De steun van 600 euro van SEPE waar niemand om vraagt: voor werkenden en werklozen

Nieuws

De staatsdienst voor arbeidsvoorziening (SEPE) staat bekend om het verwerken van werkloosheidsuitkeringen, zoals werkloosheidsuitkeringen en subsidies, maar via de State Foundation for Employment Training (Fundae) heeft andere programma's die niet alleen interessant zijn voor mensen zonder werk, maar ook voor mensen die werken. Het is het geval van microkrediet programma waardoor het verkrijgen van een steun van 600 euro voor het geven van trainingen en het behalen van certificaten.

Fundae is de SEPE-samenwerkende entiteit op het gebied van beroepsopleiding voor werkgelegenheid en beschikt over een microkredietprogramma dat voor velen nog onbekend is, ondanks het feit dat zowel werkenden als werklozen ervan kunnen profiteren. Het doel is om nieuwe vaardigheden te verwerven voor digitale, groene en productieve transformatie en geeft toegang tot alle soorten certificaten.

Via deze link kunt u de volledige catalogus raadplegen en kunt u bijvoorbeeld hulp aanvragen bij een opleiding in data analytics of machine learning en kunstmatige intelligentie, in de IT-sector, of certificaten om te werken bij de Koopvaardij, zoals die van Passenger Cabin Bemanning of het Bewijs van vakbekwaamheid voor een zelfrijdende mobiele kraanmachinist (categorie A of B). In alle gevallen zijn ze dat ook zeer gevraagde vaardigheden geselecteerd om de inzetbaarheid te verbeteren.

Hoe vraag je hulp aan bij SEPE van 600 euro voor training?

Om van het microkredietprogramma te profiteren en 600 euro voor training te krijgen, moet je een aantal stappen volgen:

  • Kies een van de cursussen uit de catalogus.
  • Schrijf je in en rond het af vóór 1 september 2024.
  • Verwerk de aanvraag om de 600 euro te ontvangen, via de 'subsidieaanvraag'. Het is noodzakelijk om hierbij de verkregen certificering, de factuur, het betalingsbewijs en een verantwoordingsverklaring van de entiteit die de training heeft verzorgd, bij te voegen.

Je moet dus eerst de cursus volgen en het bedrag betalen, maar later, als je het hebt gehaald, kun je het met hulp terugkrijgen. Opgemerkt moet worden dat deze hulpmiddelen worden toegewezen in volgorde van indiening van de aanvragen totdat de beschikbare middelen zijn uitgeputdus het is aan te raden om de snelle cursus te volgen als u later wilt terugkrijgen wat u heeft belegd.

Je moet ook weten dat ze er maar één per persoon toelaten, dus het is belangrijk om de cursus te kiezen die het beste bij onze behoeften en interesses past. Wat deze betreft, wordt de opleiding gegeven in erkende opleidingscentra en kunt u de volledige lijst hier raadplegen. De programma's kunnen persoonlijk, blended of online worden gegeven.