7 tips voor het kiezen van de juiste training in persoonlijke ontwikkeling

Vooruitgang op het werk

De vaardigheden die worden beoogd in training voor persoonlijke ontwikkeling

Het is onmogelijk om een ​​formatie te kiezen als je elkaar niet goed kent. Vraag uzelf, voordat u de programma’s van een training in bijvoorbeeld “time management” raadpleegt, 20 minuten om uw professionele doelstelling te inventariseren. In een training zap ik het ‘waarom’, ik ben geïnteresseerd in het ‘hoe’. Ik ben op zoek naar tips en trucs om tijd te besparen, niet naar een cursus over hoe mijn brein werkt.” Marc heeft daarom gerichte trainingen gegeven die het rollenspel bevorderen. “De tools, ik kende ze. Ik kon ze echter niet gebruiken. Dus ik moest begrijpen waarom ik ongeorganiseerd was. Dus koos ik voor een training die me inzicht gaf in mijn relatie met tijd. En die mij elke dag dient, ook in mijn persoonlijke leven…”

Ons advies : op Kelformation.com vindt u de details van de trainingen door op het tabblad “Programma” te klikken. Voor meer details klikt u op “Info+”: u wordt dan doorverbonden met het centrum.

De datum van de training persoonlijke ontwikkeling

Bekijk de sessiedata voordat u uw zinnen zet op training voor persoonlijke ontwikkeling. Sommige programma’s vinden slechts één of twee keer per jaar plaats, andere maandelijks. En soms zelfs, in de avondlessen, na het werk. Uw keuze van training kan worden beïnvloed door dit schema. Als het gerichte programma wordt geleid door een “ster” in zijn vakgebied – een expert wiens leringen net zo belangrijk zijn als de rijkdom aan uitwisselingen die u met hem zou kunnen hebben – is het beter om indien nodig 6 maanden te wachten. Omgekeerd vind je het hele jaar door “klassieke” trainingen in persoonlijke ontwikkeling (omgaan met stress, eigenwaarde en zelfvertrouwen, bestrijden van gebrek aan zelfvertrouwen op het werk, NLP, spreken in het openbaar, enz.). Met identieke inhoud wisselt u liever van trainingscentrum in plaats van enkele maanden te wachten op een nieuwe sessie in de organisatie die u als uw eerste keuze hebt geselecteerd. Mijn opleiding “Effectieve teksten schrijven”, had ik meteen nodig, niet in 6 maanden. Ik koos een centrum dat niet bekend was bij mijn HR-afdeling, maar dat wel beschikbaar was op mijn data en dat me vertrouwen gaf”.

Ons advies : op Kelformation.com kunt u op een tabblad “datums/plaatsen” de verschillende beschikbare sessies bekijken.

De duur

Hoeveel tijd bent u bereid te besteden aan trainingen voor persoonlijke ontwikkeling? Ben je op zoek naar een eenvoudige preview of wil je iets serieuzer en gespierder beginnen? Over het algemeen duurt dit type training tussen de 2 en 6 dagen.

De educatieve formule

Face-to-face, online of face-to-face/remote afwisseling? De Coronavirus-epidemie heeft de praktijk van online training voor persoonlijke ontwikkeling versneld. Het is aan jou om te kijken welke formule het beste bij je past.

Voor een betere efficiëntie van de stage bieden de meeste organisaties nu post-stage monitoring op afstand (e-learning) aan om bepaalde bestudeerde onderwerpen af ​​te ronden. Zorg er ook voor dat de formule zorgt voor een afwisseling van theoretische presentaties, meettoetsen, evaluaties, oefeningen, experimenten. Stressgerelateerde cursussen bieden ontspannings- en visualisatieoefeningen, evenals online programma’s voor gezondheidscoaching.

Dé plek voor trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling

Het is niet altijd gemakkelijk om de voorkeur te geven aan een opleiding dicht bij je bedrijf of thuis als je in de regio bent. De grote steden, geleid door Parijs, blijven de meeste sessies concentreren. Toch kan het voordelig zijn om weg te reizen van uw werkplek. “We worden geconfronteerd met onze regionale “bijzonderheden”. Tijdens mijn laatste stage in stressmanagement hebben we een methode geïmporteerd die zich in de Elzas bewezen had”.

Ons advies : de Kelformation.com-zoekmachine maakt het gemakkelijk om uw cursus te vinden. Typ in het veld “Zoeken naar een cursus” de trefwoorden voor de cursus, gevolgd door de gewenste stad of regio. Gebruik de facetten aan de rechterkant van het scherm om uw selectie te verfijnen.

De opleidingsorganisatie

Groot is geruststellend… Om te kiezen tussen een groot centrum en een meer bescheiden organisatie, bent u gelukkig niet de enige: de HR-diensten selecteren voor u doorgaans 2 of 3 organisaties uit de bestaande duizenden. Daarnaast worden sommige cursussen geschrapt op basis van feedback van eerdere cursisten. Het probleem ontstaat wanneer een aanvraag nieuw is. “Ik kreeg de pleisters van een opleiding in het “management van moeilijke persoonlijkheden”. Ik had vooraf meer vragen moeten stellen.

Ons advies : om te slagen in uw benchmark van programma’s zoals de pro’s, houdt u rekening met de criteria van relevantie van het programma in relatie tot de toegewezen tijd, volgorde van de dag, maximaal aantal mensen in de groep, homogeniteit van de deelnemers, reputatie van de trainer.

De kosten van persoonlijke ontwikkelingstraining

Training in persoonlijke ontwikkeling, of welke andere training dan ook, heeft een bepaalde prijs. Als u uw persoonlijke middelen niet wilt gebruiken voor de financiering ervan, aarzel dan niet om uw CPF te gebruiken. Deze laatste telt je werkuren in euro’s (een uur werk komt overeen met 15 euro). Hiermee kunt u betalen voor het geheel of een deel van de training die u wilt. Om erachter te komen hoeveel euro je al hebt opgebouwd, kun je de site raadplegen https://www.moncompteformation.gouv.fr/espace-prive/html/#/