CV presentatie in 2021: 4 voorbeelden volgen

Zoek werk

Het cv is in zekere zin uw professionele etalage. Op basis hiervan onderzoekt de recruiter of jouw kennis en interpersoonlijke vaardigheden passen bij de te vervullen functie. Om ervoor te zorgen dat uw gesprekspartner uw kostbare sesam wil lezen, is de vorm net zo belangrijk als de inhoud. Een cv waarvan de presentatie te wensen overlaat, kan voor sommige recruiters onbetaalbaar zijn. Je kunt jezelf net zo goed alle kans geven aan jouw kant en zorgen aan deze kant. Maar let op, of je nu solliciteert bij een bank of een creatieve sector, de presentatiecodes zijn niet hetzelfde. Volg de leider.

Presentatie van klassiek CV

Sommige beroepssectoren waarderen de originaliteit van een cv niet per se. De structuur moet zeer klassieke codes volgen: een blok met persoonlijke informatie, een cv-titel, een opleidingsblok, een beroepservaringsblok en ten slotte een interessecentrum. Alle essentiële secties van het cv moeten daar verschijnen zonder enige bijzondere excentriciteit. Aan de opmaakkant is nuchterheid op zijn plaats: geen flitsende kleur, geen regenboog van kleur, geen spel van lettergrootte …

Voor welke activiteitensectoren is een klassieke cv-presentatie vereist? De technische beroepen blijven op een eerder klassiek en sober formaat. Bijvoorbeeld in investment banking, verzekeringen of finance. In deze beroepen zullen kleureffecten je niet helpen.

Goed om te weten : als het niet verplicht is, kan de cv-foto nuttig zijn op je cv.

Moderne CV-presentatie

Als je het simpel maar modern wilt houden, kun je perfect kiezen voor een cv-layout met twee kolommen. Wees gerust, met dit type presentatie neemt u geen groot risico. Concreet gaat het om het plaatsen van beroepservaringen en opleidingen aan de ene kant en aanvullende informatie zoals contact, talen, vaardigheden en interessegebieden aan de andere kant.

Hoewel modern, moeten bepaalde klassieke regels worden aangehouden in de presentatie van uw cv: houd een of twee kleuren, een leesrichting van boven naar beneden, respecteer de planning van uw informatie op een anti-chronologische manier (uitgaande van uw ervaringen het meest recente). Alle details zijn belangrijk en moeten consistent zijn: lettertype, regeleinden, spaties, hoofdletters, vet, onderstreping, interpunctie, opsommingstekens…

Moderne CV-presentatie

Presentatie van origineel CV

Ontwerpprofessionals zullen het zich kunnen veroorloven om creatiever te zijn in de presentatie van hun cv. Als je solliciteert naar een functie als grafisch ontwerper, verwacht de recruiter dat je cv informatie geeft over de omvang van je grafische vaardigheden. Op het eerste gezicht moet je gesprekspartner je artistieke potentieel detecteren. Als je een heel klassiek CV schrijft in Word, met het Times new roman font, is de kans groot dat je profiel wordt afgewezen. Aan het andere uiterste, kijk uit voor het vuurwerk van kleur. Originaliteit mag het cv zijn primaire betekenis niet doen verliezen: informeer de recruiter over uw professionele achtergrond. Hoewel met een originele presentatie, moet het cv duidelijk en relevant blijven.

In welke sectoren van de activiteit om het originele CV te proberen? Ben jij op zoek naar een baan als vormgever, grafisch vormgever, grafisch vormgever, of ben jij actief op het gebied van communicatie of reclame? Dit is het moment om een ​​cv te maken dat verschilt van de anderen om de omvang van je talent te laten zien.

Waaruit kan originaliteit bestaan? Ons toegewijde artikel Hoe maak je een origineel cv om op te vallen? beantwoordt al uw vragen op dit punt.

Presentatie van origineel CV

CV presentatie in het Engels

Om over het Kanaal te solliciteren, als de presentatie van het cv niet fundamenteel anders is, moeten bepaalde specifieke kenmerken bekend zijn.

Eerste valkuil om te vermijden: de woord-voor-woord vertaling van je cv naar het Frans. CV heet bijvoorbeeld CV in het Engels.

CV-presentatie in het Engels: wat gemeenschappelijk is aan het Franse CV

In grote lijnen zijn de onderdelen van het cv identiek:

  • Burgerlijke staat: Persoonlijke gegevens
  • Onderwijs: Onderwijs
  • Professionele ervaring : Professionele ervaring
  • Interesses: Persoonlijke interesses
  • Referenties: Verwijzers

CV presentatie in het Engels: wat is er anders dan het Franse CV

Wat betreft de presentatie van het cv zelf, het cv in het Engels bevat geen foto of de leeftijd van de kandidaat. Het kan ook een of twee pagina’s lang zijn. Nog een bijzonderheid van presentatie, vergeet niet uw taalniveau aan te geven (raadpleeg voor meer informatie ons CV-artikel: hoe praat u over uw taalniveau?).

CV presentatie in het EngelsCV presentatie in het Engels