Digitale nomade: top 5 banen waarmee je in het buitenland kunt telewerken

Vooruitgang op het werk

De definitie van digitale nomade

De digitale nomade is een Engelse uitdrukking. Letterlijk vertaald uit het Engels betekent digitale nomade digitale nomade.

Wat is een digitale nomade?

De digitale nomade is iemand die geen vaste werkplek heeft en vaak verhuist.

Deze oefening van nomadisch werk wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van een enkel, gemakkelijk te vervoeren uitrustingsstuk. Dit is de computer. Om hem te kunnen bedienen en dus te laten werken is een simpele internetverbinding nodig.

Een digitale nomade worden betekent op afstand kunnen werken om te reizen en regelmatig van het ene punt naar het andere te gaan. Dankzij een baan die een computer en een goede wifi-verbinding vereist.

De Coronavirus-epidemie en opsluiting hebben de werkpraktijken veranderd. De digitalisering van vacatures maakt het nu mogelijk om 100% online te werken.

Sommige digitale nomaden kiezen ervoor om werknemer te worden (werk op afstand). Met de veralgemening van telewerken in bedrijven is nu alles mogelijk. Maar het is ook mogelijk om een ​​digital nomad freelancer of ondernemer te zijn.

Wat zijn de voordelen van het worden van een digitale nomade?

Digital nomade worden heeft veel voordelen voor medewerkers die op zoek zijn naar grote autonomie in hun werk.

Allereerst is de digitale nomade vrij om zijn werk in te richten zoals hij wil: werkuren, werkdag, lunchpauze… Maar hij is ook vrij om zijn werkplek te kiezen: een coworking space, zijn place life, een café , het terras van een hotel… op voorwaarde dat het een goede internetverbinding heeft (en goed geïnstalleerd is).

Dan wint de digitale nomade aan productiviteit. Door zijn ritme en zijn werkplek te kiezen, geeft hij de voorkeur aan de omgevingen die hem efficiënt maken. Het is een win-win balans voor de werknemer en het bedrijf.

Wat zijn de nadelen van digitale nomadisme?

Het aannemen van deze manier van werken, als het aanzienlijke voordelen heeft voor leidinggevenden die op zoek zijn naar grote autonomie, betekent ook dat ze worden geconfronteerd met beperkingen, die voor sommigen onbetaalbaar zijn. Klanten en/of een werkgever vinden in telewerken is niet per se eenvoudig. Dit vereist een grotere onderzoeksinvestering, niet ter plaatse zijn. Maar ook om op zoek te gaan naar een bedrijf dat past bij deze nieuwe manieren van werken.

Het tweede grote nadeel van digital nomadism betreft de bedrijfscultuur. De werknemer die buiten de gebouwen van het bedrijf werkt, wrijft niet met zijn collega’s of de geest en waarden van het bedrijf. Het risico voor het bedrijf is dat er medewerkers in het personeelsbestand zitten die los staan ​​van de realiteit van de samenleving en daardoor minder gehecht zijn aan de samenleving. Als gevolg hiervan zijn vacatures om een ​​digitale nomade te worden zeldzamer.

Wie ervoor kiest om digital nomads te werven, zal managers moeten opleiden in deze nieuwe manier van werken, zodat ze een managementstijl aannemen die alle teamleden verenigt: aanwezig en op afstand.

Wat zijn de banen waarmee je een digitale nomade kunt worden? We presenteren er 5, evenals bijbehorende vacatures. Je bent nu één klik verwijderd van je droombaan. Op je cv’s!

Webredacteur/Copywriter

De webeditor is een echte digitale nomade. Zijn missie is het schrijven van artikelen, whitepapers voor zijn werkgever, over onderwerpen die upstream zijn gedefinieerd. De teksten worden gepubliceerd op de website van het bedrijf, bijvoorbeeld op een blog en in een nieuwsbrief. De webredacteur kan overal werken, zolang hij een krachtige computer heeft, een sterke wifi-verbinding en hij zijn geschriften op tijd inlevert.

Ontdek al onze webeditor aanbiedingen.

webontwikkelaar

De webontwikkelaar ontwerpt websites, neemt deel aan de creatie van gebruikersinterfaces of mobiele applicaties. Hij kan overal werken, met een krachtige computer en een goede internetverbinding.

Ontdek al onze aanbiedingen voor webontwikkelaars.

Grafisch ontwerper

De digital nomad grafisch ontwerper zorgt voor de communicatie en visuele identiteit van een bedrijf op verschillende digitale media. Hij maakt logo’s, posters of zelfs websites. Voorwaarde voor het uitoefenen van dit verre nomadenberoep: beschikken over de verschillende software die nodig is voor het maken op je computer.

Ontdek al onze grafisch ontwerper aanbiedingen.

Communitymanager/social media manager

Zowel de communitymanager als de socialmediamanager kan een digitale nomade worden. Het animeren van de online community van uw klant, of het nu op Facebook, Twitter of Instagram is, en het creëren van boeiende inhoud, kan 100% op afstand worden gedaan.

Ontdek al onze social media manager aanbiedingen.

Ontdek al onze aanbiedingen voor communitymanagers.

Persoonlijke ontwikkelingscoach

De personal development coach, medewerker van een bedrijf, kan behoorlijk nomadisch zijn. Met zijn laptop kan hij op afstand een blog maken en advies geven over persoonlijke ontwikkeling aan bedrijfsmedewerkers. Het kan ook afstandstrainingen aanbieden of advies geven dat op YouTube is gefilmd.