De BOE lanceert nieuwe opposities: velen vragen alleen om ESO en anderen met salarissen van 60.000 euro

Nieuws

Elke week verschijnt de website van de Administratie van de regering van Spanje door het Officiële Staatscourant (BOE) publiceert nieuwe oproepen tot oppositie en openbare werkgelegenheidsaanbiedingen. De afgelopen week zijn er in totaal 306 oproepen aangekondigd, met in totaal 2.550 plaatsen in heel Spanje.

Deze week zijn ze gepubliceerd 61 oproepen (tussen vergelijkende examens en openbare vacatures) waarvoor alleen een middelbareschooldiploma vereist is, met in totaal 476 plaatsen. Daarnaast zijn er 1.792 plaatsen beschikbaar in 197 roept op tot degenen die een diploma hebben, diploma of bachelordiploma. Ze zijn ook aangekondigd 233 plaatsen voor degenen die alleen het diploma van verplicht secundair onderwijs (ESO) hebben behaald in totaal 29 oproepen.

Ministerie van Defensie: 131 plaatsen

Leger | Foto: Europa Press

Hij Ministerie van Defensie organiseert de selectieprocessen voor toegang als beroepssoldaat tot de gelederen van onderofficieren van het Generaal Korps en het Korps Mariniers. Afhankelijk van het selectieproces moet je in het bezit zijn van een universitair diploma, de titel Hoger Technicus of niet. De aangekondigde vacatures zijn:

  • Landleger met 114 plaatsen.
  • Bewapend met 53 zitplaatsen.
  • Lucht- en ruimteleger met 52 plaatsen.

De deadline voor inschrijving eindigt op 30 mei. Alle grondslagen en het selectieproces zijn geregeld in Resolutie 452/38156/2024 van 7 mei van het ondersecretariaat, die kan worden geraadpleegd in deze Staatscourant.

Gezondheids- en niet-gezondheidstechnicus in Madrid: 445 posities

Sanitaire technieken<
Sanitaire technieken | Foto: Europa Press

Het directoraat-management van het Universitair Ziekenhuis Fuenlabrada heeft opgeroepen tot vergelijkende onderzoeken voor in totaal 445 posities, verdeeld over de beroepsgroepen I, II, III, IV en V. De staatscourant van de Gemeenschap van Madrid geeft details over de verdeling van de posities specialiteiten. De deadline voor het indienen van de aanvraag eindigt op 16 mei.

Ze vallen op tussen de vacatures heeft de 118 vacatures voor technici in de middellange gezondheidszorg bekendgemaakt, waarvoor alleen de ESO nodig is; de 124 posities voor artsen, waarvoor het overeenkomstige diploma vereist is; en de 88 plaatsen voor specialisten.

Inspecteurs van het ministerie van Financiën: 158 posities

Personeel van het ministerie van Financiën
Personeel van het ministerie van Financiën | Foto: EFE

Hij Schatkist herinnert zich de openlijke oproep tot oppositie voor de Hoger orgaan van inspecteurs van het ministerie van Financiën. Van de 158 beschikbare plaatsen in de vrije ploegenmodaliteit komen er 145 overeen met het Openbaar Werkgelegenheidsaanbod (OPE) van 2023, terwijl de overige 13 vacatures zijn die in 2021 vacant waren.

Om aan deze wedstrijden deel te nemen, is het noodzakelijk dat u over een universitair diploma, doctoraat, bachelordiploma, ingenieursdiploma, architectuur of een gelijkwaardig diploma beschikt. Het interessante hieraan is dat de het salaris van deze ambtenaren kan oplopen tot 60.000 euro jaarlijks, omdat het een van de best betaalde opposities is.

De deadline voor het indienen van de aanvraag eindigt op 22 mei. Aanvragen kunnen worden ingediend via het SARA-netwerk van de Spaanse overheidsadministratie.

Staatsindustriële ingenieurs: 220 plaatsen

Industriële ingenieurs
Groep tegenstanders | Foto: EFE

Hij ministerie van Industrie heeft 220 plaatsen aangekondigd voor staatsindustriële ingenieurs, waarvan 12 gereserveerd voor mensen met een handicap. Om aan deze oproep deel te nemen is het noodzakelijk dat je beschikt over het diploma Industrieel Ingenieur of een gelijkwaardige kwalificatie die in aanmerking komt voor de uitoefening van het gereglementeerde beroep van Industrieel Ingenieur. De deadline voor het indienen van de aanvraag eindigt op 14 mei 2025.