Catherine Testa, mede-oprichter van Optimism: “Laten we leven, draaien, verwelkomen, leren!”

Vooruitgang op het werk

Welk advies heeft u in deze periode aan uw managers gegeven?

Ik zei tegen iedereen: laten we samen deze vrij ongelooflijke, vrij unieke ervaring beleven. Laten we daar individueel gaan wonen, laten we proberen er overheen te groeien, maar ook collectief. Het is niet de moeite waard om processen toe te passen in een tijdperk van onzekerheid. Laten we leven, draaien, verwelkomen, leren.

Wat is het beste advies dat je ouders je in het leven hebben gegeven?

Je moet weten dat ik uit een boerenfamilie kom en dat er een zin is die luidt:

‘Een beetje gezond verstand, mijn arme Catherine.’ Laten we de vraag stellen: is de beslissing die we nemen gelinkt aan gezond verstand of aan de normen die ons worden opgelegd?

Welk advies zou je je kinderen geven als ze de arbeidsmarkt zouden betreden?

Maak je geen zorgen ! Je zult zien, het gaat goed en je leert dingen tijdens je professionele carrière. We hebben vaak de neiging om tegen onszelf te zeggen: we willen vanaf het begin de ideale baan, maar de ideale baan bestaat niet, het ideale bedrijf bestaat niet. Je zult zien dat je carrièrepad een levenspad zal zijn dat je zal helpen groeien. Je leert dingen over jezelf, over anderen.

“Laten we leven, draaien, verwelkomen, leren!”

Catherine Testa, mede-oprichter van Optimism

Welk advies zou de Catherine Testa van vandaag geven aan de Catherine Testa die de arbeidsmarkt heeft betreden?

Er tussenuit gaan! Je bent niet perfect en dat is oké. We hebben allemaal talenten

we hebben allemaal vaardigheden, anderen hebben anderen en alles is in orde! Het is de som van ons allemaal die bedrijven creëren die leven.

Welk advies geef je mensen die bij jouw bedrijf willen komen werken?

Blijf jezelf ! We verspillen gekke energie door perfect te willen lijken en in het beeld van een bedrijf. We hebben energie, we hebben het zo nodig om te gaan en veel projecten op te bouwen dat hoe meer je komt door jezelf te zijn, door ons te vertellen “dit weet ik hoe ik het moet doen, dat ik niet weet hoe het moet” hoe beter het zal gaan .

Welk advies zou je geven aan leidinggevenden die in cosmetica of digitaal willen werken?

Wees nieuwsgierig, niet alleen naar digital en tech, maar naar de samenleving in het algemeen. Digital en tech moeten de mens dienen en niet andersom!

Wat is het beste professionele advies dat je hebt gekregen? Van wie?

Het was op een dag mijn voormalige baas die me zei: “Catherine, beter iets gedaan dan iets perfects.” Ik ging voor de duizendste keer terug op een e-mail die ik niet stuurde. Het is hetzelfde voor een applicatie, het is beter om de imperfecte applicatie te verzenden dan perfect en deze nooit te verzenden.