stijging van 31% in vergelijking met 2020. U bent dus niet de enige die Parijs wil verlaten!

Vertrek niet in een opwelling, plan en bereid je voor op je verandering van regio, hier is het drieluik dat je moet respecteren, zodat alles in de beste omstandigheden gebeurt. Je baan, je collega’s, je werkgewoonten, maar ook je routine opzeggen, gebeurt niet zomaar. Het veranderen van regio om elders te gaan werken moet niet lichtvaardig worden opgevat.

Volgens de studie van zijn Gironde, Loire-Atlantique en Rhône de belangrijkste afdelingen die het doelwit zijn van managers die Parijs verlaten. En jij, naar welke regio wil je gaan? Het is belangrijk om over deze vraag na te denken om te weten waar u uw zoektocht naar werk kunt richten.

Hoe beter uw professionele project is uitgedacht, hoe groter uw kansen om snel een nieuwe baan in de gekozen regio te vinden. Een recruiter kan in de verleiding komen om de lokale kandidaat in dienst te nemen, die de branche mogelijk beter kent dan jij.

Ons advies : voordat je de grote sprong maakt, kom als verkenner om het lokale leven te verkennen. Kom meer te weten over groeisectoren en grote aankomende projecten in de regio.

Verander van regio: ga op zoek naar de ideale jobaanbieding

Vermenigvuldig contacten om een ​​baan te vinden

Aarzel niet om uw lokale professionele netwerk uit te bouwen om uw kansen op een snelle baan te maximaliseren.

U kunt bijvoorbeeld terecht bij Kamers van Koophandel en Fabrieken, ontwikkelingsbureaus, adviseurs en wervingsbureaus.

Het is ook raadzaam om bedrijven in de regio te identificeren die voor u interessant kunnen zijn en om rechtstreeks contact op te nemen met de managers om: doe een spontane sollicitatie. Dit vergroot uw kansen op het vinden van een functie die u interesseert en vergroot uw professionele netwerk.

Raadpleeg de vacatures

Jobboards zoals , sociale netwerken, uitzendbureaus, lokale ontmoetingen met recruiters… Vergroot de kans om een ​​jobaanbieding te vinden die bij je past.

Om uw kansen om gecontacteerd te worden door een rekruteerder te vergroten, vergeet niet om uw informatie op sociale netwerken bij te werken, in het bijzonder uw wens voor mobiliteit te vermelden.

Ons advies : som de 5 grootste bedrijven in de regio op, zij zullen het meest geneigd zijn om mensen in dienst te nemen.

Pas je cv en sollicitatiebrief aan om de kansen aan je kant te krijgen

Pas uw aanvraag aan voor een succesvolle regiowijziging. Pas je cv en motivatiebrief aan, afhankelijk van de locatie die op de jobaanbieding staat vermeld. Indien u nog geen adres heeft in de betreffende regio, kunt u gewoon aangeven “momenteel verhuizen naar XXX”. Vul deze informatie in door uw toekomstige verhuizing uit te leggen in uw begeleidende brief. Dit onderstreept de ernst van uw aanpak.

Bereid je voor op je sollicitatiegesprek om werk te vinden in een andere regio

Als je van ver komt, moet je rechtvaardig uw wens om van regio te veranderen tijdens het sollicitatiegesprek want de eerste reflex van de recruiter is om zich af te vragen wat je in de regio doet. Je moet nog overtuigender zijn dan normaal.

Aarzel niet om oprecht te zijn en uw echte drijfveren naar voren te brengen: behoefte aan groen, een grotere ruimte, een exterieur, terugkeer naar uw land van herkomst, beperking van vervuiling, verbetering van uw persoonlijke levensbalans. werk. Het idee is om de boodschap over te brengen dat je je permanent in de regio gaat vestigen.

Anticipeer op problemen met betrekking tot de mobiliteit van recruiters. Verplaats je eens in zijn schoenen: welke vragen kan een recruiter uit Nantes zich stellen als hij het cv van een kandidaat uit Metz ontvangt? Bijvoorbeeld :

  • Wanneer ben je van plan te verhuizen?
  • Volgen uw familie, echtgenoot en kinderen u?
  • Heeft uw partner een baan gevonden?

Wees niet te hebberig van uw salarisverwachtingen om een ​​baan in de regio te vinden

Ook aan de salariskant moet je soms je eisen verlagen, zeker als je uit Île-de-France komt. Over het algemeen zijn de salarissen die in de provincies worden aangeboden 20% lager dan de Parijse salarissen. Maar goede verrassingen kunnen ook op het rendez-vous zijn.

In volle zoektocht naar een nieuwe baan doorloop je de vacatures en probeer je je sollicitatie zo goed mogelijk te optimaliseren. Ontdek onze 6 tips die je zeker zullen helpen bij het vinden van een baan.

>> Wil je werken in Nantes, Rennes, Lyon, Bordeaux of Lille? Raadpleeg onze aanbiedingen op .

* -studie, Parijs verlaten: 1 op de 5 leidinggevenden van Ile-de-France raadpleegt vacatures in de regio, 27 april 2021