Deze vakbond bereidt je gratis voor op de Postkantoorexamens: werk voor het leven

Nieuws

De Correos-examens zijn een van de meest gevraagde, omdat ze, hoewel ze subjectief zijn en van elke persoon afhangen, als een van de gemakkelijkst te behalen examens worden beschouwd. Toch is het noodzakelijk om je grondig voor te bereiden, een goede organisatie te behouden en er vele uren aan te besteden, wat veel tegenstanders ertoe aanzet om te willen huur een coach in of ga naar een academie. Hieraan wordt een derde manier toegevoegd, en dat is dat de USO-vereniging kan je gratis voorbereiden om ze te overwinnen.

Volgens schattingen wordt verwacht dat ze zullen worden bijeengeroepen 4.000 plaatsen in 2024, die overal zal worden verspreid Spanje. Om deze reden is het een goed moment om ze te gaan bestuderen, aangezien verwacht wordt dat ze dit jaar een oproep zullen openen en zo een stabiele baan zullen krijgen en een vaste staf zullen worden als ze een baan krijgen.

De gratis voorbereiding aangeboden door USO, zoals gerapporteerd op haar website, omvat een complete cursus met toegang tot de volledige syllabus en tutorials, die open zal zijn tot de dag van het examen en de voorbereiding omvat voor de drie vacatures die Correos aanbiedt: bezorgpersoneel, sorteeragent en klantenservice.

De enige vereiste om je gratis op de opposities voor te bereiden

De enige vereiste die de Workers Union Union stelt, is dat ze dat moeten zijn verbonden aan de vergoeding A. Het is waar dat dit kosten met zich meebrengt, maar het is een lagere prijs gezien het feit dat het toegang geeft tot de gehele voorbereidingscursus voor de Correos-opposities. Deze vergoeding is 13,50 euro per maandwat overeenkomt met mensen die een bruto-inkomen hebben dat groter is dan of gelijk is aan 1.130 euro per maand of 15.820 euro per jaar.

Bovendien moet er rekening mee worden gehouden dat u dankzij dit systeem toegang kunt krijgen tot andere vakbondsdiensten: vakbondsadvies en arbeidsrechtelijke verdediging, trainingen of informatie over alle aspecten van de arbeidsverhoudingen. Als u geïnteresseerd bent, kunt u schrijven naar het adres van e-mail “formacion@uso.es”aangezien de inschrijvingen al geopend zijn.

Ook moet worden opgemerkt dat het mogelijk is om toegang te krijgen tot deze voorbereidingscursus, zelfs als je nog nooit bij USO bent aangesloten, aangezien zij geen wachttijd vragen en ook mensen toelaten die vanaf dit moment instromen.

Opposities tegen Correos, een van de meest toegankelijke

Er zijn verschillende redenen waarom de Correos-examens bekend staan ​​als een van de gemakkelijkst te behalen examens. In de eerste plaats vanwege de vereisten, aangezien ze alleen vragen om de Spaanse nationaliteit of nationaliteit van een lidstaat van de Europese Unie; heb op z'n minst 18 jaar en de gedwongen pensioenleeftijd niet overschrijden; een ESO-diploma, schooldiploma of gelijkwaardig hebben; niet zijn uitgesloten van het werken in een openbaar lichaam; en, uitsluitend in het geval van bezorgers, in het bezit zijn van een rijbewijs A, A2 of B.

Daarbij komt dat, op basis van de laatste oproepen, de oppositie alleen uit bestaat 12 thema's. Wat het selectieproces betreft, moeten kandidaten ook voor één examen slagen Typetest van 100 vragen, waarbij geen punten worden afgetrokken voor foute antwoorden. Dit wetende, moeten we er rekening mee houden dat de score kan worden verhoogd met de beoordeling van verdiensten, wat het verschil kan maken als het gaat om het behalen van een van de plaatsen.