[Etude ] Insluiting: klik om Parijs te verlaten?

Vooruitgang op het werk

Meer dan 1 op de 2 managers is ontevreden over hun situatie

Geprezen door toeristen, verguisd door zijn inwoners, lijkt Parijs niet langer zo aantrekkelijk voor executives, dit blijkt uit de 8e editie van de -studie over de favoriete steden van Parijse executives. Hoewel de snelle toegankelijkheid van alle diensten (85%) en het culturele leven (84%) dat het biedt worden gewaardeerd, lijken de nadelen van de hoofdstad de voordelen te hebben overgenomen die het biedt en 54% van de kaderleden zegt ontevreden te zijn met hun situatie.

Te lange transporttijden (48%), de kosten van levensonderhoud die te hoog zijn (57%) en een stad die als te stressvol wordt beschouwd (63%) staan ​​in de top 3 van redenen die managers ertoe aanzetten om na te denken over regionale mobiliteit. Tegelijkertijd lijken de onroerendgoedkwesties die al in de hoofden van executives zaten met de recente periode van opsluiting een andere dimensie te hebben gekregen. Steeds meer kaderleden betreuren de onmogelijkheid om te investeren in vastgoed in Parijs (27%).

83% van de leidinggevenden zegt regionale mobiliteit te overwegen

Elodie FRANCO DA CRUZ – Hoofd studies voor

Leidinggevenden steeds meer geneigd om heen en weer te gaan tussen Parijs en de Provincies

Zoals altijd, hoewel velen van hen hun wens uitspreken om de hoofdstad te verlaten, zegt 83% van de leidinggevenden dat ze regionale mobiliteit overwegen, blijft de grens tussen reflectie en besluitvorming moeilijk te overschrijden.

Hoofdzakelijk gehinderd door de angst om geen baan te vinden, een angst die naar voren wordt gebracht door 66% van de executives, zijn executives niettemin bereid concessies te doen om hun projecten te verwezenlijken. Terwijl 61% van hen zegt klaar te zijn om van baan te veranderen om naar de regio’s te kunnen gaan, zien we dat het ontslag (46%) iets lager is dan bij vorige edities. Omgekeerd is de mogelijkheid om heen en weer te gaan naar Parijs de concessie die de sterkste verandering heeft ondergaan (38%, d.w.z. + 7 punten vs 2019).

Bijna 1 derde van de leidinggevenden neemt deel aan een actief mobiliteitsproces

Hoewel de grens tussen intentie en daadwerkelijke actie tot nu toe vrij groot was, hebben recente gebeurtenissen zoals de decemberstakingen of de periode van opsluiting, naast het bezoedelde imago van Parijs onder leidinggevenden (47%), hun verlangen naar regionale mobiliteit.

Leidinggevenden lijken zelfs steeds meer geneigd om stappen in die richting te zetten, 32% van hen is actief op zoek naar een baan of heeft een overplaatsing aangevraagd. Onder hun belangrijkste verwachtingen vinden we, in navolging van de redenen die hen ertoe zouden bewegen Parijs te verlaten, de wens om dagelijks minder stress te ondergaan (75%), om hun persoonlijke leven te behouden (62%) en, niet verwonderlijk, de vermindering van kosten (62%). %).

Bordeaux, Nantes en Lyon nog steeds populair bij Parijse kaderleden

Onder de favoriete bestemmingen van leidinggevenden vinden we het volgende stadstrio: op de bovenste trede van het podium geniet de stad Bordeaux de voorkeur van 51% van de respondenten, gevolgd door de stad Nantes (44% van de respondenten), en tenslotte de stad Lyon (31% van de respondenten). Hoewel elk van de steden veel bijzonderheden heeft, is één wens unaniem onder de bestuurders: de zoektocht naar een betere leefomgeving (89%).