Goed advies van Frédéric Mazzella, voorzitter en oprichter van Blablacar: “We hebben een lerende, zorgzame cultuur nodig”

Vooruitgang op het werk

Welk advies heeft u in deze periode aan uw managers gegeven?

We stelden heel snel een gids samen met goede praktijken om de link tussen ons te houden, efficiënt te blijven, ons te organiseren en vooral dichtbij te zijn!

Wat is het beste advies dat je ouders je in het leven hebben gegeven?

Ze leerden me al mijn gesprekspartners op dezelfde manier te beschouwen en te respecteren. Het leuk vinden om te leren, op elke leeftijd een maximum aan creativiteit te behouden en te streven naar uitmuntendheid, ongeacht het gebied waarin ik me ga begeven

Welk advies zou je je kinderen geven als ze de arbeidsmarkt zouden betreden?

Hoe meer we allemaal collectief onze tijd en energie kunnen investeren in het verminderen van de impact op het milieu, hoe meer we in overeenstemming zullen zijn met de wenselijke toekomst van de mensheid.

Welk advies zou de huidige Frédéric Mazzella geven aan Frédéric Mazzella die de arbeidsmarkt heeft betreden?

We moeten een bedrijf kiezen wiens waarden en teamcultuur bij ons passen. We hebben een lerende, zorgzame cultuur nodig. En twee, je moet nog steeds zorgvuldig je activiteitssector kiezen, want je zou er je hele leven kunnen blijven werken.

Falen, leren, slagen. Falen is een onderdeel van leren.

Frédéric Mazzella, voorzitter en oprichter Blablacar

Welk advies zou je mensen geven die bij jouw bedrijf willen komen werken?

Je moet tegelijkertijd leuk en serieus zijn, en je moet ook lid worden van Blablacar om deze missie te hebben om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Welk advies zou je executives geven die digitaal willen werken?

Innovaties en trends worden heel snel geboren en ze stellen veel dingen in vraag, veel praktijken. We moeten 3 principes toepassen: hoe meer we delen, hoe meer we leren. De tweede is: falen, leren, slagen. Falen is een onderdeel van leren.

Het derde principe dat bij ons luidt: “Be the Member”. We gebruiken onze service zelf, dus je moet het leuk vinden om het te gebruiken, van je product houden om het constant te verbeteren.

Wat is het beste professionele advies dat je hebt gekregen?

Om de effectiviteit te behouden, is het voldoende om de bron van stress te identificeren die wijst. Over het algemeen is het iets waarover we geen controle hebben, geen controle. En dan kunnen we onze energie richten op de actiehefbomen op ons niveau. Het tweede advies: je moet langzaam opschieten, je moet vastberaden vooruitgaan maar zonder etappes over te slaan, anders betaal je wat later op de weg.