De gratis SEPE- en Fundae-cursussen om in april aan een baan te komen in het toerisme en de horeca

Nieuws

Hij Staatsopenbare dienst voor arbeidsvoorziening (SEPE) door Stichting Arbeidsopleidingen (Fundae) en Digitalízate Plus hebben meer dan 1.800 gratis cursussen activa die u zullen helpen een baan te vinden in de toerisme- en horecasector. Dit zijn voorstellen, zowel online als persoonlijk, die normaal gesproken 30 uur duren en beginnen vanaf een basisniveau om de meest gespecialiseerde te bereiken.

Ze zijn gratis en als je klaar bent, krijg je in sommige daarvan een document accrediteert de nieuwe professionele vaardigheden. De komst van goed weer en de positieve aanwervingscijfers in maart zorgen ervoor dat veel bedrijven hun vacatures activeren om vervuld te worden, waarvan vele met spoed. Dat is waar training om de hoek komt kijken. Het kennen van onder meer de sector, de werking van het administratieve kader of de basisregels van klantenservice zal een pluspunt zijn bij sollicitatiegesprekken.

De SEPE maakt geen onderscheid naar leeftijd, noch in het aanbod van banen, noch in de opleidingen. Bewijs hiervan is het nieuwe 45+ Programma, gratis opleidingsvoorstellen voor werkzoekende werkzoekenden en tussen de 45 en 60 jaar oud. In dit geval kan elk type persoon zich registreren (werklozen, zelfstandigen, ambtenaren, enz.).

SEPE en Fundae bieden deze cursussen in april gratis aan

Digitalízate Plus, gesteund door de SEPE, opent de deuren van de arbeidsmarkt dankzij de nieuwe gratis cursussen die in april zijn gepubliceerd. Met hen het CV kan worden bijgewerkt en eerdere ervaringen onderschrijven of meer vertrouwen geven aan de HR-managers van de bedrijven.

De meeste moeten op afstand worden gedaan, met teletraining vanuit huis en een duur van gemiddeld tussen de 30 en 40 uur.

Behandeling en beheer van klachten en claims

Het bedienen van klanten, door hun klachten of claims te beheren, is een van de basisfuncties van werknemers die zich bezighouden met toerisme of horeca. Deze cursussen, gebaseerd op de principes van de Agenda 2030, helpen de medewerker bij het correct afhandelen van claims, arbitrages of gerechtelijke procedures.

Het duurt 30 uur en kan online of persoonlijk worden gedaan op sommige academies, zoals Colón in Madrid of Mosfrin in Móstoles.

Analyse van de winstgevendheid van hotelbedrijven

Gebaseerd op de circulaire economie gaat het erom te begrijpen welke problemen bedrijven bedreigen, weten hoe deze te diagnosticeren en de juiste beslissing te nemen. In dit geval zijn ze gericht op de restaurantsector. Daarom komen belangrijke aspecten zoals gezondheidswaarschuwingen of hoe te handelen als er een verschijnt aan bod. Duur 40 uur.

Beheer van marketing en sociale media

Onder het concept van bedrijfscommunicatie zijn verschillende andere verenigd, zoals marketing, sociale netwerken of digitalisering. Het idee is om e-commerce te bevorderen met aantrekkelijke voorstellen die vooral winstgevend zijn voor het bedrijf. Het duurt 100 uur, het is een van de langste in het geval van 'Digitalisering en RRSS als bedrijfsstrategie'.

Evenementen en protocol

De gratis cursus evenementenorganisatie en protocol is een andere cursus waarvan de registratieperiode geopend is. Het duurt 75 uur en omvat verschillende aspecten van protocolactiviteiten voor zowel overheden als bedrijven. Er zijn twee modaliteiten: persoonlijk en online.

Zo meld je je aan voor een gratis SEPE-cursus – Fundae

Voor toegang krijgen tot een van de gratis cursussen gepresenteerd door de staatsdienst voor arbeidsvoorziening, moet u naar de Digitalízate Plus-website gaan en de zoekmachine gebruiken. U dient de arbeidssituatie in te voeren waarin de persoon die zich wil inschrijven zich bevindt (zelfstandige, administratief medewerker, werkloos…) en vervolgens de sector te selecteren.

In dit geval zullen we 'toerisme en gastvrijheid' moeten plaatsen. Als u op zoeken (de vergrootglasafbeelding) klikt, wordt de lijst geopend. Dan moet je de instructies volgen die in elk van de cursussen zijn uiteengezet, en als je de voorkeur geeft aan de persoonlijke modaliteit, neem dan contact op met een van de academies.