De BOE publiceert de laatste opposities van het jaar: maximaal 3.632 plaatsen

Nieuws

Met de kerstvakantie voor de deur, is de Officiële Staatscourant (BOE) Het biedt geen soelaas voor studenten die een baan als beroepsambtenaar willen bemachtigen. Voorbereiden op competitieve examens is hard werken en aanvragers moeten aandacht besteden aan de selectieve processen die door de administratie zijn aangekondigd. De BOE begint de maand december met 295 open oproepen en in totaal 3.632 plaatsen waar je je voor eind 2023 voor kunt inschrijven.

Er zijn enkele calls waarbij het aantal plaatsen vrij hoog is. Hiervan vallen de 756 plaatsen voor penitentiaire instellingsassistenten of de 661 dienstassistenten voor de gemeenschap van Madrid op. Maar er zijn ook andere interessante die zonder studie en met veel mogelijkheden toegankelijk zijn, zoals de 117 plaatsen voor schoonmakers in Galicië.

Het lesgeven neemt toe ondanks de komst van de kerstvakantie en de door Navarra en Andalusië gevraagde leraren die vorige week al in de BOE verschenen, er moeten nog 3 posities van leraren Beeldende Kunst en Vormgeving worden toegevoegd.

142 plaatsen voor brandweerchauffeurs

De deadline is open tot 29 december om de aanvraag naar de oproep voor opposities te sturen om zo te werken chauffeur brandweerman in de Gemeenschap van Madrid. Een bachelor- of technisch diploma is vereist. De bases zijn al gepubliceerd in het Staatsblad van de Gemeenschap van Madrid (BOCM).

Nadat het oppositie-examen is afgelegd, vindt er een selectief verloop plaats. De eerste schriftelijke test bestaat uit 180 vragen, met 10 extra vragen die binnen 44 minuten moeten worden beantwoord. Dan is er een tweede vragenlijst met 140 vragen, plus 6 in reserve.

De tweede oefening bestaat uit fysieke tests, waaronder zwemmen, touwklimmen of gewichtheffen, maar ook weerstand of snelheid. De schaal bevindt zich in de oproep die al in de BOCM staat.

245 banen in de Valenciaanse gezondheidszorg

De Gemeenschap van Valencia lanceert 245 banen om in de gezondheidszorg te werken. Er werd al wekenlang een zeer grote OPE voor gezondheidscentra verwacht. De roep om oppositie is onderverdeeld in deze standpunten:

  • 90 Verpleegkundigen met een universitair diploma of een verloskundig-gynaecologisch diploma.
  • 90 verpleegkundigen met een diploma of diploma in verpleegkunde.
  • 64 gespecialiseerde artsen.

De aanmeldingsperiode loopt tot 21 december en is nu te raadplegen op de website van de Rijksoverheid.

100 administratieve posities

De gemeenteraad van Granada maakt 18 plaatsen bekend voor administratieve assistenten, die zowel in de gemeentekantoren als in de administratieve kantoren (C1) gaan werken. Huelva is ook op zoek naar 15 assistenten voor de gemeenteraad. Ze vereisen geen studies in het geval van assistenten, maar deze eis verandert bij het bereiken van C1, waar een meer specifieke opleiding zal moeten worden gevolgd.

De grootste oproep voor administratieve assistenten vindt plaats aan de Polytechnische Universiteit van Madrid. 71 werknemers hebben zich aangemeld en om toegang te krijgen tot deze oppositie is het niet nodig om over studies te beschikken, maar eerder om de ESO te presenteren.

Hoe te zoeken naar tegenstellingen in de BOE

Om de nieuwste selectieve processen in de Officiële staatsnieuwsbrief evenals de publicaties in de algemene documenten van de autonome gemeenschappen of gemeentelijke entiteiten, moet u naar de website administracion.gob.es gaan waar u op ‘Openbare werkgelegenheid’ moet klikken. Er worden zoekmachines weergegeven waarin u naar de oproep kunt zoeken op Open Termijn, graad of aantal gebelde plaatsen.

Wanneer de aanbieding is gevonden, moet u op de naam van de functie klikken. De arbeidsvoorwaarden worden geopend en er verschijnt een link die rechtstreeks naar het bulletin gaat waarin dit wordt overwogen.