Hebben we anno 2017 nog een visitekaartje nodig?

Vooruitgang op het werk

Een visitekaartje laat een spoor achter

Een visitekaartje anno 2017? Ja, dat is nog steeds logisch. En misschien nog wel meer vandaag in deze wereld waar alles (of bijna) gedigitaliseerd is. “Het geven van je visitekaartje zorgt voor een bepaalde emotie bij de ontvanger. Hij kijkt er in principe goed naar voordat hij het opbergt. En dan aarzelen we altijd meer om een ​​visitekaartje weg te gooien dan om met één klik een contact per e-mail te verwijderen “, benadrukt Chrystophe Oléon, communicatiemanager van drukkerij Les Deux-Ponts. Bovendien blijft de papieren versie, in tegenstelling tot een virtueel visitekaartje dat automatisch wordt opgeslagen in een online adresboek, vaak zichtbaar op een bureau of in een kaarthouder. Dus beter traceerbaar.

Een visitekaartje in zijn zoektocht naar werk

“Bij het zoeken naar werk, en in het bijzonder in een netwerkbenadering laat het visitekaartje zien dat je deskundig bent op een bepaald gebied, of bij professionele omscholing. Het is subtieler dan een CV uitdelen”, merkt Yves Gautier, arbeidscoach op interviewhire.tv op. Op een jobbeurs kun je opvallen door je kaart te geven met daarop je identiteit, de titel van je functie, een link naar een LinkedIn- of Viadeo-profiel, je e-mail en je telefoon. En bovenal is het een veilige gok dat uw gesprekspartner u in ruil daarvoor zijn kaart zal geven. “Zelfs als het lijkt alsof het een cv is, is het een handig hulpmiddel en erg goedkoop om te maken”, voegt hij eraan toe.

Lees ook : 5 sleutels voor een geslaagde netwerkavond

Een visitekaartje nodigt uit tot discussie

Observeer wat er gebeurt als je je visitekaartje voorhoudt… Logischerwijs trekt je gesprekspartner ook het zijne. Door je kaart te geven, kun je dus in twee stappen een gekwalificeerd netwerk opbouwen. De ontvanger voelt zich belangrijk en gewaardeerd.

Met een visitekaartje kunt u uw gesprekspartner visualiseren

Doe de test, pak een willekeurig visitekaartje uit je bezittingen en probeer te onthouden van wie en onder welke omstandigheden je het hebt gekregen. Spontaan visualiseert u de uitgever van de kaart. Logischerwijs kunnen de mensen aan wie u de uwe heeft gegeven hetzelfde doen. Deze contextualisering kan een trigger zijn voor een contact of een aanbeveling.. Kortom, een echte visuele signatuur.

Een visitekaartje, om aantekeningen te maken

Aarzel nooit om een ​​ontvangen visitekaartje te annoteren. Het is een geweldige manier om details op te nemen over het gesprek dat u zojuist met uw gesprekspartner had. Hij zal waarschijnlijk hetzelfde doen, zodra je handel voorbij is.

En een visitekaartje, het verbindt

En omdat je een professional bent die met de tijd meegaat, kun je er absoluut een QR-code op plakken die verwijst naar je beste online profiel. Of de kunst om het van twee kanten te hebben.