Eten op het werk: 3 gewoontes die je moet doorbreken om efficiënter te worden

Vooruitgang op het werk

1ᵉʳ gewoonte om te doorbreken: eet tijdens de lunch voor je scherm

Je woont te ver van je werk, je pauze is niet lang genoeg tijdens de lunch of het is voor jou onmogelijk om dit moment van gezelligheid voor te stellen zonder je collega’s, hier is een voorbeeld van redenen die een lunch daar rechtvaardigen.

Alleen dan ben je, meegesleept door het hectische tempo van je vergaderingen, laat op je werk. Of kwam u ’s ochtends laat uit uw laatste vergadering en de volgende is in minder dan dertig minuten? En waarom niet, als het vanmiddag niet mooi weer is, blijf je liever aan je bureau zitten? De excuses zijn legio om je werkplek niet te verlaten en rustig achter je computer te genieten van je salade of broodje.

Naast het feit dat het arbeidsrecht deze praktijk verbiedt “Zodra de dagelijkse arbeidstijd zes uur bereikt, geniet de werknemer een pauze van minimaal twintig aaneengesloten minuten” (C. trav., art. L3121-16).

Waarom verbetert deze ontkoppeling de concentratie en productiviteit? Je hersenen zullen decomprimeren, je ogen zullen ontspannen. De echte snit kan het lichaam een ​​boost van energie geven. Je kunt niet zeven uur per dag efficiënt zijn zonder pauze, dus gun jezelf een aangenaam moment om ’s middags de verbinding te verbreken.

2e gewoonte om te doorbreken op het werk: te vaak uit eten

Uw klantenvergaderingen vinden vaak plaats rond een goede tafel of u geniet gewoon elke lunch van een ander gerecht, daarom wordt uw lunchpauze systematisch in het restaurant genomen.

Eten in een restaurant staat vaak synoniem voor verleiding: clubsandwich/friet in plaats van kabeljauwfilet/julienne van groenten of chocoladetaart in plaats van seizoensfruitsalade. Nadeel: bij een te rijke maaltijd moet je lichaam extra hard werken om te verteren. Voor welk resultaat? Je raadt het al… het verlangen naar een dutje om 14.00 uur en het gebrek aan productiviteit dat daarmee gepaard gaat.

Ons advies als je geen andere keus hebt dan naar een restaurant te gaan voor de lunch: luister naar jezelf en eet naar je honger. U hoeft niet het voor-/hoofd-/desertmenu te kiezen als een enkel gerecht genoeg voor u is. Kies mager vlees, vis en groenten. Makkelijker te verteren, u zult zich ’s middags minder slaperig voelen.

3e gewoonte om op het werk te doorbreken: te vaak naar de distributeur gaan

De snack van 11.00 uur of de hunkering naar 16.00 uur, maar ook stress of verveling op het werk leiden er vaak toe dat u in uw bedrijf voor de automaat met voedsel of suikerhoudende dranken staat. Snacken, als het de verdienste heeft om je honger onmiddellijk te stillen of je gewoon te behagen, heeft tot gevolg dat je maag de hele dag door werkt en je een gevoel van vermoeidheid geeft.

Om snacken tegen te gaan, moet u misschien ’s ochtends meer eten, uw tijd nemen tijdens de lunch of gewoon uw dieet in evenwicht houden?

Als de oorzaken van je trek in eten werkgerelateerd zijn, is het belangrijk om ze te verhelpen:

  • Om de verveling het hoofd te bieden: er staan ​​u verschillende opties open. U kunt met uw manager of lijnmanager praten om te proberen uw dagelijkse taken te diversifiëren of voor uzelf nieuwe taken te vinden. Het kan ook zijn dat je je een weg door je baan hebt gewerkt en het tijd is om een ​​andere baan te zoeken. Werk in het laatste geval uw cv bij en raadpleeg vacatures op jobboards zoals of Keljob. Je zult er zeker een geweldige kans en een nieuwe professionele impuls vinden.
  • Probeer verschillende technieken om te ontspannen en los te laten om de stress die je werk je geeft het hoofd te bieden. Zo kun je er even tussenuit met een collega, lekker uitwaaien of naar ontspannende muziek luisteren.

Aan al onze hebzuchtige lezers, om uw productiviteit te verbeteren en uw efficiëntie op het werk te vergroten, weet u wat u moet doen!