Deze stad in Spanje biedt 50 banen met huisvesting om in een grote bakkerij te werken

Nieuws

Santibañez de la Peñaeen kleine gemeente met 1.044 inwoners in de Castiliaans-Leonese provincie Palenciabiedt een oplossing voor het probleem van het tekort aan baan- en woningaanbod in Spanje, een realiteit die duizenden mensen treft. Volgens het laatste Cáritas-rapport waren er in 2020 meer dan 33.000 daklozen in het land, en 82% van hen was werkloos.

De door de pandemie veroorzaakte economische crisis heeft een situatie verergerd vereist dringende en effectieve maatregelen door overheidsdiensten en het maatschappelijk middenveld. Enkele daarvan zijn het verhogen van het budget dat is toegewezen aan sociale insluiting, het garanderen van de toegang tot een minimaal essentieel inkomen, het uitbreiden van de sociale woningvoorraad en het versterken van de zorg- en ondersteuningsdiensten voor daklozen.

50 banen voor verschillende profielen

Kleine steden die inwoners nodig hebben, zoals Santibáñez de la Peña, voeren ook autonoom maatregelen uit. Daar, het bedrijf Maagd van de Heide heeft een initiatief gelanceerd om de tekorten aan banen en woningen in de regio aan te pakken. Het bedrijf, opgericht in 1957 als familiale bakkerijis geëvolueerd naar de productie van bladerdeeg en zelfgemaakte pasta, en probeert nu zijn plaats in te nemen 50 vacatures in diverse rollen in de komende zes maanden, van verpakking tot onderhoud en bediening van de oven.

Volgens José María Cano, algemeen directeur van het bedrijf, het bedrijf wil uitbreiden vanwege de groeiende vraag. Het bedrijf heeft momenteel 110 medewerkers. Naast het bieden van werkgelegenheid pakt Virgen del Brezo ook het gebrek aan woningen in de omgeving aan. Het bedrijf heeft eigendommen verworven met de bedoeling om huisvesting te bieden aan zijn toekomstige werknemers. Echterde vraag overstijgt het aanbodaangezien veel huizen in de stad leeg staan ​​en worden omgebouwd tot tweede huizen voor degenen die de stad hebben verlaten, een fenomeen dat na de pandemie is toegenomen.

Mogelijke huisvesting in de oude kazerne van de Guardia Civil

Gezien deze situatie is de mogelijkheid van gebruik de gebouwen van de oude kazerne van de Guardia Civil als extra woningen. Dit project wordt echter geconfronteerd met uitdagingen, waaronder de noodzaak om vergunningen te verkrijgen van het directoraat-generaal van de Guardia Civil en herstelwerkzaamheden uit te voeren.

Cano wijst erop dat “het bedrijf huizen heeft gekocht, maar dat zijn er niet genoeg. We hebben vernomen dat het stadsbestuur van plan is de gebouwen van de oude kazerne van de Guardia Civil mogelijk te maken, hoewel het nog steeds toestemming moet vragen aan de Algemene Directie van de Burgerlijke Stand.” Bewaak en rehabiliteer ze.Voor de “Op dit moment is het verzoek gedaan. De uitvoering van het project verloopt ingewikkeld, maar het bladerdeegbedrijf hoopt dat er overeenstemming wordt bereikt.”

In 2020 werd Virgen del Brezo, na ruim een ​​half jaar onderhandelen, overgenomen door Mayrit Capital Partners, gevestigd in Madrid. Ondanks de logistieke en bureaucratische uitdagingen blijft het bedrijf vasthouden aan zijn toewijding om niet alleen voedingsproducten aan te bieden, maar ook te zijn een factor die bijdraagt ​​aan de economische en gemeenschapsontwikkeling van Santibáñez de la Peña. In dit initiatief wordt de mogelijkheid overwogen om de inspanningen te bundelen om de uitdagingen op het gebied van werkgelegenheid en huisvesting in de regio te overwinnen.