4 tips voor het inschatten van je eerste salaris

Loon

Bestudeer de arbeidsmarkt om je eerste salaris te schatten

Een ware schat aan informatie over de salarissen aangeboden door bedrijven, aarzel niet om de vacatures te raadplegen die betrekking hebben op uw functie of uw activiteitssector. Recruiters hebben steeds meer de neiging om de aangeboden salarisschalen te specificeren om de advertenties aantrekkelijker te maken.

Waar kunt u ze raadplegen? Op bedrijfswebsites of op vacaturesites zoals of Keljob.

Hoe ? Door het trefwoord in te voeren dat uw positie in de zoekmachine van de site kenmerkt, krijgt u een lijst met te bestuderen resultaten.

Wat te kijken? Controleer verschillende informatie die in de vacatures staat: salarisbereik voor functie, ervaring en gelijk diploma. Houd er rekening mee dat de salarissen van stad tot stad kunnen verschillen. Over het algemeen zijn ze hoger in Parijs. Leer hoe u een jobaanbieding ontcijfert.

Na deze oefening heb je waardevolle, betrouwbare en actuele informatie over wat je waard bent op de arbeidsmarkt.

Schat uw eerste salaris door de meningen te raadplegen van werknemers die al in functie zijn

Wat is er mooier dan het bedrijf van binnenuit gezien om een ​​duidelijk beeld te krijgen van wat daar speelt! De meningen en beoordelingen van huidige of voormalige werknemers van een bedrijf maken het mogelijk om veel gegevens te verzamelen over de felbegeerde functie, maar ook over het bedrijf in het algemeen (Recruitmentgesprek: de 10 feiten die je moet weten over het bedrijf) ( vrije dagen, telewerken, Tickets-Restaurant, enz.). Aarzel niet om de verschillende adviezen te raadplegen, u vindt er informatie over de vergoedingen waarop u aanspraak kunt maken.

Noteren : recruiters en werkgevers reden in bruto jaarsalaris. Vergeet niet om de bedragen om te rekenen naar bruto als de overgebleven beoordelingen netto zijn.

Raadpleeg de salarisstaten

Voorbereid door wervingsbureaus

Wervingsbureaus (zoals Hays, Robert Half, Expectra, Robert Walters of Michael Page) bieden op hun websites salarisstudies aan per ervaringsniveau maar ook per activiteitssector. Deze roosters geven u een betrouwbaar beeld van wat u kunt claimen voor een eerste positie.

Opgesteld door bedrijven

Grote bedrijven hebben over het algemeen salarisroosters per graad en per functietype, opgesteld door de afdeling personeelszaken. Ze kunnen openbaar of vertrouwelijk zijn. Als u de salaristabel voor het gewenste bedrijf niet kunt krijgen, aarzel dan niet om contact op te nemen met het alumninetwerk om de informatie te krijgen die u nodig heeft.

Uw sterke punten beoordelen om uw eerste salaris te waarderen

Dankzij vacatures, meningen van medewerkers of je professionele netwerk kun je een eerste inschatting maken van wat je waard bent op de arbeidsmarkt. Toch kan een bijkomend voordeel je onderscheiden van andere kandidaten en leiden tot een opwaarts salarisverschil. Een extra gesproken taal, ervaring in verenigingsmanagement of het beoefenen van een sport op hoog niveau kan bijvoorbeeld de verwerving van een gedragsvaardigheid, ook wel soft skills genoemd, onderstrepen, die een verhoging van uw salaris met een paar euro kan rechtvaardigen en de recruiter kan motiveren om u meer te bieden.